Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Rozglądając się za ZA FOTOSZOPEM w helionie zauważyłem promocje, aż się zdziwiłem czy tak słabą/lichą pozycje chce kupić, że jest tańsza czy co. W końcu odkryłem:
Mniejsze, niższe ... szczuplejsze? Tak! Odchudzamy ceny na lato! Ponad 1300 tytułów spadło 20% z kosztów i w letnie dni znajdziesz je w kategorii cen wagi lekkiej!
Do piątku 29 czerwca włącznie wszystkie tytuły z wyjątkiem e-booków, książek w druku na żądanie, książek w przedsprzedaży i książki w promocji dnia kupisz w helion.pl 20% taniej.[/quote]
http://helion.pl/promocje/
Więc jeśli chce coś ktoś kupić to warto się zdecydować. Można taniej kupić. ]:->[b]Do piątku 29 czerwca[/b] włącznie wszystkie tytuły z wyjątkiem e-booków, książek w druku na żądanie, książek w przedsprzedaży i książki w promocji dnia kupisz w helion.pl 20% taniej.[/quote]
Ostatnio edytowany przez Yampress (2012-06-28 16:00:16)
Mozesz też na [url=http://helion.pl/rss.phtml]kanał rss się zapisac dotyczący promocji[/url] oraz jak się zapiszesz do [url=http://helion.pl/emaile.cgi]newslettera[/url] to oprócz nowości jakie wychodza, także bedziesz takie informacje o promocjach dostawał.
Ostatnio edytowany przez ba10 (2012-06-28 16:07:43)
Kupiłem kiedys podstawy administracji freebsd 30% taniej. Promocja dnia ... Normalnie kosztowala 99 zł :)
Książka, z której jestem do dziś naprawde zadowolony.
[quote=Yampress]Kupiłem kiedys podstawy administracji freebsd 30% taniej. Promocja dnia ... Normalnie kosztowala 99 zł :)
Książka, z której jestem do dziś naprawde zadowolony.[/quote]
Nie jedną tak książkę wychaczyłem :) dlatego te rssy co podałem do promocji, są bardzo przydatne ;)
Oki dzieki zaraz zapodam :)
99 zł a ~69 zł w promocji 30% daje różnicę.
Ja swego czasu wyhaczyłem - 30% [url=http://helion.pl/ksiazki/bezpieczenstwo-sieci-w-linuksie-wykrywanie-atakow-i-obrona-przed-nimi-za-pomoca-iptables-psad-i-fwsnort-michael-rash,bsieli.htm]Bezpieczeństwo sieci w Linuksie. Wykrywanie ataków i obrona przed nimi za pomocą iptables, psad i fwsnort[/url]
[quote=mrmarkos]Ja swego czasu wyhaczyłem - 30% [url=http://helion.pl/ksiazki/bezpieczenstwo-sieci-w-linuksie-wykrywanie-atakow-i-obrona-przed-nimi-za-pomoca-iptables-psad-i-fwsnort-michael-rash,bsieli.htm]Bezpieczeństwo sieci w Linuksie. Wykrywanie ataków i obrona przed nimi za pomocą iptables, psad i fwsnort[/url][/quote]
Bardzo dobra książka :-) Długo wypatrywałem, nigdzie nie szło jej dostać ... ale helion uruchomił druk na żądanie i udało mi się kupić przez allegro.
http://helion.pl/ksiazki/wysoko-wydajne-sieci-tcp-ip-mahbub-hassan-raj-jain,tcpwyd.htm - to też jest bardzo dobra książka ( polecił mi ją kiedyś [b]ba10[/b] )
LOL helion odchudza ceny... ufff, już się bałem że odchudził książki.
trzeba oddać sprawiedliwość, że książki fajne, ale ceny z kosmosu. niech wydawca drukuje na papierze z recyklingu i z miękką oprawą, to będzie mógł obniżyć ceny o połowę. zwłaszcza, że treść się szybko dezaktualizuje, więc po cholerę ten przepych? naprawdę, w książkach helionu tylko jeszcze obwoluty brakuje... ale nie, polakowi bardziej się opłaca sprzedać jedną książkę za 80 zł niż 3 książki za 40 zł. i tak to jest w tym kraju
Swoją drogą, to mogliby oferować każdą pozycję jako e-book (kilka od nich mam). Kosztów druku nie ma.
[quote=chmuri]@rychu sami czytelnicy im kieszenie napchali pamiętaj;)[/quote]
no cóż, w niektórych dziedzinach helion jest właściwie monopolistą i ludzie nie mają możliwości kupowania książek innych wydawnictw. helion o tym pewnie wie i dlatego wydaje, jak wydaje - wszystko na ekstra papierze, twarda oprawa, ale wartość merytoryczna cegły taka sobie.
A ja czekam jak Amazon do Polski wejdzie to się trochę rynek książki uczłowieczy. Już od roku słyszę że się szykuje na Polskę
Tylko żeby się nie skończyło jak z eBay, którego zarząd stwierdził, że mieszkańcy trzeciego świata z Polski powinni pisać na ich cześć peany (gdyby tylko umieli pisać) za to, że biały człowiek z Ameryki w swej dobroci dał im możliwość wystawiania aukcji w Internecie. Trzeci świat bardzo chętnie olał portal oferujący tylko tyle, ile Allegro oferowało dobre 5-6 lat wcześniej.
Tak może być, ale sądze że Amazon wyciągnie wnioski z wpadki ebaya
Z drugiej strony nie liczę, że Amazon będzie tłumaczył wszystkie swoje amerykańskie pozycje.
Ostatnio edytowany przez hello_world (2012-06-30 10:26:58)
Wszystkie? Żeby jakaś większa część po polsku była to będzie dobrze... i do tego pewnie polonizowane książki będą się ładować z kosmicznymi opóźnieniami...
Time (s) | Query |
---|---|
0.00009 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00097 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.117.168.71' WHERE u.id=1 |
0.00070 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.117.168.71', 1732375033) |
0.00058 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732374733 |
0.00056 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=21514 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00266 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=21514 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00083 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=21514 |
Total query time: 0.00648 s |