Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam po dłuuuugiej nieobecności.
Jestem przed kupnem kasy fiskalnej. Ma to być do prowadzenia małego warsztatu samochodowego, czasem sprzedam jakąś część, ale w większości to usługę.
Jaki sprzęt polecacie? Czy ktoś próbował ożenić kasę / drukarkę fiskalną z linuxem? Czy jest jakiś sensowny soft do tego, itd?
Przepraszam ale od czego jest google?!
PC-POS 7 - komercyjne oprogramowanie współpracujące także z linuksem. Producent oprogramowania to Insoft.
Tutaj jeszcze coś mają ale nie wiem na jakiej licencji (nie chce mi się wczytywać...):
http://www.elzab.com.pl/programy
Może też jeszcze coś mają w oprogramowaniu LeftHand?
Ostatnio edytowany przez neo86 (2014-09-08 18:02:55)
ten soft się dobrze sprawuje, ale ceny sam sobie zobacz :)
http://rcsoft.republika.pl/ceny.html
i mnóstwo kas chodziło bez problemów :)
(w poprzedniej poprzedniej firmie gdzie pracowałem trochę to w sklepach Kolega stawiał - ale nie powiem Ci nic jakoś specjalnie więcej, kasy fiskalne to nie była kompletnie moja działka)
Dzięki wszystkim, takiej informacji szukałem bo google wypluwało głównie LeftHand
Może poszukaj pod hasłem POS. Jest darmowy[b] openbravo[/b], ale to do gastronomii.
Kasa fiskalna czy drukarka fiskalna? Kasy zwykle się nie "żeni" z niczym - ot jest all-in-one i działa...
Jak drukarka - osobiście wolałbym zdać się na sprawdzone i jak najbardziej powszechne rozwiązania - po co utrudniać sobie życie? SKarbówka niestety nie przyjmie tłumaczenia "bo mi coś źle zadziałało...". To Twój problem - teraz płać XXX tysięcy kary. :/
[url]http://osnews.pl/unowoczesniona-platforma-epson-dla-aplikacji-pos-na-tablety/[/url]
Time (s) | Query |
---|---|
0.00009 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00108 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.117.106.23' WHERE u.id=1 |
0.00074 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.117.106.23', 1732401382) |
0.00055 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732401082 |
0.00067 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.14.143.149' |
0.00079 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='54.36.148.144' |
0.00075 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='54.36.149.2' |
0.00057 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=26375 AND t.moved_to IS NULL |
0.00008 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00201 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=26375 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00083 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=26375 |
Total query time: 0.0082 s |