Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Hej, wczoraj przez moją miejscowość przejeżdżało Tour de Polonge. Chciałbym nagrać tą historyczną chwilę bo pewnie już sie to nie powtórzy, niestety nie miałem możliwość aby nagrać powtórkę. Udało mi się ją jednak znaleźć na TVP Stream, mam jednak pytanie czy jest jakaś możliwosć aby ją nagrać bo pewnie wiecznie nie będzie tam dostępna?
Video DownloadHelper wtyczka dla Firefox.
hmm no ale jak tą wtyczką mam to ściągnąć jak to jest dostępne na aplikacji mobilnej na androidzie na TVP stream? Ten dodatek to mam zaonstalować na firefoxie na smartfonie?
[Facepalm]
Fajnie, że wcześniej napisałeś, że ten stream oglądałeś na androidzie.
[/Facepalm]
No myślałem że to zrozumiałe że chodzi o aplikację na androidzie... czyli co nie da się?
Da się. Zależy jeszcze jaki smartfon używasz? Jeśli Sony to masz ułatwioną sprawę bo tzw. Screen Recorder ten fabryczny z Firmware SONY to potrafi nagrywać obraz i dźwięk ze smartfona. I tak wszystko nagrasz. Jeśli nie masz SONY to poszukaj jakiejś appki do nagrywania tego co dzieje się na telefonie ale tak by nagrywało też dźwięk.
Ostatnio edytowany przez neo86 (2016-07-15 13:48:42)
Ale to dźwięk będzie nagrywany wtedy z głośnika tak? Czyli będzie to brzmiało jak kinówka?
to co wpisac w yt aby mi znalazło transmisję z TdP z odcinka Zawiercie - Nowy Sącz? Konia z rzędem temu kto to znajdzie .... ( interesuje mnie zawłaszcza odcinek specjalny Mystków - premia górska)
nie znalazlem nigdzie tej transmisji, ale udało mi się faktycznie nagrać to za pomocą appki do zgrywania ekranu i nawet całkiem ładnie się to nagrało powiem, chociać to tvp stream to porażka, tysiące reklam i zawiesza się co 15 min
1) wchodzisz na stronę streamu TVP przez Firefox-a
2) odpalasz Firebug-a (F12); zakładka Net
3) uruchamiasz stream (klik play)
4) wyszukujesz 'video.m3u8'
5) kopiujesz link do streamu (np. http://195.245.213.193/token/video/vod/26179649/20160718/3277371906/2b5ba855-7600-46b8-8a2b-13f617160911/video.ism/video.m3u8)
6) nagrywasz strem przez VLC (http://superuser.com/questions/156474/how-to-record-a-mp3-m3u-stream-using-vlc) lub przez ffmpeg (http://forum.videohelp.com/threads/359319-How-do-I-download-the-following-m3u8-url)
Time (s) | Query |
---|---|
0.00010 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00113 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.135.184.195' WHERE u.id=1 |
0.00062 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.135.184.195', 1732221072) |
0.00061 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732220772 |
0.00046 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=28790 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00137 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=28790 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00085 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=28790 |
Total query time: 0.00524 s |