Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Jestem tu nowy więc pozdrawiam wszystkich użytkowników.
Jestem początkującym użytkownikiem linuksa więc moje poniższe pytanie może się wydać niemądre, ale niestety utknąłem i nie wiem jak rozwiązać swój problem. Na kompie mam zainstalowanego Debiana Jessie. Instalując przez repozytoria pakiet Keepass dostaję wersję 2.28, a chciałbym nowszą. Tutaj: https://packages.debian.org/sid/utils/keepass2 jest wersja 2.34 którą pobrałem. Niestety przy instalacji wyrzucą błąd z zależnościami. I teraz nie bardzo wiem co robić - czy instalować osobno wszystkie zależności, czy może da się to zrobić prościej? A może jest jakiś inny sposób? Ciekawy jestem Waszych sugestii.
Dostajesz wersję jaka jest przygotowana dla aktualnej wersji Debiana, którą posiadasz (w tym wypadku Jessie). Natomiast ta paczka jest przygotowana dla wersji SID. Niemniej jednak, wersja 2.34 jest przygotowana również dla wersji testing (Stretch).
W backportach tej wersji nie widzę, więc będziesz musiał zaktualizować system do testinga.
Czyli na chwilę obecnie nie da się na mojej wersji :(
Szkoda i dzięki za info
A dlaczego chcesz akurat 2.34?
Na innym kompie z windowsem mam właśnie tą wersję - pliki te, w wersji Keepass 2.28 na linuksie nie otwierają się
Zainstaluj keepassx2, powinien otworzyć. Najnowszą wersję można łyknąć z backportów dla jessie.
KeePass jest już w wersji 2.35
Time (s) | Query |
---|---|
0.00010 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00121 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.147.51.75' WHERE u.id=1 |
0.00107 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.147.51.75', 1732220162) |
0.00044 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732219862 |
0.00076 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='85.208.96.212' |
0.00086 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=29278 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00171 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=29278 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00095 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=29278 |
Total query time: 0.00719 s |