Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Sorki ale muszę sie pochwalić :)
[b][color=red]MAM SYNA :D Kacper 07.09.2007r. godz. 10:50 3480g 57cm[/color][/b]
Czy wiecie, że polskie prawo nie przewiduję i nie pozwala aby dziecku nadać imię np. Debian albo Linux alko Kernel :) hehehe, podczas rejestracji dziecka w urzędzie rozmawiałem przez telefon kolegą o kompilacji kernela, między czasie kobiecina zapytała się jak ma na imię dziecko a ja pytania nie dosłyszałem bo rozmawiałem z kolegą i akurat po pytani o imię powiedziałem koledze sprawdź kernel pani z urzędu powiedziała, że takie imię nie występuję w polskim nazewnictwie i jest sprzeczne z prawem :) hehehehehehe śmiechu nie mogłem opanować przez jakieś 5min, przy wyjściu tylko usłyszałem jak kobiecina szepta do koleżanki "Basia zobacz kolejny podchmielony tatuś przyszedł meldować dziecko co to za imię kernel"
gratuluje synka:))
Gratuluję. :)
Odnośnie imion i prawa. Moim zdaniem takie prawo zabezpiecza w pewien sposób dziecko przez różnymi trudnościami. Wyobraźmy sobie, że jakiś fanatyk nazwał dziecko Socjalizm. Nie powinno się nazywać dzieci w celu wyrażenia swoich poglądów, preferencji, itp.
Prawo zostawia furtkę rodzicom. Można wnieść sprawę do Sądu o rejestrację imienia i jeśli nie narazi ono dziecka na śmieszność lub np. nie będzie sugerować preferencji technologicznej (aka Linuks) lub światopoglądowej, bądź nie sprawi innych problemów, to istnieje szansa na rejestrację imienia.
no kurde i nawet na browar nie zaprosisz ziomali z okolicy :P
gratulacje stary
--
ed. co do imion to pamiętam jak kiedyś do radia zadzwonił facet i zapytał, co to znaczy 'kurtyzana', bo mu się to słowo bardzo podoba i chciałby nadać swojej córce takie imię
Dawaj fotki do tematu "Nasze Dzieci"
PS. Duuuuuze gratki!! :))
no kurde i nawet na browar nie zaprosisz ziomali z okolicy :P
gratulacje stary
--
ed. co do imion to pamiętam jak kiedyś do radia zadzwonił facet i zapytał, co to znaczy 'kurtyzana', bo mu się to słowo bardzo podoba i chciałby nadać swojej córce takie imię[/quote]
Jutro zapytam o miejsca noclegowe, jak wypali to się może spotkamy :)
[b]
Kto przyjedzie w piątek na Hel ?[/b]
Ktoś mądry kiedyś powiedział: jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia, to się nie odzywaj !!!
Linux Registered User: #344405
GnuPG - C22A 2BA8 BECA 173F 713B A57B DF1A C4B4 E282 AE82
Gratulacje ;-)
Dawaj fotki do tematu "Nasze Dzieci"
PS. Duuuuuze gratki!! :))[/quote]
Dzięki, fotki poszły
Ktoś mądry kiedyś powiedział: jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia, to się nie odzywaj !!!
Linux Registered User: #344405
GnuPG - C22A 2BA8 BECA 173F 713B A57B DF1A C4B4 E282 AE82
gratki.
co do imion - ostatnio było głośno o rodzicach, którzy swojego syna nazwali Dąb...
Gratulacje dzieciaka :)
Propos imion to ostanio było że jakiś fanatyk Billa, nazwał córke Vista.
hmmm nawet pieskowi nie dał na imię tak żeby mi się coś kojarzyło z Microsoftem nigdy bym tak nie skrzywdził nikogo nawet najwiekszego wroga:D
Gratulacje! Pije dzisiaj za zdrowie Twoje rodzinki ;-)
Time (s) | Query |
---|---|
0.00010 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00108 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.189.184.99' WHERE u.id=1 |
0.00066 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.189.184.99', 1732378416) |
0.00045 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732378116 |
0.00052 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=9111 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00124 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=9111 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00087 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=9111 |
Total query time: 0.00502 s |