Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam pytanko, postawiłem serwer dla pewnej firmy teraz jest problemik ile krzyknąć za tą usługę (www, ftp, poczta) oraz późniejsza administracja.
tez niedawno miałem ten dylemat, ale zobacz ile biorą za to firmy
[url]http://www.netpro.pl/cennik.php[/url]
ps
po zsumowaniu całkiem miła kwota :)
Dużo biorą.
W mojej firmie jest już stronka, ale jakiś genialny w województwie wpadł na pomysł żeby dać zarobić swojemu koledze i "kazali" wszystkim sanepidom w województwie mieć jednakowe strony.
Firma strony zrobiła, dali nam loginy i hasła do naszych stronek i tu zaczęły się jaja i to straszne.
Po zalogowaniu się, oczywiście zmieniłem namiary na swoje. Przelogowałem się i ........ludzie cóż ja widzę :))))) - jestem w głównym panelu administracyjnym wszystkich stacji.
Taka okazja trafia się tylko raz, no cóż skrakowałem im strony - delikatnie: typu błędy ortograficzne i takie inne pierdoły.
A wiecie gdzie był ich błąd??
Nie jestem jeszcze za dobry w te klocki, ale okazało się że strona była pisana i testowana (łącznie z panelem administracyjnym) tylko i wyłącznie pod Internet Explorer. A ja się łączyłem z Konquerora.
Wracając do tematu - za utrzymanie www wołają 135 zł rocznie.
pozaz linka do strony pokaz :]
P.S. przeciesz gorlicki sanepid mial ladna strone taka strone z duszom tknietom przez Bodzia :] a nie promocja strony klepniete od szablonu......
P.s.2 no ja tez moge robic strony dla sanepidu :]
już się nie zalogujesz, poprawili, ale to w kontekście tych cen - to ich troche kosztowało, bo nie byłem chętny powiedzieć gdzie mają dziurę
Bodzio: możesz wytłumaczyć zielonce jak to się stało? Bo aż nie mogę się nadziwić.
No człowieku piszę że nie jestem dobry w programowaniu, ale stronkę potrafię napisać.
Chłopcy zrobili stronkę pod IE. Robili ją w shicie i testowali też. Dostałem namiary do panelu administracyjnego i tam był bug, bo zamiast udostępnić mi tylko zarządzanie moją stroną mogłem robić wszystko - oczywiście tylko z poziomu linuxa. Z shita miałem dostęp tylko do mojej podstrony.
Ale co mi tam zależy - możesz próbować
http://wsse.krakow.pl/admin
hehe noo ale ja chialam zobaczyc jak wyglada taka strona zrobiona za pomoca tych platnych narzedzi dost przez ta firme :][/quote]
pewnie przez frontpage :)
Zarejestrowany użytkownik Linuksa #361563
o znalazlam
http://wsse.krakow.pl/pages/psse_gorlice_serwis.php?nid=133
fajne newsy :]
ZBIOROWE ZATRUCIE POKARMOWE W INTERNACIE ZESPOŁU SZKÓŁ ROLNICZYCH W HAŃCZOWEJ.
chodzilam do tej szkoly i jedenie faktycznie samo uciekalao z talerza :]
Hasło... hmmm... ale jak się tam dostać? Póki co znalzłem jeden pliczek z jakimść kodem w js ale do czego on służy tego nie wiem :] Podobno da się jakoś wykraść/złamać hasła na PHP/MySQL. Trzeba popytać :]
możesz jaśniej?
no nie bede zradzac tajemnicy ale poszukaj a znajdziesz jeszcze teog nie sprawdzalm do konca ale moze zadziala dzisaj jest puzno i mi sie nie che jak mi sie cos uda to piwem ze sieudalo a jak nie to nie....
Time (s) | Query |
---|---|
0.00012 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00099 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.223.195.127' WHERE u.id=1 |
0.00067 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.223.195.127', 1732363307) |
0.00046 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732363007 |
0.00049 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=10882 |
0.00054 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=1288 ORDER BY posted |
0.00061 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=1288 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00080 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=1288 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00076 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=1288 |
Total query time: 0.00553 s |