Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
no wlasnie.. doczekalismy sie, teraz jak to jest:
- studia na EIEA - Informatyka, Telekomunikacja.. jak sie utrzymac, uczac i chcac pracowac lub pracujac?
- akademik - co trza zalatwic, jakie papiery, do kiedy, co z US, ile trza uzbierac przez wakacje na to?
- czy jest cos o czym powinneme wiedziec, a nie wiem?
ogolnie, uczyc i pracowac trza. BTW Trin, kuj, kuj te majce, fize, pozniej bedziesz sciany kula.. mlotem pneumatycznym wiszac na 4 pietrze na oknie..
- studia na [b]EAIiE[/b] - Informatyka, Telekomunikacja.. jak sie utrzymac, uczac i chcac pracowac lub pracujac?[/quote]
studia na informatyce nie sa takie trudne, nauki jest jednak bardzo duzo
musisz bardzo dobrze umiec matematyke i dobrze fizyke
stypendium jest latwo dostac
jesli chodzi o prace to ja od 3 roku pracowalem i udalo mi sie pogodzic to ze studiami
jesli chodzi o akademik to [url=http://www.eaie.agh.edu.pl/index.php?section_id=2&group_name=newsy&news_id=760]link[/url]Ostatnio edytowany przez 0dd (2009-07-01 10:54:10)
apt-get install anarchism
paoolo: matmę owszem ale w fizyce większych nadziei na swoją karierę nie pokładam. Zamiast fizyki stawiam na chemię-tej nie zawalę.
Sama bimber i wódę robi więc chemia to jest jej konik.. you know :D
Ktoś studiuje informatyke na politechnice śląskiej?
Kodzik...tak to nie pisz bo połowa forum mi się na chatę zleci, coś Ty oszalał?:D
[quote=Treadstone]Ktoś studiuje informatyke na politechnice śląskiej?[/quote]
Ja bede zaczynał studia ale nie informatyczne, Wydział Inżynierii Środowiska i Energetyki co do kierunku jeszcze nie wiem chyba Inżynieria Środowiska lub Energetyka. Narazie staram się skończyć Informatyke Ekonomiczna na WSEiA w Bytomiu. Pracuje w hydraulice i energetyce cieplnej juz wiele lat, także spodobalo mi sie :) czas na zmiany :D
Ostatnio edytowany przez Zbooj (2009-07-02 13:43:21)
hmm Infa na AGH - nacisk na teorie i matme (ujdzie.. jedyne co umiem, to matma w odmienym niz normalnie wydaniu). Ale nic poza tym, ze duzo rycia, kucia teorii, ktora do stricte programowania sie nie przyda.
Tele (EiT) na AGH - tu juz teoria, ktora ma sens, jakies sieci, protokoly itd. i ktora bym rozumial i probowal wykorzystac od razu (a nie siedziec z zalozonymi rekoma). Oraz nacisk na matme i fize ktora sie do sieci tele wykorzystuje.
takie moje odczucia po pobierznym zapoznaniu sie z Syllabus'em. Czy tak jest naprawde? Ktos to moze potwierdzic/odrzucic?
Pozdr
Jesli chodzi o Informatyke to faktycznie teorii jest duzo. Ale niektore teoretyczne przedmioty sie przydaja do programowania. Pierwsze 2 lata sa nudne, dopiero pozniej sie zaczyna zabawa.
Na Informatyce rowniez duzo sie o sieciach uczysz (zwlasza na sieciowej specjalizacji). Mam kolegow na telekominukacji i jesli chodzi o sieci i technologie mobilne to zakres prezdmiotow jest zblizony.
AGH jest uczelnia technicza, ksztalci inzynierow wiec po kazdym kierunku bedziesz mial wiedze teoretyczna w wymaganym zakresie oraz duzo praktycznego jej zastosowania.
Ja wlasnie szykuje sie do obrony pracy magisterskiej na Informatyce. Po 5 latach jestem zadowolony ze studiow, a i prace latwo znalezc.
Jednak bartdziej przekonuje mnie syllabus telekomunikacji, bo od poczatku jest cos co bym zalapal szybko plus matma, ktorej sie nie obawiam. Wystarczy sie zebrac i siasc do tego.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00010 | SET CHARSET latin2 |
0.00005 | SET NAMES latin2 |
0.00058 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.142.130.242' WHERE u.id=1 |
0.00066 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.142.130.242', 1732920681) |
0.00044 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732920381 |
0.00034 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=122369 |
0.00005 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=14519 ORDER BY posted |
0.00043 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=14519 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00077 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=14519 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00077 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=14519 |
Total query time: 0.00425 s |