Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Mam samsunga i600 na WM6.1 . Próbowałem już wszystkiego żeby się nie zawieszał.. początkowo miał wm5 i czytałem na forach itp itd że zwiechy mijają po aktualce do 6.0 lub wyżej. Tak też zrobiłem ale dalej nic..:( Działa 2-3 dni (a czasami 2-3h) i bach.. pomaga tylko hard-reset. Ktoś z was bawi się telefonami ? Może wie co jest przyczyną tych zwiech ? I potrafi rozwiązać mój problem ?
Jak się uda stawiam dużego browara bo telefon naprawdę jest świetny, gdyby nie te zwiechy :(
Ostatnio edytowany przez kodzik (2009-08-07 18:07:52)
słyszałem że windows mobile w telefonach to niewypał. Ja mam Nokię E-51 z symbianem i chodzi toto w miarę. Żona ma takie cuś jak Ty. Problemy były podobne. Została na wersji 5. Robiłem jej tak:
telefon pracuje, na wieczór go wyłączałem, rano włączałem - i tak przez tydzień.
Potem wyłączenia robiłem co drugi dzień - też przez tydzień.
Potem co trzy dni, aż się dupek przyzwycaił i teraz pracuje normalnie
o_O przyzwyczaił do pracy ?:) O zgrozo.. windows to windows :))) A powiedz mi, czy już się nie wiesza? Dalej robisz te zabiegi z wyłączaniem ?
Spróbuję.. Mimo wszystko czekam na dalsze propozycje.
Ostatnio edytowany przez kodzik (2009-08-05 15:10:50)
Nie, już nie robię - jak piszesz już się przyzwyczaił. Wiem że to debilskie ale prawdziwe :))
BTW - czy jedynym linuksowym telefonem pozostaje openmoko i g1? Podobnież na oby da się uruchomić debiana? Chętnie pozbędę się e 50 z zamulonym symbianem....
@ippo76
e50 muli niezależnie od symbiana.. aby się pozmyć zmuł musisz zupgrade'ować soft. (te standardowe od operatorów sieci komórkowych są po prostu do bani)
Mam soft neutralny (telefon nie był kupiony u operatora) a z tego co sprawdzałem, to soft jest aktualny (jedno z niewielu zastosowań dla win xp czyli nokia pc suite)
Miałem e50 i był strasznie mułowaty nie zależnie od softu. Znacznie jednak przyspiesza telefon wyłączenie tych ikonek na pulpicie to się nazywa tryb gotowości chyba. Potem miałem p1i z UIQ (taki symbian dotykowy) i też był mułowaty ale i tak było kochany i fajnie się go obsługiwało. Teraz mam e66 z symbianem v3 i jest naprawdę super szybki w porównaniu do e50. Z resztą e51 też jest szybkie ;) Heh kusi mnie jednak zmiana na e52 bo ma navi. Ogólnie musze stwierdzić że symbian to zUUooo ;) Mój ziom ma jakiegos starego HTC 200Mhz+WM 6 i popierdziela jak dziki :)
Mam Asusa P527 200MHz WM6 i tak dziad wolno działa. Chyba zrobię tak jak Bodzio pisze. Ja kiedyś miałem nokię N-Gage to się sprzęt dobrze spisywała. Myślę że pierwsza edycja symbianów była najlepszą wersją gdyż nie trzeba było podpisywać programów.
Jak nie trzeba było podpisywac jak trzeba było. Pierwsza edycja jest najmniej stabilna i najwolniejsza ;) miałem v1 i mam v3, v3 najlepsza
[quote=giegiel]Heh kusi mnie jednak zmiana na e52 bo ma navi.[/quote]
no problema - kupujesz odbiornik gps navibe (tylko zrób rozeznanie na rynku, bo jest kilka modeli a nie wszystkie są ok, mogę sprawdzić wieczorem jaki ja mam) za jakieś 120 - 150 zł i już jesteś w domu. Możesz zainstalować naviexperta lub nav4all. Są to aplikacje (w javie bodajże) do nawigacji. Rzecz polega na pobieraniu danych przez gprs (pobierają mapy). Ta pierwsza jest tylko na PL i trzeba dodatkowo aktywować usługę - można na rok, pół roku lub dzień. Jest to dość dobre rozwiązanie, jeśli potrzebujesz navi np. aby dojechać na urlop. Orange sprzedaje tę usługę jako navifon. Plusem są aktualne mapy. Producent zachwala jeszcze interaktywność, tzn. można się zarejestrować w serwisie i być "śledzonym". Na tej podstawie operator ustala średnie prędkości na trasach i "wie" gdzie są korki lub zamulenia w ruchu. dlatego też chwalą się, że ich nawigacja jest w stanie wytyczyć użytkownikowi inną trasę w dzień (korki) lub noc (mały ruch). Nawigacja ostrzega też o radarach, istnieje system zgłaszania radarów (widzisz radar, wciskasz "5" na klawiaturze i radar zgłoszony. Jeśli zgłosi go jeszcze kilku użytkowników, to pojawi się na mapach). Minusem jest to, że jadąc przez lasy możesz mieć słaby sygnał gprs, przez co mapy się spóźniają.
Nav4all to jakiś (na razie) darmowy projekt. Działa podobnie jak naviexpert ale nie pobiera map tylko wyświetla strzałki i dystans. Jest to dość prymitywne ale jest mniejszy transfer gprs. Ostrzega przed przekroczeniem prędkości. Całkiem fajna sprawa.
No i klasyczna nawigacja typu tom-tom czy inny garmin. Wgrywasz i jeździsz. Mam nieco nieaktualne dane (bo temat rozgryzałem ponad rok temu) ale bodajże do nokii z wbudowanym gps nie da się wgrać softu do nawigacji.
Ja testowałem wszystkie powyższe na e-50 i zazwyczaj używam tom-toma i nav4all.
Sory za OT.
Ostatnio edytowany przez ippo76 (2009-08-06 07:55:40)
Jak trzeba było podpisywać w v1. Ja mialem nokię N-gage a mój kumpel Nokię 3650 i nic nie było do podpisywania. Zgodzę się, że w v2 i v3 trzeba podpisywac, ale v1 nie.
No właśnie OT się zrobił bo ja tu walczę z i600 a nie nokiami czy innymi telefonami :)
[quote=kodzik]No właśnie OT się zrobił bo ja tu walczę z i600 a nie nokiami czy innymi telefonami :)[/quote]
zamień go na nokię i będzie git ;)
Nie mam zamiaru.. bardzo mi się podoba ten telefon..
I dobrze - też miałem Samsunga Z630. Byłem z niego bardzo, ale to bardzo zadowolony. Szybki, z dobrym aparatem, internetem 3G - można było wideo-rozmowy prowadzić. Do czasu aż pękł wyświetlacz. Okazało się że firma samsung nie udziela gwarancji na wyświetlacze. Trudno, mam Nokię.
Kodzik - szukaj rozwiązania, bo to naprawdę dobre telefony, albo go przyzwyczajaj ;P - ten żony naprawdę się uregulował i chodzi.
Bodzio nie mam innego wyjścia jak go "przyzwyczajać".. wszystko inne już próbowałem... :|
[quote=ippo76][quote=giegiel]Heh kusi mnie jednak zmiana na e52 bo ma navi.[/quote]
no problema - kupujesz odbiornik gps navibe (tylko zrób rozeznanie na rynku, bo jest kilka modeli a nie wszystkie są ok, mogę sprawdzić wieczorem jaki ja mam) za jakieś 120 - 150 zł i już jesteś w domu. Możesz zainstalować naviexperta lub nav4all. Są to aplikacje (w javie bodajże) do nawigacji. Rzecz polega na pobieraniu danych przez gprs (pobierają mapy). Ta pierwsza jest tylko na PL i trzeba dodatkowo aktywować usługę - można na rok, pół roku lub dzień. Jest to dość dobre rozwiązanie, jeśli potrzebujesz navi np. aby dojechać na urlop. Orange sprzedaje tę usługę jako navifon. Plusem są aktualne mapy. Producent zachwala jeszcze interaktywność, tzn. można się zarejestrować w serwisie i być "śledzonym". Na tej podstawie operator ustala średnie prędkości na trasach i "wie" gdzie są korki lub zamulenia w ruchu. dlatego też chwalą się, że ich nawigacja jest w stanie wytyczyć użytkownikowi inną trasę w dzień (korki) lub noc (mały ruch). Nawigacja ostrzega też o radarach, istnieje system zgłaszania radarów (widzisz radar, wciskasz "5" na klawiaturze i radar zgłoszony. Jeśli zgłosi go jeszcze kilku użytkowników, to pojawi się na mapach). Minusem jest to, że jadąc przez lasy możesz mieć słaby sygnał gprs, przez co mapy się spóźniają.
Nav4all to jakiś (na razie) darmowy projekt. Działa podobnie jak naviexpert ale nie pobiera map tylko wyświetla strzałki i dystans. Jest to dość prymitywne ale jest mniejszy transfer gprs. Ostrzega przed przekroczeniem prędkości. Całkiem fajna sprawa.
No i klasyczna nawigacja typu tom-tom czy inny garmin. Wgrywasz i jeździsz. Mam nieco nieaktualne dane (bo temat rozgryzałem ponad rok temu) ale bodajże do nokii z wbudowanym gps nie da się wgrać softu do nawigacji.
Ja testowałem wszystkie powyższe na e-50 i zazwyczaj używam tom-toma i nav4all.
Sory za OT.[/quote]
W sumie to mam navigację w e66 ale ten telefon trzyma na baterii uwaga ...... [i]werble....[/i] 1,5 dnia [i]TADAM![/i] - porażka i dlatego myślałem o e52. Wiem że można pchełke sobie dokupić ale wolałbym wbudowany. A dlaczego? Bo tak heheh no nie mam żadnych argumentów :)
Co do i600 to wygodnie się go trzyma i pisze jedną ręka na klawiaturze? Bo nie wygląda jakby tak było ;)
[quote=giegiel]W sumie to mam navigację w e66 ale ten telefon trzyma na baterii uwaga ...... [i]werble....[/i] 1,5 dnia [i]TADAM![/i] - porażka i dlatego myślałem o e52. Wiem że można pchełke sobie dokupić ale wolałbym wbudowany. A dlaczego? Bo tak heheh no nie mam żadnych argumentów :)[/quote]
Przy nawigacji to żre baterię jak cholera, pewnie w moim szybciej, bo musi jeszcze obsłużyć połączenie po BT. No i muszę mieć 2 ładowarki + rozgałęźnik do gniazda zapalniczki.
A plus jest taki jak pisałem - można doinstalować zewnętrzny soft do nawigacji.
Problem leżał w sofcie. Zaktualizowałem WMa do oficjalnego wm6.0 dla samsunga i600 i śmiga:)
Heh widzisz jak Ci pomogliśmy... Nieoceniona jest nasza pomoc :D
Od tego przecież jest forum :)
Time (s) | Query |
---|---|
0.00009 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00068 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.118.193.28' WHERE u.id=1 |
0.00060 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.118.193.28', 1732921035) |
0.00040 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732920735 |
0.00059 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='18.216.174.32' |
0.00060 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.145.91.152' |
0.00073 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='85.208.96.210' |
0.00045 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=125028 |
0.00005 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=14732 ORDER BY posted |
0.00059 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=14732 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00201 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=14732 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00080 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=14732 |
Total query time: 0.00768 s |