Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam do dania za darmo 4 stacje dyskietek FDD. Klasyczne, nowe, zafoliowane. Ewentualny chcący pokrywa tylko koszt przesyłki
Na moją prośbę wyślij do ZUS - Oddział Zabrze - nawet za wysyłkę zapłacę ;)
Jak i wszelki złom komputerowy, jaki się chcecie pozbyć też tam ślijcie :D
Ostatnio edytowany przez marg1 (2010-03-06 15:24:05)
No i masz. Ktoś proponuje z własnej woli, a tu wyśmiewają go:)
Swoją drogą rok temu ktoś proponował mi ok.10 monitorów CRT 17" (płaski ekran) za free. Nie zniszczone, działające. Pytałem ludzi, ale nikt nie chciał. Tylko, że to Anglia była:)
Ja bym do tych monitorów z pistoletu strzelał - gdybym miał pistolet - podobno wybuchają :D
Przestańcie. Najlepiej się je zrzuca z wiaduktu wprost to beczki w której jakiś syf się hajcuje. Jeden moj znajomy taki filmik nakręcił, tak głupi że szło się uśmiać naprawdę.
sodoma i gomora:)
Są jeszcze ludzie, którzy używają dyskietek np. mój były wykładowca od baz danych (psychopata) na każdy wykład i na egzamin nosił dyskietki ze slajdami i egzaminami.
Jak dyskietka nie działała to dyktował z głowy zadania, a na następny egzamin nowa dyskietka.
Ja jaszcze wkompilowuję stery do dyskietki, choć będzie ze 2 lata jak ostatni raz używałem :)
Nie ma się z czego śmiać, ja dostałem od kumpla trochę starego sprzętu i dyskietek używam - np do instalacji z CDROM'u bo BIOS standardowo zezwala tylko na boot z floppa ;], tak samo monitory CRT - nie dość że są nadal w użytku to dodatkowo moim zdaniem dają sporo lepszą jakość wyświetlania niż panel LCD na moim lapku jak i inne tanie panele (zresztą pod wieloma względami i z droższymi wygrywa bezproblemowo), tak więc nie śmiać się proszę ;]
@Bodzio:
Nie orientujesz się ile by kosztowało wysłanie tego pocztą? Bo "może" byłbym chętny do wzięcia...
Bodzio zachowaj jedną, zakop w ogródku, jak za 20 lat wykopiesz to od państwa dostaniesz nagrodę za wykopaliska archeologiczne ;))
Za 10 lat kupi je każde muzeum techniki.
Natomiast osobiście pozbyłem się wszystkich dyskietek. Szkoda.
Swoją drogą, w robocie niedawno szef kazał postawić XP na kompie z magazynu, włączam - a tam 486 dx2, też miał FDD. Za to super maszyna (całe 24MB Ramu), w tamtych czasach to było sporo :)
A zamiast dawac zarabiać poczcie, to lepiej na nowy serwerek DUG'a dorzucić, będzie bardziej przydatny, niż wszystkie dyskietki na świecie.
[quote=winnetou]Bodzio zachowaj jedną, zakop w ogródku, jak za 20 lat wykopiesz to od państwa dostaniesz nagrodę za wykopaliska archeologiczne ;))[/quote]
Tylko nie kop dołu głębszego niż 80 cm. Co głębiej, z mocy ustawy należy do Państwa. :)))
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2010-03-06 20:07:17)
te flopiki to gantz nowe, staroci bym nie oferował. Napisy z [b]Państwa Środka[/b] mają. A ZUS od zeszłego roku już przeszedł na certyfikaty kwalifikowane, więc FDD nie potrzebne.
Ale z tymi wykopaliskami to niezły pomysł :)
Pozdrawiam :)
przypomniały mi się flopetki pod mojego starego timeksa...ech, to były czasy...dwustronne jeszcze były na dodatek. dwóch tylko w moim mieście miało timeksa. wszędzie tylko commodore lub amiga, a fuj:)
[b]radziojedi[/b], masz coś do commodore :P Zajebiste czasy były, pamiętam swój pierwszy program napisany w basicu właśnie na commodore.... i żeby nie było miałem wersję full wypas na dyskietki 5,1/4" xD To były piękne dni....
[quote=Trin]Przestańcie. Najlepiej się je zrzuca z wiaduktu wprost to beczki w której jakiś syf się hajcuje. Jeden moj znajomy taki filmik nakręcił, tak głupi że szło się uśmiać naprawdę.[/quote]
Wy to w tej Łodzi to tylko beczki i beczki ....
;) :)
Czasami, nie wiadomo kiedy, jeszcze stacja dyskietek może się przydać, by załadować jakieś sterowniki na stary sprzęt przy instalacji systemu, kilka razy mi się tak trafiło i nie raz w magazynie musiałem szukać sprawnej stacji dyskietek.
Ostatnio edytowany przez ba10 (2010-03-07 06:46:36)
Przypominam iż ze 2 lata temu już dyskietka trafiła do muzeum informatyki gdzieś tam - chyba w usa :)
Ładnych kilka lat temu, był na Mazowszu organizowany konkurs na jakiś temat, jedną z konkurencji była strona internetowa. Niestety dla nas nasza „informatyczka” (to temat na osobną opowieść) dowiedziała się o konkursie i cała szkoło brała udział „na ochotnika”. Prace należało dostarczyć na dyskietce. Znajomy zajął w konkursie któreś miejsce na podium.
Organizatorzy konkursu wywiesili zwycięskie prace w gablocie, w tym skromną dyskietkę kumpla z podpisem „strona internetowa na temat jakiśtam” (sic!). ;)
Moj atari 65 (z turbem na kartridżu) dziala jeszcze do tej pory.
Lezy u rodzicow w moim starym pokoju (dziala tez dżojstik i monitor monochromatyczny - jednym slowem caly set)
Szkoda ze nie wiem czy mozna/czy sie da zainstaowac na tym debiana - jak by sie udalo.... to dopiero bym sie wozil :D
[quote=sidjestgit]Szkoda ze nie wiem czy mozna/czy sie da zainstaowac na tym debiana - jak by sie udalo.... to dopiero bym sie wozil :D[/quote]
debiana, to pewnie nie, ale podobno netbsd można i na tosterze zainstalować:)
hehe jak przeczytałem tytuł wątku to pomyślałem, że ZUS dogonił wreszcie murzynów i robi wyprzedaż niepotrzebnego sprzętu xD
niestety...
Co do przydatności dyskietek :
http://www.youtube.com/watch?v=rFQuUgN1fUg ;)
Ostatnio edytowany przez ba10 (2010-03-07 21:51:39)
Time (s) | Query |
---|---|
0.00009 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00096 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.119.213.36' WHERE u.id=1 |
0.00062 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.119.213.36', 1732395254) |
0.00051 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732394954 |
0.00065 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='18.117.75.53' |
0.00054 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.138.134.221' |
0.00056 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.145.61.199' |
0.00050 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=142133 |
0.00006 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=16272 ORDER BY posted |
0.00057 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=16272 AND t.moved_to IS NULL |
0.00009 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00202 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=16272 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00078 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=16272 |
Total query time: 0.00799 s |