Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Wątek Zamknięty
chcial bym zostac czlonkiem DUG :) ale jakie warunki powinienem spelnic.. :) bedzie jakis test...?
Od dluzszego czasu interesuje sie Debianem i poglebiam wiedze na jego temat, poprzez czytanie ksiazek na temat linuksa, sieci, programowania. Z wyksztalcenia jestem Technikiem Informatykiem. Dalsza przyszlosc wyobrazam sobie jako administrator sieci... (to moje takie marzenie) dlatego chcial bym poznac debian i sie z nim zakolegowac (forum.dug.net.pl bardzo mi w tym pomaga). Chcial bym dolaczyc do tej grupy poniewaz, atmosfera na forum jej poprostu bajeczna, ludzie sa chetni do pomocy i niesmieja sie z czyjejs niewiedzy tylko razem z nim przechodza ten problem..
EDIT: tego nie bylo. Nie czuje sie na tyle, by moc sie wpisac :)
Ostatnio edytowany przez paoolo (2009-11-06 13:42:11)
[quote=blinki]chcial bym zostac czlonkiem DUG :) ale jakie warunki powinienem spelnic.. :) bedzie jakis test...?
Od dluzszego czasu interesuje sie Debianem i poglebiam wiedze na jego temat, poprzez czytanie ksiazek na temat linuksa, sieci, programowania. Z wyksztalcenia jestem Technikiem Informatykiem. Dalsza przyszlosc wyobrazam sobie jako administrator sieci... (to moje takie marzenie) dlatego chcial bym poznac debian i sie z nim zakolegowac (forum.dug.net.pl bardzo mi w tym pomaga). Chcial bym dolaczyc do tej grupy poniewaz, atmosfera na forum jej poprostu bajeczna, ludzie sa chetni do pomocy i niesmieja sie z czyjejs niewiedzy tylko razem z nim przechodza ten problem..[/quote]
Cóż za wazelinka ;)) Ja jestem za :))
no a jak... :P tylko ze nie wazelina tylko ale przedstawinie sprawy w odpowiednim swietle :P
[quote=blinki]no a jak... :P tylko ze nie wazelina tylko ale przedstawinie sprawy w odpowiednim swietle :P[/quote]
88 -> 150 = brak
konsekwencja dla wszystkich
przypomnij się
To limit się zwiększył ? Dżizas pamiętam jak 50 to była granica:P
warunki selekcji sie zaostrzaja ^^
oczywiście że się zwiększył i to dość dawno :)
[b]blinki[/b] skrobnij coś do FAQ i/lub Artykułów to może się limit trochę obniży ;) (ale ja tam admin nie jestem więc nie gwarantuję :P)
^^ dobry pomysl :) ale widzialem ze najlatwiejszy FAQ ty juz napisales ^^ Jak generowac dobre hasla.. :) a generalnie znam pare sposobow gdzie przechowywac takie hasla (zbor, :) ) jak chcesz mozna dopisac do twojego cos o przechowywaniu hasel :) (oczywiscie nie wirtualnie tylko fizycznie)
No, przekupstwo przez FAQ działa -> czytaj stopkę [b]azhaga[/b] :)
kurde; czy nie da rady to jakoś uściślić, uprościć - numer konta podać na przykład?:)
Oto numery kont. :)
http://dug.net.pl/artykuly/
http://dug.net.pl/faq/
[quote=ilin]Oto numery kont.[/quote]
ale na te konta można cokolwiek wpłacić dopiero po "inicjacji"...
[quote=ArnVaker]ale na te konta można cokolwiek wpłacić dopiero po "inicjacji"...[/quote]
Po inicjacji to ma obowiązek wpłacać. :)
Wystarczy się zwrócić do kogoś zarządu i wówczas sprawa inicjacji nabiera pędu że tak powiem.
Za drugą radą azhag'a: składam wniosek z tematem tego wątku..
chociaż zaznaczam, że wykorzystanie tego [i]statusu[/i] do ułożenia sobie życia mi nie pomoże :P
pozdrawiam
p.s.
chodzi o opcję dodania artykułu do DUG'a..
Ostatnio edytowany przez paoolo (2009-12-23 22:22:11)
Witam wszystkich.
Już od paru latek wklepuje to i owo na forum, czasami nawet coś sensownego ;] – być może miałbym co nieco do napisania w dziale FAQ („uvesafb w Debianie” czy „Jak naprawić problem „Czarnej konsoli” na sterach Nvidia” to już co najmniej dwa tematy które mógłbym opisać), a jako że do edycji FAQ potrzeba być w gangu...
Składam oficjalną prośbę o przyjęcie do DUG i proszę o pomyślne rozpatrzenie.
Pozdrawiam.
Ja też chce sie zapisać do gangu sporo o tym słyszałam jeśli ktoś będzie miał jakieś informacje to piszcie na gadu : 20399856
[quote=<Iwuś>]Ja też chce sie zapisać do gangu sporo o tym słyszałam jeśli ktoś będzie miał jakieś informacje to piszcie na gadu : 20399856[/quote]
a co słyszałeś :D Łupami dzielimy się równo. Janosik dostaje więcej, Murgrabia dostaje w d...ę :)
Musisz jeszcze spoooro postów napisać.
A za złamanie omerty urywamy od internetu.... ;)
//Sorry za offtop
Ponieważ na przestrzeni lat wątek uległ zaśmieceniu sprzecznymi informacjami, licznymi prośbami o przyjęcie oraz dywagacjami na najdziwniejsze tematy — zapisy przeniesione zostały do nowego wątku, a ten zamykam.
http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?pid=142433#p142433
Honor zapisywania do gangu w dalszym ciągu pełni Bodzio. :)
Wątek Zamknięty
Time (s) | Query |
---|---|
0.00011 | SET CHARSET latin2 |
0.00006 | SET NAMES latin2 |
0.00149 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.148.108.192' WHERE u.id=1 |
0.00082 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.148.108.192', 1732213852) |
0.00042 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732213552 |
0.00046 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=142434 |
0.00012 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=15 ORDER BY posted |
0.00050 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=15 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.02657 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=15 ORDER BY p.id LIMIT 500,25 |
0.00133 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=15 |
Total query time: 0.03194 s |