Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
[quote=Rumi]aa prima aprilis :PP .. dałem sie nabrać :P[/quote]
licznik_ofiar++ ]:>
Znakomicie całkowicie popieram.
Gratuluję pomysłu i poczucia humoru!
Czy będzie również kącik dla Fedory i Red Hata to systemy tak bliskie Gentoo?
Pozdrowienia
kto mi zmienil spiralki na tego srebrno niebiskiego gluta protestuje!!!!
Uuuu, ładnie, ładnie. Już układałem w głowie flejma, prima aprilis, trzeba uważać ;] Kupiłem mocnego lapka może by zainstalować gentoo... eee, szkoda czasu ;]
jeszcze na tabach sie pojawia spiralka ;-)))
azhag, jeszcze favicona ;)
ależ tu dziś ładnie :P
WTF!? ;]
Wesołego Jajka życzę wszystkim :D
Azhag proponuje zostawić layout jeszcze pare dni, jest świetnie zrobiony, ciekawe ile osób na serio się nabierze :)
Swoją drogą po wpisaniu w google "forum gentoo" z pośród polskich wyników jesteśmy na piątym miejscu na pierwszej stronie:P
[quote=Treadstone]Swoją drogą po wpisaniu w google "forum gentoo" z pośród polskich wyników jesteśmy na piątym miejscu na pierwszej stronie:P[/quote]
:D
17:11 <@BiExi> lol http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?pid=144533#p144533 17:14 < mati75> o nowy styl 17:17 <@milyges> :D :D :D 17:18 < mati75> niech żyje gentoo! 17:18 <+syziek> zdrajcy 17:19 ~~~ mati75 ma squeeze/sid
Jest naprawdę ładnie. ;)
Też jestem za tym, żeby tak zostało na kilka dni (lat?) :D
Gentoo ftw
[quote=Rumi]aa prima aprilis :PP .. dałem sie nabrać :P[/quote]
jak prima aprilis to dlaczego natłukłeś tyle postów na forum gentoo? ;p
ja tam stage3 już zassałem. ten debian to faktycznie wiocha jakaś, w testingu ciągle problemy z zależnościami, koszmar
O i proszę, niby takie tylko żarciki, a przyczyniły się do przejścia na lepszą stronę mocy. :D
Biorąc pod uwagę zainteresowanie primaaprilisowym motywem na DUG-u, może warto wprowadzić go na stałe -- żeby każdy mógł go sobie wybrać z listy w profilu?
[quote=owca]Podłapałem żart po całości i baaardzo się wnerwiłem. Nawet zacząłem rozważać inne debianowe fora, bo forum gentoo nie bardzo mi się uśmiechało.[/quote]
nooo...
ja właśnie skontaktowałem się z bandą moich prawników celem omówienia kwestii ubiegania się o zwrot datku jaki wpłaciłem na DUG (stary oczywiście), bo wspieram Debiana, a nie "jakieśtam cośtam"
spodziewajta się drużynowicze pozwu i odszkodowania za straty moralne ;)
pozdrawiam
miłosz
Ja właśnie postawiłem sobie debiana na serwerku domowym i nie bardzo chciałoby mi się stawiać tam Gentoo by dalej w pełni przynależyć do duga :)
[url=http://img521.imageshack.us/img521/5097/dug777.png][img]http://img521.imageshack.us/img521/5097/dug777.th.png[/img][/url]
hybryda ;)
Ostatnio edytowany przez ArnVaker (2010-04-01 22:18:16)
@Kamikaze netbsd
yampress@freebsd8 %cd iso
yampress@freebsd8 %ls
oprenbsd-install46.iso
netbsd-i386cd-5.0.2.iso
solaris-10-u8-ga-x86-dvd.iso
yampress@freebsd8 %[/quote]
Żeby nie było nieporozumień: informacja oczywiście jest prima aprilisowym żartem. :)
Pamiątkowe zrzuty ekranu:
http://dug.net.pl/~azhag/prima_aprillis_2010_dug.net.pl.png
http://dug.net.pl/~azhag/prima_aprillis_2010_forum.dug.net.pl.png
Time (s) | Query |
---|---|
0.00017 | SET CHARSET latin2 |
0.00008 | SET NAMES latin2 |
0.00206 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.117.8.177' WHERE u.id=1 |
0.00117 | UPDATE punbb_online SET logged=1732449742 WHERE ident='18.117.8.177' |
0.00063 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732449442 |
0.00077 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=144535 |
0.00010 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=16509 ORDER BY posted |
0.00079 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=16509 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00301 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=16509 ORDER BY p.id LIMIT 25,25 |
0.00110 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=16509 |
Total query time: 0.00994 s |