Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
no a ja wczoraj płoci z 20 sztuk
Coś tema przymiera...a odpowiednia pora na szczupłego jest...ktoś sie może pochwalić jakimś okazem godnym uwagi?
Dziś udany wypad nad odrę...leszczyk dobrze współpracował... w przedziale 1-2 kg.
Na moim łowiszku ciężko z leszczem tylko płoć ewentualni lin.
Co weekend chodzę z kumplem na ryby ale tylko płoć (niby spora około 25 cm) ale nic pozatym
chętnie ale trochę daleko :P w szczecinie na tym odcinku co ja łapie został wyjęty drugi co do wielkości sum w Polsce :) prawie 90 kg. Mi brakuję u mnie jakiegoś czystego większego bajora...bo z odrą różnie bywa to poziom wody sie podniesie/opadnie to uciąg za duży. Gorzej jak z kobieta :P
dziś byłem na Odrze i...sami oceńcie. Zadekowaliśmy sie ze znajomymi, miejscówka ok, wszystko ładnie pięknie z gruntu jakieś brania. Przyjeżdża samochód 2 kolesi i dziecko i ślizgacz. Zakotwiczyli sie u nas na plecach i zaczął pływać nam po żyłkach. Spakowaliśmy się i przenieśliśmy 30 metrów dalej...byliśmy na 3 samochody+dzieci+grill opcja przemieszczania sie dalej nie wchodziła w grę. Po godzinie zjechali ich znajomi w sumie 5 ślizgaczy+mały banan i dalej latają po naszych kijach. Poszedłem grzecznie z burakami pogadać że odra dość szeroka itp...ale to nie pomogło za bardzo...na koniec nawaleni jak szmaty wsiedli do samochodów i pojechali. Taki obrazek jest coraz częstszy...
a ja po nocach snie o wyjsciu ze spinningiem na sandacze.i czekam maja coby z lekkiego gruntu na groch na wiselce porzucac :(
Gadajcie co chcecie ale w wypadach na ryby i tak najlepsze sa, nocki nad rzeką przy butelce wódki z grillem za plecami i kumplami pod ręką. To jest klimacik, wypoczynkowy ;].
Pamiętam taka akcje z 6-7 lat temu, siedzimy przyszla noc nic nie bierze i nagle somsiadowi na wedce dzwonek napier** jak koscielny w niedziele, no to chlop do wedki, tnie, my sie pytamy czy "siedzi", a on ze tak i chyba cos konkretnego, kręci hamulcem sprawdza "opór" przy zwijaniu zylki ( co by nie pekla) i gada do nas na glos przejety wszystko co robi, siedzi podjarany jak male dziecko iiiiii wyciaga sloik po musztardzie kieleckiej xd.
ej no ale grill był to ten sloik adekwatnie do sytuacji ;D
[quote=Trin]ej no ale grill był to ten sloik adekwatnie do sytuacji ;D[/quote]
sloik [b]po[/b] musztardzie ;)
http://www.youtube.com/watch?v=JNr8MKxScNs#
Z wędkarstwem to jest podobnie jak z linuxem (Debianem) też czasami człowiek zarywa noce aby odnieść jakiś sukces. W jednym przypadku jest to np dobre skonfigurowanie serwera a w drugim złapanie okazu w postaci dorodnego np. leszcza.
ps. do jednego i drugiego pasuje piwo :)
[url=http://ompldr.org/vZjQwcQ][img]http://ompldr.org/tZjQwcQ[/img][/url]
Sazam-74cm
Kiedyś za małolata się łowiło i to sporo, nawet samemu dorabiałem sprzęt, wiadomo za gówniarza kasy nie było albo szła na coś innego;) a to drogie hobby. Teraz ewentualnie wakacyjnie jak gdzieś jadę nad wodę to zawsze biorę spining, zawsze można połazić i porzucać a jak się znudzi zmontować i zarzucić na grunt, bardziej dla relaksu niż z nastawieniem na jakieś zdobycze.
Patrzenie w spławik godzinami to już nie dla mnie. Kiedyś byłem na dorszu, podłączyłem się do ekipy, która wynajmowała kuter - świetna sprawa w szczególności jak ktoś nie ma na co dzień morza przed nosem;)
Ostatnio edytowany przez menel (2013-11-25 23:18:05)
Time (s) | Query |
---|---|
0.00011 | SET CHARSET latin2 |
0.00006 | SET NAMES latin2 |
0.00145 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='52.15.136.223' WHERE u.id=1 |
0.00073 | UPDATE punbb_online SET logged=1732192651 WHERE ident='52.15.136.223' |
0.00031 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732192351 |
0.00093 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.129.247.250' |
0.00069 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.139.234.124' |
0.00063 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.144.38.184' |
0.00079 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.15.211.41' |
0.00048 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=148246 |
0.00011 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=11744 ORDER BY posted |
0.00062 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=11744 AND t.moved_to IS NULL |
0.00007 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00673 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=11744 ORDER BY p.id LIMIT 50,25 |
0.00106 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=11744 |
Total query time: 0.01477 s |