Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
http://tech.wp.pl/kat,130058,title,Jeszcze-bardziej-elastyczny-smartfon-Nokii,wid,13982140,wiadomosc.html?ticaid=1dd01
Zaczynam tęsknic za moim Ericssonem T29s. Naprawdę potrzebujecie tych wszystkich "bajerów" które ładuje się w smartphone.
O! Mi by się taki przydał, zdarza mi się usiąść z telefonem w tylnej kieszeni ;-)
kiedyś pokazywali klawiaturę, którą można zwijać w rulonik.
...
Tak potrzebuję tych wszystkich bajerów.
Teraz dostać normalny "telefon" w abonamencie graniczy z cudem. Jak chciałem przejść z karty na abonament to mi Play smartfony wciskał. Ja nie mogę mieć takiego wynalazku bo z racji tego co robię rozleciałby się po kilku dniach. Kiedyś widziałem fajny telefon JCB określali go jako niezniszczalny ale kosztował coś koło 2 tys.
[quote=Bodzio]kiedyś pokazywali klawiaturę, którą można zwijać w rulonik.[/quote]
Mam taką... Beznadzieja...
Ostatnio edytowany przez P@blo (2012-01-27 10:50:44)
Yoda a lukałeś na Samsungi Solid?? one są tam jakoś specjalniaście zabezpieczone i stosunkowo proste się wydają
tego co robię rozleciałby się po kilku dniach[/quote]
Bo telefon nie służy "do zabawy" :> Z drugiej strony kto tego używa jako ....
Może kupcie sobie Nokię C3? Prosty Interface, podstawowe funkcje ma
Fervi
[quote=fervi]
tego co robię rozleciałby się po kilku dniach[/quote]
Bo telefon nie służy "do zabawy" :> Z drugiej strony kto tego używa jako ....
[..]
Fervi[/quote]
Niektórzy używają telefonów w pracy, wiesz ? A nie wszyscy pracują pierdząc w stołek tworząc "własne distra"...Ostatnio edytowany przez pasqdnik (2012-01-27 17:32:20)
Dum spiro - spero ...
pozdrawiam, pasqdnik
Narzekacie. To właśnie zależy od oczekiwań wobec telefonu. Ja się przesiadłem z nokii e51 na samsunga z androidem i jestem zadowolony. Potrzebowałem czegoś z intuicyjnym softem i praktycznie brakiem ograniczeń. Czasami na uczelni(w tym egzaminach czy kolokwiach) przydaje się dostęp do internetu czy dobrego PDF-a z notatkami :) Nie mówię już nawet o sytuacjach, gdy padnie mi jakiś serwer a jestem poza domem. Kilka razy zdarzało mi się już reanimować maszyny z telefonu.
Oczywiście nie każdy tego potrzebuje. Też się dziwię producentom, że praktycznie całkowicie rezygnują z normalnych telefonów no ale jest popyt, jest podaż. Masy rzucają się na smartfony, a nie są w stanie wykorzystać 30% ich możliwości. Ostatnio znajomy kupił Samsunga Galaxy S II(zaledwie lub aż ok 1700 zł), a nie potrafi odpowiedzieć na pytania jakiego launchera używa czy jakie jądro ma w systemie.
Puchaty nie każdy jest "geekiem" ;) mój kumpel np. w życiu Linuxa nie słyszał, a sprawy softu w telefonie są mu obce, ale myszkowanie po telefonie może przecież opanować każdy, nawet jak nie wie co jest w środku ;), Ale racje masz że większość ludzi rzuca się na fony których nie wykorzystuje powiedziałbym nawet w 15% (napiszą SMSa zadzwonią i wejdą do odtwarzacza i ew. do internetu na koszt własny ;) bo wifi im znane jest tylko ze słyszenia) ;) Ja sobie np. wziąłem Samsunga Wave 533 (takiego low-enda z qwerty) i jestem z niego zadowolony ;), poza tym że przymula i ma BADE (Samsung w tym momencie praktycznie olał ten system) to i tak jest fajnie ;) ) Brałem go głównie ze względu na qwerty i Wifi, inne funkcje są mi mało potrzebne, a potrzebne aplikacje sobie na spokojnie z Samsung Apps dociągnąłem, w sumie na dzień dzisiejszy to bym go może zamienił tylko na Galaxy 551, bo jakoś ostatnio nie widzę telefonów z QWERTY i Androidem na pokładzie (Xperia mini pro jak dla mnie za mały wyświetlacz) Ale w sumie poza androidem to te różnice nie są na tyle duże, żeby mieć mus na zmienianie ;)
[quote=Puchaty]Ja się przesiadłem z nokii e51 na samsunga z androidem i jestem zadowolony. Potrzebowałem czegoś z intuicyjnym softem i praktycznie brakiem ograniczeń. Czasami na uczelni(w tym egzaminach czy kolokwiach) przydaje się dostęp do internetu czy dobrego PDF-a z notatkami :)[/quote]
I naprawdę nie wiedziałeś, że obie te rzeczy (PDF-y i Internet) masz w E51?
Co do samego artykułu:
w tym rozwiązaniu interfejs użytkownika jest w całości oparty na smartfonie[/quote]
autor najwyraźniej nie ma pojęcia o czym mówi. Ta wypowiedź nie ma najmniejszego sensu.
Spinnen Essen: [url=http://fluxboxpl.org/portal/]FluxboxPL[/url] [url=http://przepis-na-lo.pl/]Przepis na LibreOffice[/url]
ja używam Nokii N79 też ma mały wyświetlacz lecz można podpiąć pod TV ;P
Time (s) | Query |
---|---|
0.00010 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00094 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.190.160.6' WHERE u.id=1 |
0.00138 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.190.160.6', 1732388465) |
0.00059 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732388165 |
0.00069 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=191954 |
0.00005 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=20508 ORDER BY posted |
0.00077 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=20508 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00318 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=20508 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00173 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=20508 |
Total query time: 0.00952 s |