Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam mam taki problem mam w laptopie uszkodzeny klawisz F4 oraz F5 a to sa dwa takie klawisze unkcyjna którymi po naciśnięciu Fn+F4 lub F5 ekran się rozjaśnia lub ściemnia jest jakaś mośliwość regulowania tego jakims programam w windzie XP od tego był sterownik system control menager a w win 7 już w systemie była taka opcja.
Model laptopa MSI VR 610
Model klawiatury Generic 105-key (intl) PC
W Gnome (a zapewne także w innym DE) masz w ustawieniach możliwość przemapowania klawiszy.
Ustaw sobie po prostu inną kombinację klawiszy.
dzięki za info jestem poczatkujący więc sory za jakies banalne błędy niby się zainstalowało ale jak wpisuje w konsoli xbacklight to wyskakuje mi
tajwan@tajwan:~$ xbacklight No outputs have backlight property
I znalazłem opcje rozjaśniania ekranu w zarządzaniu zasilaniem ale chyba inne klawisze też się mogą wysypać więc przydało by się to mapowanie jeszcze mam cos takiego
dostęp uniwesrany ale nie wiem skąd to się wzięło może już było razem z systemem i tam mam opcje do wyboru Dasher klawiatura ekranowa program odczytujący i powiększający Orca
spoko dzięki ale nie chce juz zakładać nowego tematu no że chyba wypada to założe ale nie chce robic śmietnika na forum jak by mi jeszcze ktos pomógł z tym mapowaniem klawiatury/ klawiszy
Time (s) | Query |
---|---|
0.00010 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00097 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.15.203.246' WHERE u.id=1 |
0.00096 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.15.203.246', 1732358549) |
0.00049 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732358249 |
0.00085 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='185.191.171.19' |
0.00073 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=215704 |
0.00005 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=22367 ORDER BY posted |
0.00057 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=22367 AND t.moved_to IS NULL |
0.00008 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00172 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=22367 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00086 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=22367 |
Total query time: 0.00742 s |