Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
witam!
Problem dziwny, ale nie mogę sobie poradzić - otóż zmieniam konfigurację PHP5 w pliku php.ini znajdującym się w /etc/php5/apache2/php.ini i nadal phpinfo pokazuje bez zmian. Przeładowuje serwer, restartuje i nadal nic. Przykład: zmieniam parametr upload_max_filesize z 2M na 10M a phpinfo nadal pokazuje 2M. Po restarcie w pliku pokazuje się 10M ale info od PHPa pokazuje 2. Dziwne... System to Debian 6.0. Czy ktoś wie jak to przeładować?
pozdr. Marcin
sprawdz (np przez phpinfo() ) z którego pliki php.ini korzysta strona i w nim wprowadź zmiany. Jeśli php jest zrobione jako mod_php to będziesz musiał przeładować serwer, przy suphp tego problemu nie ma. Przy fcgid wystarczy zabić istniejące procesy php
No właśnie phpinfo() pokazuje że plik konfiguracyjny to /etc/php5/apache2/php.ini i w nim dokonuje zmian, ale nadal info pokazuje że jest np 2M. Przeładowanie nie pomaga...
a jaką masz wartość dla 'post_max_size'?
dla post_max_size mam ustawione w php.ini na 20M a phpinfo() pokazuje 8M - nic z tego nie rozumiem...
Masz jakiś pomysł jak wymusić mu te ustawienia z configa?
Strzelam: Apache zrestartowany?
tak, oczywiście...
Ustaw/zmień taką samą wartość w tych dwóch parametrach:
post_max_size = 20M upload_max_filesize = 20M
U mnie dopiero wtedy zaskoczyło jak trzeba.
Oczywiście restart Apacha po zmianie.
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2013-03-30 20:23:53)
oczywiście parametry upload_max_filesize = 20M oraz post_max_size = 20M i restart apacha. Restart całęgo serwera nawet. Niestety nie pomaga, phpinfo pokazuje nadal 2M i 8M - jak w ustawieniach po instalacji. Myślałem że może tylko źle pokazuje, ale faktycznie nie mogę uploudować na serwer nic więcej niż 2MB...
czyli gdzies jeszcze masz config php który góruje nad tym konfigiem. Ew jeszcze musisz poszukać wartości które moga być zduplikowane.
Haaa, właśnie - i nie mogę dojść do tego gdzie ten konfig jest...
Ostatnio edytowany przez markus78 (2013-04-03 00:18:17)
Time (s) | Query |
---|---|
0.00011 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00101 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.145.95.233' WHERE u.id=1 |
0.00066 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.145.95.233', 1732345711) |
0.00056 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732345411 |
0.00053 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=228916 |
0.00010 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=23241 ORDER BY posted |
0.00066 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=23241 AND t.moved_to IS NULL |
0.00004 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00222 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=23241 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00079 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=23241 |
Total query time: 0.00672 s |