Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
No tak, ale po aferze Snowden'a wszyscy sa przewrazliwieni.
[quote=menel]no logów już nie ma, bo to dawno ale coś na portach wisiało..[/quote]
Tak myślałem…
Tak myślałem…[/quote]
ojej no mówiłem, że takie podejrzenia tylko wysunąłem, że to ta cała qupzilla i jeszcze dodatkowo Yampress mnie wystraszył swoim ówczesnym postem, jak pisze darius, teraz każdy przewrażliwiony;) a żeby na moim debianie jeszcze syf się jakiś panoszył to koniec świata już jest;)Ostatnio edytowany przez menel (2014-04-06 22:57:34)
To ja moze powtorze moje pytanie jak pojdziecie spac poniewaz sie zgubi w goracej dyskusji. lol
W jakich jezykach mozna uzywac qupzilla ? Mozna zainstalowac i zobaczyc ale nie lubie niespodzianek.
polski i standardowo angielski jest o innych mi nic nie wiadomo, bo nie używam..
To mi wystarczy. Przetestuje obydwa, poniewaz w Midori mam problem z wyswietlaniem innych stron w momencie jak slucham/ogladam jakis koncert muzyczny zespolow z mojej epoki. Sterowniki nvidia zainstalowane na 1
Ostatnio edytowany przez darius (2014-04-07 13:07:09)
Jest jeszcze zapomniana seamonkey
http://www.seamonkey-project.org/releases/
http://www.seamonkey.pl/
Trochę też zapomniałem o tej przeglądarce, właśnie sobie zarzuciłem...Mi się przypomniało o niej w związku z tematem. Midori i qupzille to niedoróbki przy niej.
Taki odchudzony fajerfox dwa razy responsywniejszy i 1/3 zasobów mniej zżera. I dodatki są już konkretne (część nawet od fajerfoxa wchodzi na chama) ale nie wszystkie:
https://addons.mozilla.org/pl/seamonkey/
Polecam...
Dzieki menel, ja rzadko robie tak jak wszyscy. Takiego mam gena, ktory chce abym uzywal cos czego jeszcze nie znam. Firefox jest swietny ale toche za ciezki i raczej powolny. Wyobraz sobie, ze od 2008 roku nie uzywam flasha (zastepuje go gnash) a jak gnash nie daje rady odtworzyc to sciagam na dysk i przegladam w mplayer.
[b]EDIT ; Wybralem do uzytku codziennego qupzilla. Podziekowania dla Jacekz. :)[/b]
Ja jednak fajerfoxa od jego początków używałem, no ma kilka wad jak wszystko ale jednak u mnie zawsze numer jeden będzie;). Ja mam kilka przeglądarek chromium do video, fajerfox do codziennego użytku, midori pomocnicza jak trzeba dwie na raz przeglądarki odpalić u mnie się sprawdza ze względu na słaby sprzęt no i teraz jeszcze seamonkey, kurde właśnie na niej siedzę, fajnie chodzi, że ja zapomniałem o niej..;)
Co do flaszów to niestety ani rusz bez nich, na razie i pewno jeszcze przez jakiś czas trzeba będzie używać tego kulawca zanim zupełnie zniknie z sieci..
Wyobraz sobie, ze od 2008 roku nie uzywam flasha (zastepuje go gnash)[/quote]
Widzę jak fervi się katujesz, ja jednak muszę mieć wszystko działające a gnash to hehe kojarzy mi się z taką tandetną chińską zabawką gdzie nic nigdy nie działaOstatnio edytowany przez menel (2014-04-07 13:32:42)
A co do qupzilla to jak dasz autoryzacje do aktualizacji to byc moze on byl wlasnie w trakcie aktualizacji kiedy podnosiliscie alarm.
raczej mało prawdopodobne, bo nie zezwalam żadnym przeglądarką na takie rzeczy wszystko ręcznie robię, nie lubię jak mi się coś łączy za moimi plecami bez mojej wiedzy..
Tez nie.
gnash to hehe kojarzy mi się z taką tandetną chińską zabawką gdzie nic nigdy nie działa[/quote]
Troche wiejskiej zabawy http://www.youtube.com/watch?v=_6Puj5v-kjA a bez flash'aKod:
$ youtube-dl http://youtu.be/_6Puj5v-kjApo zainstalowaniu
Kod:
apt-get install youtube-dlTakie zycie.
Linux debian 4.9.0-3-amd64 #1 SMP Debian 4.9.30-2+deb9u3 (2017-08-06) x86_64 GNU/Linux
Ja do Youtube używam Viewtube (uruchamia film w zwykłym playerze osadzonym)
Fervi
@Menel
Problem z Flashem jest taki, że może to być soft, przez którego twój system przestanie być bezpieczny
Ostatnio edytowany przez fervi (2014-04-07 17:25:29)
Viewtube ? gdzie go mozna znalezc ?
https://userscripts.org/scripts/show/87011
Potrzebujesz Greasemonkey (jeśli Firefox) i musisz w about:config wyłączyć security.mixed_content.block_active_content (na false)
Jest tam jeszcze "Viewtube+" i jeszcze jeden z dodatkową obsługą stron
Fervi
[b]darius[/b] a po co ściągać kopiujesz link do vlc i odpalasz ewentualnie można sobie instalnąć smtube co by od razu wyszukiwało i po kliknięciu odpalało vlc albo smplayera z jakimś video na yt
Problem z Flashem jest taki, że może to być soft, przez którego twój system przestanie być bezpieczny[/quote]
pewnie i masz rację, bo to dziurawe jak ser szwajcarski, ale staram się zminimalizować jego używanie do niezbędnego minimum i przeważnie odpalam flaszowe video tylko w chromium ze świeżym peperem, ciastka flaszowe też od razu utylizowane są po ukończeniu sesji...Ostatnio edytowany przez menel (2014-04-07 17:38:50)
@fervi : teraz to uzywam QupZilla i oczywiscie jest Greasemonkey ale nie ma about:config (w Firefox dzialal Gnash w youtube) Wloze skrypt i zobacze.
@menel : fervi ma racje co do flash'a a ja nie przepadam za VLC bo to jest maszyna do gazu (owszem czyta wszystko ale to jest wlasnie zagadka) wole/uwielbiam mplayer.
a mnie właśnie mplayer wku.. a dokładniej ta super nakładka smplayer, prosi o hajsy, nie mogę schować playera w traya i zostawić samej listy na pulpicie i takie tam denerwujące drobnostki...też używam, ale vlc ma pierwszeństwo...
owszem czyta wszystko ale to jest wlasnie zagadka[/quote]
nie za bardzo rozumiem, to źle?
PS
smplayer też przecież odpala linki wideo...kopiuj/wklej i palisz video sobie w mplayerze..nie rozumiem po co to specjalnie ciągnąć youtube-dl'em..Ostatnio edytowany przez menel (2014-04-07 18:01:56)
VLC czyta wszystko i notuje. Niby wolny soft...jestem moze przewrazliwiony.
Nie uzywam [b]s[/b]mplayer lecz mplayer poniewaz jest to jak noz szwajcarski do video a grafika mnie nie interesuje.
Na razie mam lekki problem z Viewtube w QupZilla, ktory juz zostal rozwiazany.
Teraz dopiero sobie przypomnialem, ze uzywalem juz kiedys ten skrypt i jak go skonfigurowac.
Co nie przeszkadza powiedziec, dzieki fervi. :)
Ostatnio edytowany przez darius (2014-04-07 19:02:41)
VLC czyta wszystko i notuje. Niby wolny soft...jestem moze przewrazliwiony.[/quote]
hehe jeżeli to problem dla Ciebie możesz przecież w opcjach sobie ustawić zasady prywatności...
nóż szwajcarski do wideo to dla mnie xbmc, ale to już inna baja niż zwykły player to i nie ma co porównywać..;)
Time (s) | Query |
---|---|
0.00008 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00069 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.135.205.231' WHERE u.id=1 |
0.00076 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.135.205.231', 1732879856) |
0.00038 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732879556 |
0.00037 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=262585 |
0.00006 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=25552 ORDER BY posted |
0.00043 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=25552 AND t.moved_to IS NULL |
0.00007 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00116 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=25552 ORDER BY p.id LIMIT 25,25 |
0.00074 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=25552 |
Total query time: 0.00478 s |