Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
a w czym problem?
1. nie masz stałego połączenia z netem, żeby ściągnąć?
czy może...
2. nie masz nagrywarki?
:D
Ja na Twoim miejscu bym zajrzal tutaj:
[url]http://www.allegro.pl/4673_debian.html?order=pd&view=gtext&buy=0&pay=0[/url]
Abstrachując od tego że może Ci się przydać, to powiedz jak to robiłeś że instalował Ci się [color=red]całą noc?[/color]. U mnie na P100 trwało to tylko lub aż 1,5 godz.
a system bazowy u mnie (CPU 500mhz) tylko 30 minut ;]
czym wprawiłem w zdziwienie kumpla, który się przyglądał. Bo system przygotowany do zgrania czegoś z ftp został postawiony w 30 minut :-)
Ja mam sarge 3.1r0 na 2 dvd do oddania, w razie potrzeby służę. :)
net install ok 120 mb przez torrenty idzie elegancko jak nei ma nigdzie zawsze mozemy trackera zapuścić
Ja net install z debian.org. Potem przy instalacji oczywiscie troche trzeba bylo poczekac. Wczesniej tez sciagnalem dwa DVD, ale sumy MD5 mi sie nie zgadzaly i wypalenie plytek nie poszlo i zmarnowalem tylko czas(wlasciwie bo balem sie troche instalacji z sieci). Potem okazalo sie ze jednak net install nie jest taka zla.
I jeszcze taka ciekawostka, co mnie troche zaskoczylo osobiscie, jak instalowalem znajomemu Debiana przy instalacji predkosc pobierania pakietow z sieci wynosila ok 1.5 Mb/s! Przydaloby sie takie lacze.
Ale wracajac do tematu, nie polecam sciagania calych DVD z sieci bo mam nie mile wspomnienia i jak juz to lepiej wlasnie sobie taka dystrybucje kupic po prostu
;D ja ostatnmio zassałem do upgrade-u około 800mb pakietów i wszystko się w 2 godziny ściągnęło. (Łącze na całą moją sieć - 8 userów - 1 mbit)
co do tego to u mnie jest 3mbit na blok, ogolnie to tak 150kilo idzie, ale wpadlem na to zeby Debiana instalowac w nocy i o 3 szlo mi 230 i wyzej :D takze przekonalem sie do net install
Time (s) | Query |
---|---|
0.00011 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00099 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.147.65.111' WHERE u.id=1 |
0.00065 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.147.65.111', 1732392178) |
0.00041 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732391878 |
0.00051 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=28166 |
0.00097 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=3600 ORDER BY posted |
0.00081 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=3600 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00079 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=3600 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00096 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=3600 |
Total query time: 0.00629 s |