Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Dzien dobry,
Jak w tytule (aby sie nie powtarzac) http://www.geeksphone.com/ Wprawdzie nie ma 4G
HSDPA up to 21Mbps, HSUPA up to 5.76Mbps[/quote]
ale ma inne zalety (android mini czyli nikt nie decyduje za ciebie co masz instalowac i alternatywnyFirefox OS) i cena jest przystepna.
Chyba, ze macie lepsze propozycje ?Ostatnio edytowany przez darius (2015-06-30 08:38:54)
Linux debian 4.9.0-3-amd64 #1 SMP Debian 4.9.30-2+deb9u3 (2017-08-06) x86_64 GNU/Linux
[quote=darius]Dzien dobry,
Jak w tytule (aby sie nie powtarzac) http://www.geeksphone.com/ Wprawdzie nie ma 4G
HSDPA up to 21Mbps, HSUPA up to 5.76Mbps[/quote]
ale ma inne zalety (android mini czyli nikt nie decyduje za ciebie co masz instalowac i alternatywnyFirefox OS) i cena jest przystepna.
Chyba, ze macie lepsze propozycje ?[/quote]
[url=http://ark.intel.com/pl/products/70101/Intel-Atom-Processor-Z2560-1M-Cache-1_60-GHz]Procek[/url] jest z Q2'13 - H265 i VP9 masz z głowy.
A to jest moim zdaniem sprawa dość ważna, aby nie napisać, ze kluczowa, zwłaszcza w fonie, który ma malutką baterię.
VP9 to od niedawna domyślny format na YT.
Ostatnio tanie Qualcommy serii 2xx i 4xx zaczynają obrabiać te formaty.
Na jesieni ma z resztą być jakiś model 2xx, który to wszystko łyka, i ma pracować w fonach za $99 - co u nas się przekłada na jakieś 460-550 zł.Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2015-06-04 16:32:53)
W demokracji każdy naród ma taką władzę, na jaką zasługuje ;)
Si vis pacem para bellum ;) | Pozdrawiam :)
[quote=Jacekalex][url=http://ark.intel.com/pl/products/70101/Intel-Atom-Processor-Z2560-1M-Cache-1_60-GHz]Procek[/url] jest z Q2'13 - H265 i VP9 masz z głowy.
A to jest moim zdaniem sprawa dość ważna, aby nie napisać, ze kluczowa, zwłaszcza w fonie, który ma malutką baterię.[/quote]
Bateria i tak jest za mała do tak dużego wyświetlacza, więc obsługa H265 i VP9 niewiele pomoże. A o tym trąbisz od kilku miesięcy, jeśli nie od zeszłego roku.... Dobrze dla Ciebie, że wiesz. Ale nie wszyscy tego potrzebują, tym bardziej w telefonie.
[quote=Pavlo950][quote=Jacekalex][url=http://ark.intel.com/pl/products/70101/Intel-Atom-Processor-Z2560-1M-Cache-1_60-GHz]Procek[/url] jest z Q2'13 - H265 i VP9 masz z głowy.
A to jest moim zdaniem sprawa dość ważna, aby nie napisać, ze kluczowa, zwłaszcza w fonie, który ma malutką baterię.[/quote]
Bateria i tak jest za mała do tak dużego wyświetlacza, więc obsługa H265 i VP9 niewiele pomoże. A o tym trąbisz od kilku miesięcy, jeśli nie od zeszłego roku.... Dobrze dla Ciebie, że wiesz. Ale nie wszyscy tego potrzebują, tym bardziej w telefonie.[/quote]
Fon ma działać, jeśli jest w nim np klient YT czy Periscope to ten też ma chodzić i nie smażyć palców, nawet jak ja sam mógłbym na fonie filmów nie oglądać ani nie nagrywać, to próba opchania grata np na Alledrogo też jest tutaj istotna.
Uniwersalne i niezbyt drogie urządzenie oznacza dużą popularność, a co za tym idzie, alternatywne ROMY, zapasowe baterie i sporo innych części zamiennych, i co ważniejsze, wsparcie społeczności, które pozwoli sobie łatwiej poradzić z rożnymi problemami.
Np do starej Nokii 7230i są jeszcze ładowarki, baterie i obudowy, choć grat ma prawie 20 lat.
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2015-06-04 21:16:27)
Nokia 808 PV obsługuje przy odtwarzaniu filmy w maksymalnej rozdzielczości 1920x1080 w kodeku h.264 z prędkością 60FPS (mp4) ma jeden procesor 1.3GHz i 512MB RAM oraz płynnie obsługuje (odczyt i edycję) zdjęć JPG rozmiar pliku około 45MB i rozdzielczości 41MP. Nagrywać filmy można nieprzerwanie około 4-5 godzin (w zależności od użycia lampki LED Video) w rozdzielczości 1920x1080 z dźwiękiem Dolby Digital z redukcją szumu i kompensacją tonów? Nie wiem jak to fachowo się zwie ale nagrywa w studyjnej jakości. YouTube w trybie 3.5G śmiało mogę oglądać jakieś 4-5 godzin (potem muszę podładować telefon bo moc baterii spada do ok 15%). Telefon zawsze zimniutki i nigdy mi się nie grzeje. To chyba ostatnia taka solidna Nokia z Symbianem. Więcej o tym telefonie [url=https://mtartblog.wordpress.com/2014/12/06/nokia-808-pureview-recenzja/]TUTAJ[/url]. Nigdy też się nie wiesza nie to co te androidowe fiki-miki.
Ostatnio edytowany przez neo86 (2015-06-04 19:20:49)
neo86, czy Ty masz sklep z tymi telefonami ? To nie była odpowiedź na pytanie dariusa. Traktuję to jako spam. Jeszcze raz i post poleci, a Tobie zabiorę wirka
Panowie, co mnie zainteresowalo w tym aparacie to minimalny Android bez "przymusowego" instalowania roznych niepotrzebnych aplikacji zwiazanych z firma Google itp. oraz mozliwosc przelaczenia sie na system operacyjny Firefox. Mam taki "starszy" Blackberry (kupilem kiedys aby ominac Android) ale w dniu dzisiejszym jego maly ekran juz mi nie wystarcza.
Poczytalem troche o tym co mowi Jacek http://www.chip.pl/?tag_type=producers&tag_name=qualcomm ale jak wyzej, gdybym nawet przypadkiem znalazl na ulicy 750 euros to i tak nie kupie najnowszego modelu smartphona. Patrzylem tez troche tutaj http://www.fairphone.com/
Pozdro.
Nowy namiar, poniewaz ten poprzedni jest slabiutki, gdyby ktos kto sie zna na tym => os : [url]https://sailfishos.org/[/url] mogl przeanalizowac sprawe ? telefon : [url]http://jolla.com/[/url]
2016
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 01:19:32)
Chyba zamowie ta Jolle za 249 € poniewaz zainteresowalo mnie ;
Sailfish OS zawiera otwarte oprogramowanie.
Świat nie potrzebuje kolejnego smartfona - potrzebuje nowego sposobu myślenia. Dlatego Jolla sie narodził. Chcemy, aby kwestionować dominujące poglądy. Chcemy stworzyć platformę innowacji dla pomysłów, szans i otwartości. Otwórz Jolle i masz nowy sposób myślenia.[/quote]
+ Pillar technology + Wayland + Android support
Pozdro.
Linux debian 4.9.0-3-amd64 #1 SMP Debian 4.9.30-2+deb9u3 (2017-08-06) x86_64 GNU/Linux
2018
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 01:19:34)
Tak, i aplikacje androidowe można instalować albo przez yandex albo aptoid, generalnie słuchawka ma słabe podzespoły jak na aplikacje androidowe, usługi google'a nie działają poprawnie więc np. google drive nie śmiga chyba, że przez przeglądarkę. Nawigacja w mapach google'a też średnio choć sam używam androidową Sygic i jest OK. Generalnie o super wypaśnych apkach rozrywkowych można zapomnieć na tym telefonie, nie ten sprzęt, chrome też działa z pewnymi mankamentami, firefox OK. Natywnych aplikacji jest raczej mało i w wielu przypadkach trafiają raczej w użytkowników z Chin czy Skandynawii. Sprzętowo jest problem z luźną baterią i chyba tyle. Ogólnie jest to młody projekt i cierpi jeszcze na problemy wieku dziecięcego ale sama idea jest moim zdaniem zasługująca na uwagę. Razem z tabletem ma zostać wypuszczona wersja 2.0 systemu, której osobiście jestem bardzo ciekaw. Obsługa systemu może się wydać dziwna na początku ale potem trudno znaleść alternatywę. Osobiście bardzo lubię ten telefon choć czasami mnie wkurza.
Jeśli jednak chcesz coś w miarę czystego i z androidem i do tego po normalnej cenie to niedostępna w Polce Moto G. Bardzo dobrze wykonana i tania. No ale od czego jest ebay.
[quote=Bodzio]neo86, czy Ty masz sklep z tymi telefonami ? (...) Traktuję to jako spam. Jeszcze raz i post poleci, a Tobie zabiorę wirka[/quote]
Zmartwię Cię Szefie ale to nie spam. Ja po prostu ten telefon posiadam od jakichś 2 lat i choć straszliwie kusiły mnie takie telefony jak Sony Z3 (tu szczególnie jego wodoszczelność jest fajną bajerą) i LG G3 ze względu na fajne wideo 4K to nie prędko zmienię tą Nokię na coś innego. Telefon idealny jak dla mnie a wszystkie te inne telefony wymiękają przy nim szczególnie jeśli chodzi o jakość zdjęć jakość audio w wideo. Miałem różne telefony w rękach nawet "Ajfona 6 Plus" i żaden ze względu na jakość zdjęć nie przypadł mi go gustu. Jedyne czym górują to dostępnością nowych aplikacji... Także to nie spam mogę zapewnić wszystkich. To doświadczenie ale po tej Nokii żadna inna Nokia i Microsoft Lumia nie jest dobra i przyznam, że pewnie za 2-3 lata będę w kropce bo nie wiem jaki telefon jest w stanie zastąpić 808kę. Chyba jedynie Panasonic CM1 (który ma nieznacznie lepszy aparat od Nokii 808ki) jeśli w ogóle będzie w Polsce dostępny.
Ostatnio edytowany przez neo86 (2015-06-27 05:05:22)
Dziekuje za opinie, znalazlem co kupie Alcatel Onetouch IDOL 3 Smartphone débloqué 4G (Ecran: 5,5 pouces - 16 Go - Simple Micro-SIM - Android 5.0 Lollipop) Gris (cena w Amazon 249 € - 50 € znizki = 199 €) http://technowinki.onet.pl/alcatel-onetouch-idol-3-test-dwoch-telefonow-o-tej-samej-nazwie-twardy-reset-232/vd0czb u mnie stoi duzo anten 4G a do zdjec mam osobny aparat.
Pozdro.
A co myslicie o Huawei Ascend P8 lub P7? Cena zachęcająca, świetny aparat, mega konfigurowalny. Minusem jest tutaj niewymianialna bateria
[quote=macios4x]A co myslicie o Huawei Ascend P8 lub P7? Cena zachęcająca, świetny aparat, mega konfigurowalny. Minusem jest tutaj niewymianialna bateria[/quote]
I to poważny minus. Ta bateria krótko trzyma a telefon strasznie muli. Aparat? Taki sam jak w najtańszych małpkach. Szumy już widoczne przy ISO 200. Kolega w Holandii kupił go po czym sprzedał po kilku dniach bo jak stwierdził był beznadziejny. Stratny był kilkaset Euro bo dopiero za 5-tym razem na aukcji go ktoś kupił. Nie wiem jak z nim faktycznie jest ale ufam koledze. Wie co mówi on lubi dobry sprzęt.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00015 | SET CHARSET latin2 |
0.00010 | SET NAMES latin2 |
0.00141 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.136.236.178' WHERE u.id=1 |
0.00086 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.136.236.178', 1732400741) |
0.00061 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732400441 |
0.00058 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=288444 |
0.00008 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=27457 ORDER BY posted |
0.00098 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=27457 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00168 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=27457 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00083 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=27457 |
Total query time: 0.00734 s |