Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Potrzeba mi jakiegoś telefonu, który obsługiwałby J2ME (java). Mam kilka aplikacji, które są bardzo przydatne, a przecież nie ma Androidów z normalną klawiaturą. Co możecie polecić?[/quote]
A klawiatura ekranowa na ekranie dotykowym jest nienormalna?
Pytam, bo w Androfonie system operacyjny możesz zmienić na inny,
a w jakimś fonie bez możliwości zmiany softu masz zawsze ruską ruletkę, będzie działało, albo nie będzie. :DDDOstatnio edytowany przez Jacekalex (2015-08-07 21:32:55)
W demokracji każdy naród ma taką władzę, na jaką zasługuje ;)
Si vis pacem para bellum ;) | Pozdrawiam :)
Samsung Solid to dobry wybór gdy cenisz sobie (jak ja) wytrzymałość i 3 tygodnie na jednym ładowaniu. Nie testowałem jednak jak jest w nim z instalacją i obsługą aplikacji J2ME, ale z tego co pamiętam na Samsungach zawsze było to problematyczne. Dodatkowo Solid ma śmieszne ilości pamięci.
Najcieplej wspominam Sony Ericssony pod tym kątem, szczególnie K550i, K750i, K770i i K800i które były pojemne, programy J2ME instalowało się banalnie (ot wrzuć do pamięci telefonu / na kartę M2 -> wejdź do lokalizacji w komórkowym menedżeże plików -> najedź na plik.jar i wybierz instaluj)
Ostatnio edytowany przez enether (2015-08-07 21:13:43)
[quote=Pavlo950]Witam!
Potrzeba mi jakiegoś telefonu, który obsługiwałby J2ME (java). Mam kilka aplikacji, które są bardzo przydatne, a przecież nie ma Androidów z normalną klawiaturą. Co możecie polecić?[/quote]
Android + Qwerty:
[img]http://cdn03.androidauthority.net/wp-content/uploads/2012/04/HTC-Cha-Cha.jpg[/img]
Jeśli ma to być telefon do rozmów, smsów i w zasadzie z baterią na tydzień czasu to jakaś E72 w dobrym stanie i będziesz pan zadowolony.
[quote=Jacekalex]
A klawiatura ekranowa na ekranie dotykowym jest nienormalna?
Pytam, bo w Androfonie system operacyjny możesz zmienić na inny,
a w jakimś fonie bez możliwości zmiany softu masz zawsze ruską ruletkę, będzie działało, albo nie będzie. :DDD[/quote]
Jeśli chcesz mieć upaćkany ekran od smaru kurzu i opiłek i w dodatku kiepską baterię to proszę bardzo, Twoja sprawa. Ja nie zamierzam kupować telefonu powyżej 500 zł, który będzie upaćkany i w dodatku po upadku się rozwali.
[quote=enether]Samsung Solid to dobry wybór gdy cenisz sobie (jak ja) wytrzymałość i 3 tygodnie na jednym ładowaniu. Nie testowałem jednak jak jest w nim z instalacją i obsługą aplikacji J2ME, ale z tego co pamiętam na Samsungach zawsze było to problematyczne. Dodatkowo Solid ma śmieszne ilości pamięci.
Najcieplej wspominam Sony Ericssony pod tym kątem, szczególnie K550i, K750i, K770i i K800i które były pojemne, programy J2ME instalowało się banalnie (ot wrzuć do pamięci telefonu / na kartę M2 -> wejdź do lokalizacji w komórkowym menedżeże plików -> najedź na plik.jar i wybierz instaluj)[/quote]
Obecnie korzystam z Sony Ericssona, ale zaczyna się "kaszanić", dlatego pytam o dobry klasyczny fon. Dotykowca jeszcze nie naprawiłem, w dodatku są średnio wygodne i średnio modularne. Jak ktoś zmieniał cokolwiek w Sony Ericssonach, to wie o czym mówię. Kiedyś z trzech rozwalonych złożyłem jeden dobry i używałem, póki płytka główna nie poszła. Jaki jest numer modelu tego Samsunga?
[quote=BlackEvo]Android + Qwerty:
[url]http://cdn03.androidauthority.net/wp-content/uploads/2012/04/HTC-Cha-Cha.jpg[/url]
Jeśli ma to być telefon do rozmów, smsów i w zasadzie z baterią na tydzień czasu to jakaś E72 w dobrym stanie i będziesz pan zadowolony.[/quote]
Wolałbym jednak klasyczną nawigację (jakieś strzałki, albo coś) i normalną klawiaturę. A używek wolałbym uniknąć.
[quote=Pavlo950][quote=enether]Samsung Solid to dobry wybór gdy cenisz sobie (jak ja) wytrzymałość i 3 tygodnie na jednym ładowaniu. Nie testowałem jednak jak jest w nim z instalacją i obsługą aplikacji J2ME, ale z tego co pamiętam na Samsungach zawsze było to problematyczne. Dodatkowo Solid ma śmieszne ilości pamięci.
Najcieplej wspominam Sony Ericssony pod tym kątem, szczególnie K550i, K750i, K770i i K800i które były pojemne, programy J2ME instalowało się banalnie (ot wrzuć do pamięci telefonu / na kartę M2 -> wejdź do lokalizacji w komórkowym menedżeże plików -> najedź na plik.jar i wybierz instaluj)[/quote]
Obecnie korzystam z Sony Ericssona, ale zaczyna się "kaszanić", dlatego pytam o dobry klasyczny fon. Dotykowca jeszcze nie naprawiłem, w dodatku są średnio wygodne i średnio modularne. Jak ktoś zmieniał cokolwiek w Sony Ericssonach, to wie o czym mówię. Kiedyś z trzech rozwalonych złożyłem jeden dobry i używałem, póki płytka główna nie poszła. Jaki jest numer modelu tego Samsunga?[/quote]
GT-E2370
http://www.mgsm.pl/pl/katalog/samsung/gte2370/
To mój służbowy, cenię go sobie za to że robi to czego od niego oczekuję i nic więcej. No i za latarkę xD
Prywatnie mam jeszcze mniejsze wymagania i korzystam z Samsunga GT-E1200
http://www.mgsm.pl/pl/katalog/samsung/gte1200/
(najlepiej wydane 70zł w Saturnie, trzyma się trzeci rok i tylko klawiatura zaczyna siadać)
Jeśli chcesz mieć upaćkany ekran od smaru kurzu i opiłek i w dodatku kiepską baterię to proszę bardzo, Twoja sprawa. Ja nie zamierzam kupować telefonu powyżej 500 zł, który będzie upaćkany i w dodatku po upadku się rozwali.[/quote]
Klawiatura się nie packa smarem, kurzem i opiłkami?
Jest parę wzmocnionych i pancernych Smartfonów, z tych wzmocnionych Samsung Xcover (można dostać starsze wersji poniżej 500 nawet, nowy Xcover III to wydatek około 700 - 800), są pancerne modele Casio, Cat czy Panansonic, ale przeważnie [url=http://twojepc.pl/news31211/Pancerne-smartfony-od-Panasonica.html]duuużżżoooo droższe[/url].
Poza tym o smarze i opiłkach napisałeś dopiero w odpowiedzi na mój komentarz, wiec nie masz się co indyczyć.
PozdroOstatnio edytowany przez Jacekalex (2015-08-07 23:13:20)
W demokracji każdy naród ma taką władzę, na jaką zasługuje ;)
Si vis pacem para bellum ;) | Pozdrawiam :)
[quote=Jacekalex]
Jeśli chcesz mieć upaćkany ekran od smaru kurzu i opiłek i w dodatku kiepską baterię to proszę bardzo, Twoja sprawa. Ja nie zamierzam kupować telefonu powyżej 500 zł, który będzie upaćkany i w dodatku po upadku się rozwali.[/quote]
Klawiatura się nie packa smarem, kurzem i opiłkami?
Jest parę wzmocnionych i pancernych Smartfonów, z tych wzmocnionych Samsung Xcover (można dostać starsze wersji poniżej 500 nawet, nowy Xcover III to wydatek około 700 - 800), są pancerne modele Casio, Cat czy Panansonic, ale przeważnie [url=http://twojepc.pl/news31211/Pancerne-smartfony-od-Panasonica.html]duuużżżoooo droższe[/url].
Poza tym o smarze i opiłkach napisałeś dopiero w odpowiedzi na mój komentarz, wiec nie masz się co indyczyć.
Pozdro[/quote]
Czy Cat jest warty swojej ceny?
Poszukaj opinii na necie, Cat smartfon widziałem kiedyś bardzo solidny,
za to telefon zwykły Cat wygląda bardziej, jak zabawka dla dzieci, leży w pobliskim markecie.
Na forach budowlańców, elektryków i mechaników, czy np na elektrodzie powinieneś trafić jakieś lepsze informacje o tych telefonach.
Np tutaj:
http://poszukaj.elektroda.pl/szukaj,wytrzyma%C5%82y-telefon-wodo.html
Przy czym żadnego fona nie udało mi się z Giewontu spuścić do doliny Strążyskiej, także nie mam doświadczenia w takich gratach.
Poza tym pojęcie "wart swojej ceny" jest pojęciem subiektywnym, a cena sklepowa jest problemem sprzedawcy - z ceną rynkową często nie ma zbyt wiele wspólnego.
Np zupełnie Ci nieodpowiadający LG Spirit LTE na Allegro można sprzedać za 420 - 500 - w porywach do 600, a sklepach chcą za niego od 639 do 900.
PS:
Jak w jednym salonie zapytałem, jaki smartfon może czasami chwilowo zastąpić krążek do hokeja :D, to laskom z obsługi mało oczy nie wyszły z orbit. :DDD
Pozdro
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2015-08-08 01:05:10)
Z androidów z qwerty to chyba Szajsung Galaxy Chat był, ale nie pamiętam dokładnie.
Z pancernych smartfonów jak szukałem to ludzie polecali mi jeszcze MyPhone Hammer. Chyba "zwykłe" telefony też mają ale jak Jacekalex napisał to jest ruska ruletka.
2127
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 01:21:55)
[quote=uzytkownikubunt]Ja używałem i mam ciągle w szufladzie dumb phone'a Samsung Solid B2100. Przez pierwszy rok mógł działać przez nawet do 3 tygodni bez ładowania. Po 5 latach około jakieś 7-10 dni. Oczywiście w mniej aktywnym okresie użytkowania (krótkie wymiany zdań, albo trochę sms-ów) + przy dobrym zasięgu. Jak pojechałem na wycieczkę w góry to, gdybym się nie zorientował i nie wyłączył, nie wytrzymałby 3 dni.[/quote]
Te 3 dni to było zaraz na początku użytkowania telefonu, czy po 5 latach?
2129
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 01:21:58)
[quote=uzytkownikubunt]Spory kawałek wtedy przeszliśmy i w wielu miejscach nie było zasięgu w ogóle, w innych był, ale słaby. Na wycieczkę w góry lepiej więc zabrać ładowarkę ;)[/quote]
Ładowarkę często noszę przy sobie mimo wszystko. Pamiętam jak kiedyś (jak do technikum jeszcze chodziłem) poszedłem do chłodni, żeby trochę grosze zarobić. Telefon (zwykły Sony Ericsson) padł po 2 - 3 godzinach. Po pierwsze, zimno. Po drugie, szukał cały czas zasięgu (przed budynkiem był pełny). Potem już tryb samolotowy włączałem i przestał nagle "siadać".
_____
OK, [b]dzięki[/b] za info. Chyba jednak zdecyduję się na Samsunga Solid (jaki model będzie, taki wezmę).
[quote=Pavlo950]Pamiętam jak kiedyś (jak do technikum jeszcze chodziłem) poszedłem do chłodni, żeby trochę grosze zarobić. Telefon (zwykły Sony Ericsson) padł po 2 - 3 godzinach. Po pierwsze, zimno. Po drugie, szukał cały czas zasięgu (przed budynkiem był pełny). Potem już tryb samolotowy włączałem i przestał nagle "siadać".[/quote]
Akumulatory w niskich temperaturach działają trochę inaczej. Dłużej pokazują wyższy poziom naładowania niż w rzeczywistości by potem nagle oznajmić, że jest już rozładowany.
Dlatego na przykład w niektórym sprzęcie ratowniczym, używanym przy niskich temperaturach stosuje się standardowe baterie.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00010 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00099 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.216.42.225' WHERE u.id=1 |
0.00093 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.216.42.225', 1732399014) |
0.00048 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732398714 |
0.00065 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='54.36.148.241' |
0.00049 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=289537 |
0.00005 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=27623 ORDER BY posted |
0.00054 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=27623 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00097 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=27623 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00098 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=27623 |
Total query time: 0.00627 s |