Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Samo pieprzenie o wysokim downloadzie to bajki.
Ja ma teoretycznie 100Mbit i listę może z 5 serwisów, gdzie te prawie 100Mbit czasem zobaczę na własne oczy.
Na pozostałych jest od 1 do 5 Mbit, a np źródełka kernela zapierdalają z oszałamiającą prędkością maks 50kB/s.
I to niestety nie jest wyjątek, ale standard u prawie wszystkich ISP.
Mogą sobie pisać o łączach np 1Gbit, ale i tak z żadnego serwera tyle nie da się pociągnąć, a liczba danych, jaką pacjent może miesięcznie wchłonąć do mózgoczaszki jest mniej więcej stała, niezależnie od prędkości łącza.
Dlatego prawdziwą prędkość łącza opisuje właśnie upload.
3265
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 01:47:10)
[quote=morfik]Co ten upload taki mały? xD[/quote]
Tak mam i w RAS i w NDIS-NCM w Sparky 4.4
uname -rp 4.6.0-1-amd64 unknown cat /etc/issue.net SparkyLinux Tyche
Ten niski upload w LTE 2600 MHz nie przeszkadza mi. Porównanie do LTE 1800 MHz , dzisiejszy wieczór, 20 CSQ
RAS:
[url=http://www.speedtest.net/my-result/5793439048][img]http://www.speedtest.net/result/5793439048.png[/img][/url]
NDIS-NCM:
[url=http://www.speedtest.net/my-result/5793421281][img]http://www.speedtest.net/result/5793421281.png[/img][/url]
[quote=Jacekalex]Ja ma teoretycznie 100Mbit i listę może z 5 serwisów, gdzie te prawie 100Mbit czasem zobaczę na własne oczy.
Na pozostałych jest od 1 do 5 Mbit, a np źródełka kernela zapierdalają z oszałamiającą prędkością maks 50kB/s.
I to niestety nie jest wyjątek, ale standard u prawie wszystkich ISP.[/quote]
Overselling na poziomie 2000% i nie ma co się dziwić.
Kernel.org ma coś z cdn nie tak. Do OVH ładnie ściąga, do Polski jest kompletna porażka.
Na LTE za upload każą płacić? xD Eee, ja tutaj mam w granicach 20-30 na RBM free. Z tym, że download ciągnie 1-2 mbit w szczycie ale upload mam zawsze grubo ponad 10 mbit/s. Miałbym więcej, gdybym jeszcze anteny dokupił. Także dlatego się dziwie, że tam ledwo 1 mbit/s. xD
Ja w tym miesiącu trochę zaszalałem z downloadem, od 11/03 xD, także 100 GiB limitu już wyssałem, ciekawe kiedy lejek założą, a do końca miesiąca jeszcze kupa czasu. xD
[img]http://i.imgur.com/R8b25hh.png[/img]
Swoją drogą po moim uploadzie widać, kiedy na LTE się przerzuciłem: xD
[img]http://i.imgur.com/K8AQXIk.png[/img]
W downloadzie to praktycznie różnicy nie widać, choć czasem mnie szczyt przeraża. xD
Ostatnio edytowany przez morfik (2016-11-13 09:02:37)
[quote=uzytkownikubunt]Ja mam 50 Mbit/s i wystarczy pobrać jeden sezon serialu, by wykorzystać całą przepustowość. Najwygodniej od razu pobrać wszystkie np 12 plików odcinków. Do neta nie zawsze jest dostęp w np pociągu, a nawet jeśli jest to może mieć niewielką prędkość i rozłączać, więc lepiej mieć wszystko na dysku, zanim wejdę do pociągu.[/quote]
Ty oglądasz seriale ???
Mój ojciec chyba rozminął się się z powołaniem. Powinien pracować chyba w handlu, wytargował w Plusie LTE bez limitu, za 25 netto. Proponowali mu jeszcze za dychę, ale odmówił. :D
Żeby było śmieszniej oferta działa dlatego, że posiada inną usługę w Plusie (abonament za telefon) 12,06 brutto. :D
3276
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 01:47:27)
[quote=multim]Mój ojciec chyba rozminął się się z powołaniem. Powinien pracować chyba w handlu, wytargował w Plusie LTE bez limitu, za 25 netto. Proponowali mu jeszcze za dychę, ale odmówił. :D
Żeby było śmieszniej oferta działa dlatego, że posiada inną usługę w Plusie (abonament za telefon) 12,06 brutto. :D[/quote]
Żaden pracownik u operatora nie może dać czegoś czego nie ma w cenniku więc wszystkie negocjacje możecie sobie pomiędzy bajki włożyć. Co do tej oferty to w radio słyszałem jej reklamę i też podano cenę 25 złotych.
3277
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 01:47:29)
Różny kanał dystrybucji różna cena ale też cennikowa. Teraz jest promocja w Play, która obowiązuje przez telefon i internet, że jest 100 złotych obniżki na każdy telefon w ramach Black Friday.
[quote=loms]Żaden pracownik u operatora nie może dać czegoś czego nie ma w cenniku więc wszystkie negocjacje możecie sobie pomiędzy bajki włożyć. Co do tej oferty to w radio słyszałem jej reklamę i też podano cenę 25 złotych.[/quote]
Ironizowałem, przecież napisałem, że to jest ściśle powiązane z posiadaniem innej usługi w Plusie. Tylko jak przerzucałem się z umowy w Cyfrowym Polsacie za 70 zł na taką o 40 zł w dół, to lekkie zdziwienie było. A na stronie internetowej ceny i tak startują od 30 zł za limitowany internet (z ograniczeniem prędkości po wykorzystaniu transferu).
Wszystkie oferty LTE w Polsce przecież mają limit od ceny zależy jak duży.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00010 | SET CHARSET latin2 |
0.00006 | SET NAMES latin2 |
0.00103 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.149.24.145' WHERE u.id=1 |
0.00098 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.149.24.145', 1732217593) |
0.00040 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732217293 |
0.00053 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=307161 |
0.00423 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=28316 ORDER BY posted |
0.00064 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=28316 AND t.moved_to IS NULL |
0.00009 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00189 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=28316 ORDER BY p.id LIMIT 125,25 |
0.00089 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=28316 |
Total query time: 0.01084 s |