Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Cześć. I następny problem. Szukam czegoś czym bym mógł sie podpiąć do FTP, oczywiście z trybu (narazie) tekstowego.
Np. ftp, ncftp, ncftp2, mc, i inne ;-)
Np. ftp, ncftp, ncftp2, mc, i inne ;-)[/quote]
I to wszystko, niekiedy najprostrze zeczy wydaja sie trudnymi.
mi najbardziej podchodzi lftp, czasami używam jeszcze mc
Robie eksperymentalnie coś takiego lynx http:ftp.gnu.org/pub/gnu/ncurses , potem download. Własnie widze ze to sciaga ale nie mam pojęcia gdzie.
Po sciągnięciu pyta się gdzie zapisac :)
Po sciągnięciu pyta się gdzie zapisac :)[/quote]
Gdy skończy sciągać to jest następujący wybór.
Commands: use arrow keys to move, '?; for help; 'q' to quit; '<-' to go back.
Arrow keys: up and down to move. Right to follow a link; left to go beck. H)elp O)ptions P)rint G)o M)ain screen Q)uit /=search [delete]=history list.
To wszystko, nie widze tu aby byla opcja zapodania mu gdize to ma dac.
Jeżeli działasz jako user to zazwyczaj ściąga do Twojego katalogu domowego
Dzieki, pobrałem sobie to przez ftp. Niestety w katalogu domowym tego nie ma.
to tak jak radzi rychu
mc jest w każdym distro
odpal mc -> F9 -> połączenie ftp -> wpisz adres i hasło
przejdź tabulatorem na drugi panel, otwórz katalog do którego chcesz ściągać i po sprawie
to tak jak radzi rychu
mc jest w każdym distro
odpal mc -> F9 -> połączenie ftp -> wpisz adres i hasło
przejdź tabulatorem na drugi panel, otwórz katalog do którego chcesz ściągać i po sprawie[/quote]
Bez problemu sobie sciagnolem co chcialem poleceniem ftp, tylko nurtuje mnie ze programy które są stworzone typowo do instalacji pakietów nie dzialaja mi tak jak bym chciał. Czyli diselect, aptitude, albo nawet prubowalem sciagnac pakiety z servera ftp za pomoca lynx i mi to nie wychodzi. I czy to zrobiłem poleceniem ftp czy bym to zrobił za pomocą mc to jest pewien niesmak dlaczego nie umie tego zrobić tymi programami co sa stworzone typowo do instalacji pakietów. Bardzo mnie to trapi, czemu nie umie poradzić sobie aby zainstalować pakiety ncurses za pomoca dsecect albo aptitude!!
Wnioskuje z twojej wypowiedzi ze chialbys sciagac i instalowac pakiety w debianie z net'u?
a wiec poleceniem
apt-setup
wybieramy [b]http[/] lub [b]ftp[/b] potem wybieramy sobie odpowednie servery sciaga nam sie lista pakietow
nastpenie
apt-get update
i juz mozesz sobie aptitudem czy deselektem te pakiety instalowac.... beda one pobierane z netu :]
w sumie moim zdaniem najlepiej jest instalowac za pomoca apt'a np
apt-get install ncurses-bin
Time (s) | Query |
---|---|
0.00009 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00144 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.226.222.76' WHERE u.id=1 |
0.00071 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.226.222.76', 1732353329) |
0.00052 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732353029 |
0.00066 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.133.157.231' |
0.00079 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.144.86.38' |
0.00065 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='85.208.96.195' |
0.00022 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=3833 |
0.00032 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=494 ORDER BY posted |
0.00054 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=494 AND t.moved_to IS NULL |
0.00022 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00080 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=494 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00072 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=494 |
Total query time: 0.00772 s |