Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
chcę sobie kupić odtwarzacz DVD (do telewizora) który by mi wszystko czytał
no ale się wcale na tym nie znam. Czy może ktoś z was może mi doradzić coś takiego za rozsądną cenę.
Spójrz tutaj:
http://fdb.pl/sklep/
Manta Prince 3 .
A są może takie do których można np. podłączyć dysk przez USB i np. można nagrywać jakiś tam film, program w określonym czasie? (crontab:)
jako doświadczony sprzedawca z branży rtv/agd (ale wymiotłem :P) stwierdzam, co następuje:
1) nie ma odtwarzaczy dvd, które czytają tzw. "wszystko". możesz liczyć na divx/xvid, ale np nie widzałem jeszcze odtwarzacza, który uciągnąłby pliki realmedia (*.rmvb), a to bardzo szkoda.
2) na mantę jest bardzo dużo reklamacji - nie żartuję! a to jakieś klapki odpadają, a to napęd jest zwalony i nie czyta płyt, a to coś się wiesza itd. ogólnie manta to chłam. polecam odtwarzacze belwood albo wiwa - np wiwa 128usb, ma bardzo dobry stosunek jakości do ceny
3) przy zakupie dowolnego odtwarzacza upewnij się, że czyta on napisy z plików tekstowych! niestety markowe sprzęty czytają napisy z plików .sub .srt jeszcze jakiś format microdvd i jeszcze coś egzotycznego, a nie zwykłe tekstówki, jakie sie zwykle ściąga z sieci. jeśli kupisz coś takiego będziesz musiał za każdym razem przerabiać napisy. dopiero ostatnio panasonic połapał się, że fajnie by było wprowadzić taką funkcję, ale robią to jak na razie tylko kina domowe tej firmy. na pewno .txt odtwarzają: wiwa, korr, belwood, kiss i ta nieszczęsna manta
4) wejście usb w odtwarzaczach służy tylko to podłączenia pendraka lub aparatu, z nośników tych odtwarzane są wyłącznie pliki audio i obrazy jpeg (na resztę nie zezwala soft odtwarzacza)
5) jeśli chcesz nagrywać, to kup nagrywarkę ;) taką z dyskiem można dostać już od 8 stów
Time (s) | Query |
---|---|
0.00018 | SET CHARSET latin2 |
0.00007 | SET NAMES latin2 |
0.00205 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.116.52.43' WHERE u.id=1 |
0.00102 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.116.52.43', 1733037840) |
0.00066 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1733037540 |
0.00098 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='54.36.148.142' |
0.00092 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='85.208.96.196' |
0.00132 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=45313 |
0.00181 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=5925 ORDER BY posted |
0.00160 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=5925 AND t.moved_to IS NULL |
0.00013 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00176 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=5925 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00166 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=5925 |
Total query time: 0.01416 s |