Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Jak to zmienic bo to jest denerwujace. W kde mam rozmiar 8 a jak zapodam firefoxa to wyskakuje taki moloch z rozmiarem fontów 12.
Cos szukałem na googlach :gtk-theme-switch2 , plik gtkrc-2 ale cos to nic nie dale. Moze coś zle robie lub wygoglowalem w złym kierunku.
Jak to zmienic?
POZDRAWIAM
w opcjach firefoxa si epodaje rozmiary czcionek :]
No wlasnie nie chodzi mi o rozmiar czcionek na stronie-one sa OK, tylko rozmiar czcionki na moim pasku zadan(TOLBAR to sie chyba zwie) sa wielkie.
Sa poprostu za duże!! Maja chyba rozmiar z 12(albo i wiekszy).
Cos szukałem na googlach :gtk-theme-switch2[/quote]
bardzo dobrze!Kod:
apt-get install gtk-theme-switchno i odpal sobie pod iksami jako user to gtk-theme swith
linux regd. user #248790
jako user
gtk-theme-switch
ustawiam ładnie(malutki rozmiar) jest ok ale nic sie nie dzieje
gdy daje jeszcze raz jako user
gtk-theme-switch
widze ze ustawienia sa zachowanie i jest ok ale moj problem nie rozwiazany.
Teraz probuje jako user
gtk-theme-switch2
Tam wyskakuje okienko z ustawiniami na rozmiar 12 ustawiam (malutki rozmiar) zatwierdzam i zamykam i dalej nic
gdy daje jeszcze raz jako user
gtk-theme-switch2
jako domyslnie włancza sie rozmiar 12 tak jakby moje ustawiwnia nie poskutkowały(TU JEST CHYBA MOJ PROBLEM).
Tylko jak to rozwiazac.
POZDRAWIAM
no jest jeszcze jedna rzecz którą możesz zrobić żeby zmienić czcionki dla programów w gtk (zaznaczam że u mnie działa, sprawdziłem)
jako user:
gnome-control-center
--
EDIT: jeszcze tylko musisz zrestartować tego firefoksa
Hmmm. Ja miałem podobny problem ale czcionki były za małe. Ja swój problem rozwiązałem chyba tak:
wpisałem about:config
i przy wpisie:
browser.display.screen_resolution (chyba to ten) zmieniałem liczbę np. 96
Popróbuj z różnymi wielkościami np. 72
To chyba było browser.display.screen_resolution. Wiem, że w nazwie było display.
Dantes jestes wielki!!!!
dokladnie tak jak piszesz about:config w pasku w mozilli-firefox
browser.display.screen_resolution na 72
i firefox i thunderbird znow sa moimi ulubionymi programami
POZDRAWIAM
Cieszę się, że pomogłem!
Jak człowiek komuś pomoże to od razu czuje się lepiej;)
Powodzenia.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00013 | SET CHARSET latin2 |
0.00006 | SET NAMES latin2 |
0.00093 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.216.53.7' WHERE u.id=1 |
0.00064 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.216.53.7', 1732368542) |
0.00052 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732368242 |
0.00055 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='146.70.225.153' |
0.00066 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=6794 |
0.00005 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=831 ORDER BY posted |
0.00065 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=831 AND t.moved_to IS NULL |
0.00004 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00581 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=831 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00070 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=831 |
Total query time: 0.01074 s |