Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
[quote=GuruPL]"polska mentalność" wtf !!!
"nie wytrzymuja presji" wtf!!!
ja tam polak jestem i jakos presja mi kolo dupy przechodzi[/quote]
o jakiej ty presji mówisz pochwal sie w eurowizji startujesz :] tańczysz na lodzie ?
[quote=GuruPL]to nie presja, problem jest taki ze srednie IQ w polkiej pilce jest za niskie,
trener mowi lewym skrzydlem a chlopaki nie wiedza ktora lewa. nie mowie
ze maja rownania rozwiazywac, ale troche pojecia o geometri, itp. by nie zaszkodzilo.
oni czasami po prostu nie wiedza co maja robic, ale to nie wina presji tylko niewiedzy
takie jest moje zdanie a ta polska metalnosc to mam tak gleboko w d*****
ze nawet z bak*** nie wyjdzie[/quote]
wiedzą wiedzą co mają robić lewej z prawą nei myla bo w kadrze jest 3 piłkarzy co moa biegać po prawej i lewej, jak kktos cale zycie zapierdala po prawej nagle na lewej sie nei znajdzie co ty pierdolisz. Taki błaszczykowski młody gówniarz ma w dupie że mecz w tv transmituja i robi swoje, nei robi nic więcej niz w meczach ligowych i błyszczy co do IQ to sorry masz jakeiś badania ? znasz kilku czy jak ? to ze radka 2 razy w tv widziałeś jak pierdoli od rzeczy to nei wszystko
[quote=GuruPL]PS
bez urazy rumi nie pije na ciebie tylko na "polska mentalnosc"[/quote]
to ham z ciebie jak nei pijesz do mnie ja jak bym pił napił bym sie i do ciebie ;)
rumi rumi ale ci sie siodlo zagotowalo :)
co do presji:
gralem przez 6 lat w polsce w noge, gralem jako bramkarz, wygralem z teamem niejeden turniej, obronilem niejeden karny, z mlodzikami 2 razy awansowalem, z pierwszym teamem raz spadlem :)
gralem w niemczech w noge, krotko (2 lata) ale nie bylem gorszy od innych
na lodzie nie tancze
ale gralem czesto w teatrze i nieraz wystepowalem przed setkami (normalnie wysle CV do holywoodu :) )
dlaczego uwazam ze to nie presja a glupota tych buraczkow
1.
bo trenowalem w PL i GER, to sa 2 rozne swiaty (nie jestem pro GER !!!) w pl to pobiegaja w dziada pograja, kilka dosrodkowan a potem gierka, w DE to rozmawiaja o poprzednim meczu, biegaja, trenuja (rozne, wolne) nieraz trener kazal nam (11) po boisku bez pilki biegac i bez przeciwnikow tylko poto zeby kazdy wiedzial gdzie ma byc jak nie ma pilki, jechalismy ataki lewa, prawa, z dosrodkowaniem z podwojnym podaniem w szesnastke, z wykonczeniem wlejem, z wykonczeniem glowa i wsiut i troche, no a potem max 20min gierki, potem bieganie na rozluznienie i do szatni
gralem tylko jako amator
2. jak to jest mozliwe ze taki pilkarz x wyjezdza za granice, i nagle znika z pola widzenia. przeciez ma 2 nogi 2 rece jedna glowe (niemniejsza od innych).
moze i na 100m szybciej biegac od kolegow, ale co z tego, skoro nie wie jak sie ma w takim organizmie jak druzyna ustawic. taki pilkaz drepcze po boisku i nie wie co ma ze soba poczac (normalnie jakbym naszych w TV ogladal).
Ok X jest w nowej druzynie, trener mowi jak ma biegac, ale to wlasnie wyroznia zawodowca ze zawodowiec jest cfany, potrafi wymagania trenera dopasowac do sytuacji, potrafi sam na bazie wlasnego doswiadczenia sie na tym boisku odnalesc, potrafi bo ma tez troche oleju w glowie i umie racjonalnie myslec, umie oceniac sytuacje, dlaczego X tego nie potrafi, to proste bo jak w juniorkolandi zaczynal nikt go nie nauczyl jak ma po tym boisku biegac, a skoro kola dopiero teraz gdy juz na zachodzie siedzi, dowiaduje sie o tym, to brakuje mu tych lat doswiadczenia, nie ma bazy na ktorej moglby swoje decyzje opierac. dlatego tak im ciezko, u nas w lidze naucza sie grac mikro systemie legi czy gks'u, a potem prosto do zimnej wody a tylko najlepsi potrafia sie szybko dostosowac.
3. co to ma do narodowki pytasz: narodowka to jak nowy team, to nie sa ci ludzie ktorzy nacodzien z X'em graja, to nie sa przeciwnicy z ktorymi X juz 10 razy gral. to nowy system, to nowe oczekiwania trenera, trener mowi masz tak biegac a ten baran go albo nie slucha albo na 100% slucha, no i pies pogrzebany, to nie trener tam biega, trener ma dla nich strategie przygotowac, ale poniewaz oni sa za tepi na to by w 3 dni nowy system opanowac dlatego przegrywamy, smutne ale prawdziwe
A jaki wynik obstawiacie dziś??
[quote=GuruPL]1[/quote]
piłka juniorska czy amatorska rózni sie od seniorskiej :]
[quote=GuruPL]2...jak to jest mozliwe ze taki pilkarz x wyjezdza za granice, i nagle znika z pola widzenia. przeciez ma 2 nogi 2 rece jedna glowe[/quote]
bo sie boi nei zna jezyka nikt go nei lubi :( ma świadomość tego ze jak da dupy w jednym meczu to na następną szanse będzie długo czekał o ile wogle ja dostanie i tu lekko głuieje, w kraju ma świadomość tego ze wypracował sobie juz jakąś opinie w "środowisku" i za słabszy mecz nikt na nim krzyżyka nei postawi.
[quote=GuruPL]Ok X jest w nowej druzynie, trener mowi jak ma biegac, ale to wlasnie wyroznia zawodowca ze zawodowiec jest cfany, potrafi wymagania trenera dopasowac do sytuacji, potrafi sam na bazie wlasnego doswiadczenia sie na tym boisku odnalesc, potrafi bo ma tez troche oleju w glowie i umie racjonalnie myslec, umie oceniac sytuacje, dlaczego X tego nie potrafi, to proste bo jak w juniorkolandi zaczynal nikt go nie nauczyl jak m...[/quote]
dupa tu nei chodzi o to co mu trener powie bo oni nei mówia jakiś czarów niewiadomo co to są ogólne wskazówki a to juz od samego zawodnika zależy co wybieze, jak sie w danej chwili zachowa, co on z piłką zdziała za to odpowiada technika której unas młodego piłkarza nei uczą niestety u nas nei portugalia jedyne co mamy to szkułke bramkarską w szamotułach i szkółke we wronkach brak zaplecza co zrobić takie życie
[quote=GuruPL]3[/quote]
w jakei 3 dni przychodzi trener i graja w kółko to samo jak mają być jakieś niejasności to na początku wspólnej przygody taktyka nie ulega aż tak wielkiej zmianie tego trenera to też żeś sie uczepił trener to trener tamto dupa teraz trener to ma być psycholog motywator nei pokazuje palcem co dokłądnei masz robić tylko nakreśla schemat gry i pulnuje zeby sie formacje nei rozjeżdzały
[quote=GuruPL]...dlatego przegrywamy, smutne ale prawdziwe[/quote]
przegrywamy ... znacyz na euro nei jedziemy ?
[quote=GuruPL]srednie IQ w polkiej pilce jest za niskie[/quote]
no no wiesz najlepiej:
[quote=GuruPL]gralem przez 6 lat w polsce[/quote]
edit:
sorry ale kocham polska lige, wali mnei ze gdzie indziej mają lepszą
Chłopacy, nie wariujcie to tylko piłka nożna :) a może "aż" piłka nożna ;)
raczej prawda jest taka ze polakow zjada trema .. hm zjadala przyklad janas ..kazal zawodnikom wygrac zamisat ich zmotywowac zamist stworzyc kolektyw bylo na boisku 11 facetow ktorzy sobie grali kazdy swoje bez ducha druzyny .. engel mial to samo 11 zawodnikow 11 pseudo gwiazdek ktore zamiast myslec druzynowo zamist grac dla druzyny grali zeby zablysnac zeby miec lepszy nagaz w reklamie i sie skonczylo jak sie skonczylo .. za to leo stworzyl wrteszcie druzyne leo ma autorytet i przedewszsytkim jest trenerem stawiajacym na motywacje egnel i janas stawiali na trening jakies super tajne strategie itp i wychodzilo im jak im wychodzilo .. przypomnial mi sie film mis nie wiem dlaczego to dwaj tacy trenerzy z prl . przedewszsytkim marzy mi sie zeby leo wygra euro czy nie zostal trenerem mlodzerzy w polsce albo przynajmniej zeby wreszcie jakis holender zabral sei za nasza mlodzierz zamista jakis durnych trenerow z ukrainy rosji czy uzbekistan w polskiej lidze powinni byc trenerzy z holandi lub hiszpani bo to dwie nacje ktore graja przedewszsytkim sercem .. brazylijczycy nie nadawali by sie na polskich trenerow bo oni wogole sie na strategi nie znaja sa super technikami i calkowicie ida na zywiol :P
Piłka nożna coś pięknego:):):) Co do Polskiej ligi to tylko Wisłaaaaaaa:] Jeżeli chodzi o zagranicę to tylko Reallllllll:]!!!!!!!!!
real sie skonczyl .. real to byl w 1999-2001 teraz to zlepek pikarzykow supergwiazdek .. barca jest nr jeden dla mie aktualnie
no, znowu się zaczęło :)
hahahahahahahhahahah nie nie no nie będziemy się kłócić na Naszym forum ale hahahahahahahahahhahahaha <leżę> kto zdobył tytuł w poprzednim sezonie.... każdy wie nie no hahahahahahaha a kto zdobędzie w tym???? Stary twój post mnie powalił leże pod biurkiem na kolanach tak jak Barcelona przed Realem!!!!
idźcie spać, a nie po nocach przed kompami siedzicie :)
A później do adminów/modów mają pretensje. :]
Gdyby mnie ktoś do łóżka wołał to bym z przyjemnością szedł a tak to....
Ludzie, kolega w potrzebie. Robimy zrzutkę na gadającego misia. :)
lool:P To już dmuchaną lalkę wolę od misia:D
byle by nie mówiła tylko jednego zdania "nie głowa mnie boli":P
Ostatnio edytowany przez LongeR (2007-11-21 23:18:51)
[quote=LongeR]Gdyby mnie ktoś do łóżka wołał to bym z przyjemnością szedł a tak to....[/quote]
co racja to racja ale rozmywamy Panowie
[quote=LongeR]hahahahahahahhahahah nie nie no nie będziemy się kłócić na Naszym forum ale hahahahahahahahahhahahaha <leżę> kto zdobył tytuł w poprzednim sezonie.... każdy wie nie no hahahahahahaha a kto zdobędzie w tym???? Stary twój post mnie powalił leże pod biurkiem na kolanach tak jak Barcelona przed Realem!!!![/quote]
co z tego kto zdobyl tytlul ?? liczy sie to ze real gra okropnie brzydko to nie ten sam real co kiedys dla mnie nie liczy sie wynik ale gra skoro ty oceniasz zespoly na podstawie tylko tego czy wygrywa swoja lige to super. barcelona jest zespolem a real to zlepek gwiazd ..
Dobra no to coś na temat Serbia-Polska 2-2. Pierwsza połowa całkiem całkiem no a w drugiej moim zdaniem zabrało doświadczonych zawodników typu Żurawski, Krzynówek no i Boruc moim zdaniem by coś powalczył przy tych straconych bramkach:)
[quote=marcusdavidus]barca jest nr jeden dla mie
aktualnie
[/quote]
Jestem fanem Realu ponieważ dla mnie liczy się w pierwszej kolejności styl a potem wyniki od kąd pamiętam zawsze miałem słabość do Realu i jestem z nim na dobre i na złe nie tak jak połowa kibiców w Polsce i nie tylko po "upadku" Królewskich od razu wielscy kibice Barcelony na forach od razu komentarze że Real jest beee a kto kibicuje Realowi robi to tylko dlatego że są tam same gwiazdy... żal to jest najgorsze w mentalności ludzi że jak się wygrywa to jest super a jak się komuś noga powinie to go na krzesło elektryczne. A wracając do tego ja nie jestem kimś kto jak to napisałeś "aktualnie" jest za jakimś klubem ja za swoim jestem od ZAWSZE:) Pozdrawiam!
Ostatnio edytowany przez LongeR (2007-11-21 23:33:18)
longer real to byl raul morientes w srodku makallele i munitis na skrzydlach figo i servantes
po tym jak sprzedali morientesa i pedro munitisa moga sobie robic co im sie podoba dla mnie sie nie licza
rozbicie el magicko duetu raul morientes t najglupsza zecz w histori footbalu a rozbili go dlatego zz kupili ronaldo ktory sie okazal tlusta krowa za 40 milionow dolarow i musial grac ronaldo a nie morientes . proste w realu teraz liczy sie nazwisko nie umiejetnosci i ja zawsze bylem fanem REALu ale terazz juz nie ma realu z realu zostal tylko Raul chyba nawet sprzedali roberto carlosa jesli sie nie myle . kiedys real gral sercem teraz gra dolarami wiec soory ale przenioslem sie na barce ze wzgledu na ronaldhinio on potrafi sprawic ze zespol cieszy sie gra i gra dla gry nie dla dolarow :P np jak ogladalem mecz realu z bekhamem ktoremu sie poprostu nie chcialo biegac widac bylo ze ma w dupie czy wygra real czy nie dla niego sie liczylo zapewne zeby trener nie powiedzail ze real przegral z jego winy i zeby mu pensji nie cofneli :P teraz czekac az sprzedadza raula
a mnie jeb#$%@ ten real, barcelona, to czy wygramy czy nie
This is SPARTAAAAAAAAAAAAAAAA
dobranoc, troszke dystansu ;]
moim zdaniem to chlopcy zapomnieli ze mecz trwa 90 minut
(meczy polskiej reprezentacji to sie nie da ogladac bez piwa)
Ostatnio edytowany przez pink (2007-11-22 10:40:53)
[quote=pink](meczy polskiej reprezentacji to sie nie da ogladac bez piwa)[/quote]
teraz się będą zabijać JAKIE to ma być piwo...
rumi ty calkowicie zszedles z tematu,
kontrujesz moja wypowiedz lapiac sie wycietych fragmentow, wycietych zdan, a nie tedy droga. jeszcze raz dla jasnosci: ja nie zgadzam sie z twoja opinia ze:
„problemem naszych piłkarzy nei jest woda sodowa ale polska mentalność oni są już przegrani przed 1 gwizdkiem jak sie na nich liczy to zawodzą bo nei wytrzymuja presji“ - dobijaja mnie takie farmazony, od kiedy to cecha charakterystyczna polakow, polskiej mentalnosci jest slaba psychika albo odpuszczanie, co ty „Chlopaki nie placza“ nie widziales? To obejrzyj. Warto. Dobra komedia.
„Polska mentalność“ - normalnie nie wiem czy plakac czy sie smiac.
Czytajac twoje wypociny, nie moge przestac myslec o tych „expertach“ ktorzy za moich czasow na trybunie siedzieli i wszystko zawsze lepiej wiedzieli. Normalnie fani „Zoombie“, klapki na oczy jak jakas szkapa i na mecz. Potem taki kolo siedzi i przez 90 minut opierdala kazdego i o wszystko. Krytykowac kazdy potrafi, to nie sztuka (najlepszy dowod na to to Tomaszewski). Do tego jeszcze wyszukujesz jakas tajemne magiczne fatum ciazace nad naszymi pilkarzami bedace przyczyna wszystkiego co zle, uuu az sie boje normalnie, trema mnie zywcem pozera.
przedstawilem ci moj punkt widzenia na temat polskiej pilki.
Reasumujac, glowny problem pilkarzy to to, ze oni sa niedoswiadczeni, a wine za to ponosza trenerzy, dzialacze i sami pilkarze. Kazdy z nich jest w tym samym stopniu winny.
A ty mi tu z takimi, tanimi kontrami wyjezdzasz ala „trener czarownik, zepsuc mi sie pokretlo od korka“ albo „ja nie pajimaju po angielski“.
Trener nie czarownik, trener to architekt, analizuje gre przeciwnika, znajduje slabe punkty i daje pilkarzom gotowy plan do zrealizowania(a jak partaczy to go wylewaja).
A jak pilkarz za granice jedzie to niech sie troche jezyka poduczy, duzo nie potrzeba, poezji na treningu nie bedzie tylko konkrety.
Mowisz ze kochasz polska lige, ale niestety „zla to milosc ktora nie wymaga“. Ja nie powiem ze kocham polska lige, nie. Bylem jestem i bede fanem LEGI, i bede spokojnie czekal az moja LEGIA ponownie zacznie grac na poziomie i wtedy zainteresuje sie polska liga ponownie. Ale na milosc to trzeba sobie najpierw zapracowac.
nie ma co sie dalej rozpisywac, rumi przeczytaj jeszcze raz spokojnie co napisalem, i sprobuj popatrzec na pilke z dystansu, obiektywnie. Szukaj przyczyn a nie kozlow ofiarnych (fizycznych czy magicznych).
Time (s) | Query |
---|---|
0.00010 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00123 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.224.65.198' WHERE u.id=1 |
0.00058 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.224.65.198', 1732869275) |
0.00039 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732868975 |
0.00062 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=76123 |
0.00005 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=9755 ORDER BY posted |
0.00053 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=9755 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00275 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=9755 ORDER BY p.id LIMIT 25,25 |
0.00072 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=9755 |
Total query time: 0.00706 s |