Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Jak się czyta o założeniach łebdwazero, to zachwycić się można. To cudo wreszcie pozwoli na osiągnięcie prawdziwej wolności i mądrości. Ludziska będą się dzielić swoją wiedzą i przekonaniami. Cudo . Po prostu cudo.
Serwisy społecznościowe i blogi. Cuda wszelakie.
Linux jest poniekąd dowodem, że ludzie bezinteresownie potrafią dzielić się wiedzą i wspólnie coś tworzyć. I chyba na tym koniec. Reszta jakoś takoś nie wychodzi.
Weźmy takie blogi: jakie są wartościowe? Jeno takie techniczne.
Dzisiaj odkryłem nową walutę: komci. Za userbar gościu bierze 5 komci, za animowany avet: 10. A co to komci? Ano komentarz na blogu, dzięki czemu blog idzie w górę w popularności. I masz łebdwazero i bezinteresowność.
A wpiszcie w google "gimp blog". I zobaczycie od razu, iż Gimp trafił pod strzechy. Jeśli pokemony potrafią gimpować, to znaczy, że gimp prosty jest.
blogi to faktycznie lipa jest, jak dotąd nie znalazłem ani jednego ciekawego. ale np. wikimedia okazała się świetnym pomysłem - ja już praktycznie z papierowych słowników i encyklopedii nie korzystam od lat :P
http://www.jarzebski.pl/read/kde-4-0-oficjalnie.so
ten jest niezły blog.
Co do wikipedii. To się udało. Ale multum bucy rozrywkowo zajmuje się wandalizmem na wiki. Zmienia hasła, pisze specjalnie bzdury.
Ja jakoś nie natrafiłem na artykuł w wiki, który by był potraktowany przez wandalizm, więc zdaje się że jakoś sobie z tym radzą. Osobiście mam nadzieje że ruszy się coś z wikiasearch i będzie można wpłynąć na wszelkiego rodzaju komcie itd.
A co do gimpa... każdy kij ma dwa końce z czasem ten blog zniknie tak jak znikają inne tego typu wynalazki, a gimp jak to gimp pozostanie, w dodatku będzie nieco bardziej rozpropagowany ;)
A propos Wikipedii — dziś obchodzi swoje siódme urodziny :)
A wandalizm [url=http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Jan_Sebastian_Bach&diff=prev&oldid=1301697]zdarzał się[/url] ;)
Ostatnio edytowany przez azhag (2008-01-15 20:33:24)
co do wandalizmu, to faktycznie zdarza się, ale jednak niezmiernie rzadko.
zabawny przykład wojny edycyjnej na wikimapii:([url=http://wikimapia.org/#lat=54.380157&lon=18.473425&z=14&l=28&m=h&v=2]LINK[/url]): port lotniczy w gdańsku rusz to nazywany jest imieniem lecha wałęsy, rusz to imieniem lecha kaczyńskiego.
Wikipedia to porażka. Jak czasem coś tam zobacze to nie wiem czy śmiać się czy płakac. A artykuły dotyczące lewackich guru sa rozbrające (czytajcie swięty el comendante i morderca pinochet dla przykładu ;-) )
Ostatnio mam mniej czasu bo dziewczyna się "LongeRka" boi i muszę ją przekonywać że on nie gryzie. Ale bez wątpienia znajdę czas aby zając się tak porywającym tematem dzięki że o mnie myślisz:P:P
http://web_4_all.republika.pl/ - web 5.0 ;] Niesamowita strona, przyszłość internetu ;]
Time (s) | Query |
---|---|
0.00011 | SET CHARSET latin2 |
0.00003 | SET NAMES latin2 |
0.00087 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='13.58.40.171' WHERE u.id=1 |
0.00089 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '13.58.40.171', 1732877096) |
0.00040 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732876796 |
0.00037 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=81187 |
0.00005 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=10359 ORDER BY posted |
0.00058 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=10359 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00083 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=10359 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00080 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=10359 |
Total query time: 0.00498 s |