Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
od wczoraj nie mogę zalogować się na gg via kadu:
http://kadu.net/monitor/
znajomi użytkownicy windowsa twierdzą że im wszystko ok.
czyżby gg pozmieniało sobie adresy IP lub porty serwerów, nowe namiary udostępniając tylko oficjalnym klientom?
czyżby to był [url=http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?id=9347]kolejny powód do przesiadki na Jabbera[/url]? ;)
Badziewne serwery gg wczoraj cały dzień nie działały ale dziś już jest jeżeli tak można powiedzieć "dobrze".
Nie wierzę, że to robię, nie wierzę...
http://di24.pl/20245,0.html
[quote=azhag]czyżby to był [url=http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?id=9347]kolejny powód do przesiadki na Jabbera[/url]? ;)[/quote]
bardzo chętnie, ale powiedz to też po kolei wszystkim 666 osobom na mojej liście :)
anyway, serwery są up again.
GG to zło. Jabber to przyszłość :)
[quote=harry666t]powiedz to też po kolei wszystkim 666 osobom na mojej liście :)[/quote]
chętnie, ale mogę to zrobić najwyżej przez Jabbera — gg nie używam
[quote=azhag]chętnie, ale mogę to zrobić najwyżej przez Jabbera — gg nie używam[/quote]
mozesz naklaniac ich mailem ;-)
PS tez jestem szczesliwym nieposiadaczem gg i skype (w gruncie rzeczy to tez taki pseudo standard jak gg)
[quote=TBH]Będziesz namawiał ich przez Jabbera żeby go zainstalowali? :-)[/quote]
Pisze on że nie używa "GG" ale nie wiadomo czy chodzi mu o sam komunikator czy o protokół.
Może przecież za pomocą transportu namawiać, chyba że chodzi mu o protokół.
[quote=BiExi]jak y nie mogliprzkierowac ruchu z starych IP na nowe :P[/quote]
wtedy trudniej im by było wmusić w użytkowników zmianę klienta na nowszą wersję z nowymi [s]reklamami i utrudnieniami[/s] ficzerami
[quote=Mafioss]Pisze on że nie używa "GG" ale nie wiadomo czy chodzi mu o sam komunikator czy o protokół.[/quote]
Kiedy mówię ogólnie o "gg" mam na myśli całokształt, kiedy mam na myśli sam protokół piszę "protokół gg", kiedy mam na myśli sam ich klient piszę "oryginalny klient gg", kiedy mam na myśli klient alternatywny piszę "alternatywny klient gg". Transporty Jabbera traktuję jako alternatywny klient "server side". ;)
Ostatnio edytowany przez azhag (2008-04-04 10:08:58)
[quote=Mafioss]Pisze on że nie używa "GG" ale nie wiadomo czy chodzi mu o sam komunikator czy o protokół.[/quote]
Zauważyłem, że lubisz się czepiać, [b]może ktoś się pomyli i wtedy ty choć raz bedziesz miał rację[/b] ;]
zakladając, że używając linuksa nie mówi o oryginalnym kliencie i miałem rację, jestem sprite, a Ty ciągle jesteś pragnienie ;]
Time (s) | Query |
---|---|
0.00015 | SET CHARSET latin2 |
0.00006 | SET NAMES latin2 |
0.00258 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='52.14.88.137' WHERE u.id=1 |
0.00111 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '52.14.88.137', 1732382747) |
0.00050 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732382447 |
0.00050 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=87606 |
0.00007 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=11097 ORDER BY posted |
0.00058 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=11097 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00104 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=11097 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00110 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=11097 |
Total query time: 0.00775 s |