Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Jak wyżej. Czy ktoś miał doczynienia z tym laptopkiem? Znalazłem pewną aukcje: http://allegro.pl/item291569652_acer_5620_core_duo_t2330_2gb_120gb_dvd_x3100_gry.html
Budżet mam niestety okrojony i raczej na nic droższego sobie nie pozwolę. Wydaje mi się, że wart jest swojej ceny.
Aha chciałbym mieć na nim oczywiście swojego Sida jak i również XPeka. W gry raczej na kompie nie gram, ale jeżeli poszedłby Wiedźmin to z chęcią bym dziabnął :)
powiem tak niemaialem do czynienia z tym modelem ale za ta cene moim zdaniem sie opłaca i sadze ze jak z wiekszoscia kompow niebedziesz mial problemu z debianem a z xp to problemy byly zawsze :P ale sadze ze taki wybor to dobry wybor na ładnych kilka lat uzytkowania wystarczy bezproblemu :)
pzdr aki
laptop spoko tylko na jakim chipsecie jest ta karta bezprzewodowa (tak żeby hulała na linuxie), no ale z tego co wiem to do acerów wrzucają atherosa albo bcm (a te to bezproblemowo skonfigurujesz), no ale upewnić się nie zaszkodzi, a poza tym to dobra cena jak za ten sprzęt, ino brać :-)
jak już wspominałem na sb wcześniej widziałem ten model i wygląda o wiele solidniej od tej srebrnej lini acerów, ja osobiście wole laptopy jak najmniejsze dlatego wolał bym 15" a nei panoramiczną ale kto co woli, środek laptopa bardzo przyzwoity no i te 120 dysku sie przyda jak chcesz mieć 2 systremy
[quote=aki]... a z xp to problemy byly zawsze :P[/quote]
:/ jedyny problem jaki mam z xp to budzenie systemu z hibernacji ale pod linuxem wcale nie jest lepiej ;p
Zapomnij o graniu w wiedzmina.
Znajomy zalal piwem acera w sylwestra efekt byl taki ze zaskwierczalo i laptop padl, ale na drugi dzien odpalil jakby sie nic nie stalo wniosek prosty.
Ostatnio edytowany przez pink (2008-01-07 13:42:52)
Kupiłam model 5620Z jakiś tydzień temu i na razie jestem zadowolona. Mam na nim Debiana i XP, Debian śmiga aż miło, XP jak zwykle ;)
Na tej stronie można go znaleźć (w tym sklepie go nabyłam, taniej nie widziałam): [url]http://laptopy.net/?cat_id=49&product_id=922[/url]
Razem z torbą, myszą i dodatkową pamięcią 512 MB kosztował 2030 zł ;]
[quote=pink]Znajomy zalal piwem acera w sylwestra efekt byl taki ze zaskwierczalo i laptop padl, ale na drugi dzien odpalil jakby sie nic nie stalo wniosek prosty.[/quote]
Mówisz o mnie ? - tylko ja mam Asusa :)
ciekawe jakiego lina zainstalowali tam:)
U mnie był Linpus ;]
Dzięki mistrzowie za rozwianie wątpliwości :)
@kodzik
cokolwiek by tam nie było to i tak ustąpi Sidowi :)
Nie tylko Bodzio ma Asusa , ja swojego posiadam od wakacji i nawet ostatnio zadziałała na nim kamerka pod debianem . Jeden wał jest z baterią , trzyma max 2 h. A jak u was z baterią ?
4,5godziny przy lekko przyciemnionej matrycy
o baterie to cza dbać, wtedy sie odwdzięczyć umie :P
a jak sie dba o baterie????
Bodzio - a długo już masz tego laptopa?
[quote=pink]a jak sie dba o baterie????[/quote]
http://forum.laptopy.info.pl/
Ostatnio edytowany przez Rumi (2008-01-09 13:00:19)
Time (s) | Query |
---|---|
0.00008 | SET CHARSET latin2 |
0.00003 | SET NAMES latin2 |
0.00090 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.222.56.71' WHERE u.id=1 |
0.00063 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.222.56.71', 1732313479) |
0.00043 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732313179 |
0.00060 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='54.36.148.9' |
0.00080 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=10279 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00241 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=10279 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00160 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=10279 |
Total query time: 0.00753 s |