Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witajcie, mam właśnie z tym problem. Musiałem wygenerować wniosek dla ZUSu. Wkładam dyskietkę, montuję ją, włączam VirtualBoxa, każę mu podmontować dyskietkę. Widzi ją. Generuję wniosek, wszystko bez błędów. Odmontowuję flopa z VB, wyłączam VB, odmontowuję z systemu. Jadę do ZUSu, a babka mi mówi, że "nie może otworzyć dyskietki". Na kompie koleżanki też bubu. Próbuje jeszcze raz u siebie - Windows jej się zwiesił :P Więc powiedziała mi: "to na pewno dlatego, że Pan usunął stare dane zamiast ją sformatować". Wracam wkurzony do domu, odpalam kompa i.... oczywiście mogę podmontować i widzę piękny wniosek... Jakieś teorie na ten temat?
a jak założysz FAT16 na dyskietce za pomocą mkdosfs?
Czyli że muszę ją pod VB formatować, si? Byłem przekonany, że skoro VB mógł tam zapisać (i odczytać) dane, to "normalny" Windows też sobie poradzi :(
nie no olej to VB, po prostu pod linuchem uczyń [b]mkdosfs /dev/fd0[/b]. u mnie zwykle wystarczyło, zeby dyskietka była widoczna pod lin i pod shitem
To jest chyba wniosek W03 jeśli się nie mylę. Wygeneruj w VB gada, zapisz na penie, albo na udostępnionym katalogu, i potem już pod linem przekopiuj na dyskietkę.
Ostatnio pani w ZUS-ie przyjęła mi wniosek na penie.
Krew mnie zalewa... Byłem znów w ZUSie. Ładnie sformatowałem dyskietkę w VB i wgrałem pliki. Po drodze nawet na uczelni sprawdziłem, czy "prawdziwy" Windows widzi plik. No widzi. Idę do ZUSu, a babka do mnie "ja nie mogę pliku skopiować na pulpit, a tylko z pulpitu mogę wgrać do programu - jakiś błąd wyskakuje". Oczywiście na nieZUSowskim kompie z Windowsem da się skopiować... Mam ich w dupie, będę im papierowe DRA wysyłał i niech gnoje przepisują. Dzięki za pomoc.
Kolego, u nas w Gorlicach w ZUS-ie pracuje babka, tak na oko ok. 45 lat - która jest naprawdę informatykiem z prawdziwego zdarzenia. Nie chcę być zarozumiały, ale ostatnio mi powiedziała, że lubi jak przychodzę, bo przynajmniej może sobie "normalnie" porozmawiać.
To szczerze zazdroszę. Babka co prawda powiedziała, że mogę przynieść jej ten wniosek na płycie wypalony (na penie już nie), ale nie mam już do nich cierpliwości. Nie dość że ciągłe problemy z tym wnioskiem, to jeszcze wprowadzili takie numerki śmieszne zamiast "stanej" kolejki, ale coś im nie wyszło bo jest jeden wielki burdel. Jednen pracownik musi przy terminalu do pobierania tych numerków siedzieć i pomagać obsługiwać, bo poszczególne działy są źle opisane...
[quote=szczypior88]Jednen pracownik musi przy terminalu do pobierania tych numerków siedzieć i pomagać obsługiwać, bo poszczególne działy są źle opisane...[/quote]
to prawie jak u mnie w magistracie w dziale do rejestrowania pojazdów. tylko że tam było tak, że jeden cwaniak przybiegał rano i zawijał 10 numerków, po czym stał przed urzędem i brał 20 pln od numerka :) to się urzędnicy połapali i teraz stoi człowiek przy tym automacie i wydaje numerki ręcznie, i jeszcze z tyłu numerka nazwisko zapisuje
Strony: 1
Time (s) | Query |
---|---|
0.00016 | SET CHARSET latin2 |
0.00005 | SET NAMES latin2 |
0.00136 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.216.212.231' WHERE u.id=1 |
0.00126 | UPDATE punbb_online SET logged=1738465359 WHERE ident='18.216.212.231' |
0.00039 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1738465059 |
0.00056 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=10357 AND t.moved_to IS NULL |
0.00025 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00160 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=10357 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00103 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=10357 |
Total query time: 0.00666 s |