Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam.Ostanio musialem zrekonfigurowac xorga i po rekonfiguracji aby uzska akceleracji 3D na mojej kacie ATI x200 musialem zamienic sterowniki na zmiknite. Niby tak mi sie wydawalo ze sie udalo wszystko bo akceleracja jest ale jednak nie bo teraz przy jakiej kolwiek instalacji wyskuje mi
debian:/home/amon# apt-get install xmms Czytanie list pakietów... Gotowe Budowanie drzewa zależności Reading state information... Gotowe xmms jest już w najnowszej wersji. Należy uruchomić `apt-get -f install', aby je naprawić: Następujące pakiety mają niespełnione zależności: fglrx-glx: Wymaga: fglrx-driver (= 8.45.5-1) ale 8.45.4-1 ma zostać zainstalowany E: Niespełnione zależności. Spróbuj 'apt-get -f install' bez pakietów (lub podaj rozwiązanie).
a gdy biore apt-get install fglrx-driver dostaje
debian:/home/amon# apt-get install fglrx-driver Czytanie list pakietów... Gotowe Budowanie drzewa zależności Reading state information... Gotowe Sugerowane pakiety: fglrx-control Następujące pakiety zostaną zaktualizowane: fglrx-driver 1 aktualizowanych, 0 nowo instalowanych, 0 usuwanych i 41 nieaktualizowanych. 3 nie w pełni zainstalowanych lub usuniętych. Konieczne pobranie 0B/7293kB archiwów. After this operation, 406kB of additional disk space will be used. (Odczytywanie bazy danych ... 150137 plików i katalogów obecnie zainstalowanych.) Przygotowanie do zastąpienia fglrx-driver 8.45.4-1 (wykorzystując .../fglrx-driver_8.45.5-1_i386.deb) ... Stopping atieventsd: No /usr/sbin/atieventsd found running; none killed. done. Rozpakowanie pakietu zastępującego fglrx-driver ... dpkg: błąd przetwarzania /var/cache/apt/archives/fglrx-driver_8.45.5-1_i386.deb (--unpack): próba nadpisania `/usr/lib/libfglrx_dm.a', który istnieje także w pakiecie fglrx-driver-dev dpkg-deb: podproces paste został zabity sygnałem (Przerwany potok) Starting atieventsd: done. Wystąpiły błędy podczas przetwarzania: /var/cache/apt/archives/fglrx-driver_8.45.5-1_i386.deb E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1) debian:/home/amon#
co wiecej jak jeszcze raz chcialem zaistalowac ta karte z repozytorjow zgodznie z strona [url]http://www.debian.linux.pl/viewtopic.php?p=118#118[/url] to tez dostalem cos podobnego
debian:/home/amon/Desktop# dpkg -i fglrx-driver_8.471-1_i386.deb (Odczytywanie bazy danych ... 150137 plików i katalogów obecnie zainstalowanych.) Przygotowanie do zastąpienia fglrx-driver 8.45.4-1 (wykorzystując fglrx-driver_8.471-1_i386.deb) ... Stopping atieventsd: done. Rozpakowanie pakietu zastępującego fglrx-driver ... dpkg: błąd przetwarzania fglrx-driver_8.471-1_i386.deb (--install): próba nadpisania `/usr/lib/libGL.so.1.2', który istnieje także w pakiecie libgl1-mesa-glx dpkg-deb: podproces paste został zabity sygnałem (Przerwany potok) Starting atieventsd: done. Wystąpiły błędy podczas przetwarzania: fglrx-driver_8.471-1_i386.deb
i taraz tak naprawde nie wiem jak mam sobie z tym poradzic no i nie moge nic zainstalowac:/ Prosze o pomoc
Ostatnio edytowany przez gab_12 (2008-03-07 01:44:31)
Strony: 1
Time (s) | Query |
---|---|
0.00010 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00131 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.144.8.68' WHERE u.id=1 |
0.00084 | UPDATE punbb_online SET logged=1732488591 WHERE ident='3.144.8.68' |
0.00040 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732488291 |
0.00062 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.136.22.184' |
0.00040 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=10804 AND t.moved_to IS NULL |
0.00023 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00127 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=10804 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00070 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=10804 |
Total query time: 0.00591 s |