Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam,
Mam problem z wysylaniem zalacznikow przez gmaila w icedove. Maile z samym textem przechodza bez problemu ale z zalacznikami program nie chce wyslac. Dochodzi do kilka, kilkunastu czasem procent i sie zatrzymuje. Po kilku minutach wyskakuje komunikat, ze nie mozna wyslac wiadomosci.
Nie wysylam zadnych .exe tylko tar.gz z plikami html+jpg
Do konfiguracji konta korzystalem z tego opisu:
http://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer=77662&topic=12814
Posiadam Debian Lenny i Icedove w wersji 2.0.0.14.
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
Dodam też, że z innych kont (nie-gmailowych) załączniki wysylaja sie poprawnie. Z strony nie mam zadnych problemow z wysylaniem zalacznikow.
Ostatnio edytowany przez dziamdziak (2008-06-04 11:28:14)
Gmail nie przepuszcza plików tar.gz. Spróbuj wysłać mejla z takim załącznikiem przez interfejs www gmaila. Wywali ci następujący komunikat:
[quote=gmail]aaa.tar.gz zawiera plik wykonywalny. Ze względów bezpieczeństwa Gmail nie zezwala na wysyłanie tego typu plików.[/quote]
[url]http://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer=6590&topic=12842[/url]
Jak miałem gmaila to radziłem sobie zmieniając rozszerzenie pliku na bmp i pisałem w treści żeby sobie adresat zmienił na odpowiednie.
Ostatnio edytowany przez owca (2008-06-04 17:54:27)
Samo ..tar.gz wysłało. Gorzej jak w nazwie jest ....exe.tar.gz.
Ostatnio edytowany przez Semerchet (2008-06-04 18:05:49)
tar.gz wysyla bez problemu. Aczkolwiek nie mogę wysłać nawet pliku .mp3
No nie wierzę. U mnie wywala takie coś:
[img]http://img59.imageshack.us/img59/9608/screenvs5.jpg[/img]
Nie dokuczajcie mi że Windows, bo piszę komuś pracę z Accesa, więc jestem do niego zmuszony.
W środku znajduje się plik doc.
Wyślij mi ktoś mejla z takim załącznikiem na owczarek.artur@gmail.com.
Mail poszedł. Widzę, że po prostu większe załączniki nie idą przez Icedove'a.
Owca, doszedł?
Dodam, że problem również występuje na kmailu, oczywiście również łączę się przez IMAP.
Może to chwilowy problem z GMAIL-em?
IMAP nie ma nic do wysylania ...
problemem moze byc routing pomiedzy Twoim hostem a serwerem SMTP gmail ...
przy jakiej wielkosci zalacznikow wystepuje problem i czy wazny jest laczny rozmiar zalacznikow czy rozmiar najwiekszego? (dla testu przeslalem maila 13.5MB przeszedl przez smtp googla i doszedl na gmail - dwa zalaczniki w tym 7MB tar.gz)
Obawiam się, że możesz mieć rację. Zmiana programu nie pomoga tak samo wyłączenie firewalla. Podłączę się laptopem gdzie indziej do internetu i sprawdzę tego hosta.
Dam znać jeśli to to.
Niestety to nie jest wina dostawcy internetu. Mozliwe ze popsul sie smtp tylko na moim koncie?
Ostatnio edytowany przez dziamdziak (2008-06-14 22:56:35)
Strony: 1
Time (s) | Query |
---|---|
0.00009 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00090 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.224.56.127' WHERE u.id=1 |
0.00059 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.224.56.127', 1732224794) |
0.00046 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732224494 |
0.00049 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=11574 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00186 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=11574 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00071 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=11574 |
Total query time: 0.0052 s |