Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Wyszła dziś Opera 9.50.
http://operapl.net/
Dzielcie się spostrzeżeniami.
Ja nadal mam problem z ikonką w trayu.
Dla mnie nowy wygląd - śliczności!
Ostatnio edytowany przez parrotlarch (2008-06-12 15:05:39)
Jest juz w repo stable?
Ostatnio edytowany przez dziamdziak (2008-06-12 15:57:19)
nie, z okazji wydania repozytorium deb.opera.com nie działa :)
Czy w wersji stable chodzi Wam dodawanie zdarzen do google calendar?
a ja już mam zarzucona na komputerku :) ale skórkę wolę poprzednią
ctrl+Enter
albo kliknąć na ikonkę z magiczną różdżką....ołówkiem obok paska adresu
Ostatnio edytowany przez parrotlarch (2008-06-12 16:51:24)
no nie wiem jak innym, ale mi 9.50 zasuwa jeszcze chyba szybciej niż dotychczasowa beta. wydaje się poza tym działać bardzo stabilnie. jak na razie jedyny minus to ten dzyndzel w trayu.
A jak w niej ustawic aby system byl identyfikowany jako debian?
Stary sposób nie dziala tzn spolszczenie starym sposobem nie dziala a po przestawieniu na nowy to mam pingwina zamiast wirka.
Edit:)) Już wiem.
Należy dopisac Debian w pliku /usr/share/opera/locale/pl/polski.lng
Ostatnio edytowany przez ilin (2008-06-12 17:47:55)
opera:config
ISP
wpisać jako Id -> Debian
EDIT: nie doczytałem zanim odpisałem...ja mam po angielskiemu i nawet nie próbowałem spolszczać.
Ostatnio edytowany przez parrotlarch (2008-06-12 17:53:45)
Nowa Opera gryzie się z moją ulubioną skróką... Beta jeszcze nie gryzła...
[quote=azhag]z okazji wydania repozytorium deb.opera.com nie działa :)[/quote]
Już działa.
[quote=parrotlarch]jak na razie jedyny minus to ten dzyndzel w trayu.[/quote]
Hę? U mnie tray wygląda normalnie.
Ale za to opera ma sesje :]
Czy ktos z Was korzysta z Google Calendar? Chodzi Wam w pelni pod Opera?
Świetna jest teraz historia, RSS są gorsze, wolałem po prostu wiadomości, gdzie się pojawił nowy wpis. Nowa Opera jest dużo szybsza, no i te nowe graficzki w menu, dużo lepiej to wygląda i działa :)
Edit:
Zauważyłem, że zmienił się skrót na wklej i przejdź, z ctrl +b na ctrl + shift + v
Ostatnio edytowany przez Gutek (2008-06-12 20:59:36)
ta nowa opera ma lepszy tryb full screen niż ff3 :D gdzie to było tydzień temu jak potrzebowałem ;P
To już z 7 lat jak używam Opery, zacząłem gdzieś koło wersji 6.2 i nie zanosi się na zmiany.
Jednak marzy mi się taki guzik, jak jest w OperaUSB do blokady flasha.
[quote=Rumi]ta nowa opera ma lepszy tryb full screen niż ff3 :D gdzie to było tydzień temu jak potrzebowałem ;P[/quote]
jeśli chodzi o tryb FS to nic się nie zmieniło, od kiedy używam Opery ;)
Niby fajnie wygląda... Ale jakoś trudno jest mi się przesiąść z FF na opere :P Brak chociażby takich wtyczek jak:
-webdeveloper
-adblock
:P
[quote=qbsiu]jakoś trudno jest mi się przesiąść z FF na opere :P[/quote]
mam to samo, tylko vice versa
[quote=qbsiu]-webdeveloper[/quote]
Opera ma DragonFly
[tt]Narzędzia > Zaawansowane > Narzędzia dla deweloperów[/tt]
[quote=azhag][quote=Rumi]ta nowa opera ma lepszy tryb full screen niż ff3 :D gdzie to było tydzień temu jak potrzebowałem ;P[/quote]
jeśli chodzi o tryb FS to nic się nie zmieniło, od kiedy używam Opery ;)[/quote]
może i nei nei używałem wcześniej
Time (s) | Query |
---|---|
0.00011 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00119 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.145.62.36' WHERE u.id=1 |
0.00087 | UPDATE punbb_online SET logged=1732224068 WHERE ident='3.145.62.36' |
0.00051 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732223768 |
0.00052 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=11627 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00136 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=11627 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00098 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=11627 |
Total query time: 0.00564 s |