Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Kupiłem sobie te mp3 , bo odtwarza też ogg i tanie jest. Zamontować to się montuje z automata, ino aby odmontować też się daje, ino nie można zamontować go ponownie bez restartu kompa:
lsusb:
Bus 002 Device 005: ID 10d6:1101 Actions Semiconductor Co., Ltd D-Wave 2GB MP4 Player
po zamontowaniu dsmg
SCSI subsystem initialized Initializing USB Mass Storage driver... scsi0 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices usbcore: registered new interface driver usb-storage USB Mass Storage support registered. usb-storage: device found at 4 usb-storage: waiting for device to settle before scanning usb 2-4: USB disconnect, address 4 usb 2-4: new high speed USB device using ehci_hcd and address 5 usb 2-4: configuration #1 chosen from 1 choice scsi1 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices usb-storage: device found at 5 usb-storage: waiting for device to settle before scanning usb-storage: device scan complete scsi scan: INQUIRY result too short (5), using 36 scsi 1:0:0:0: Direct-Access USB 2.0 (HS) Flash Disk 1.00 PQ: 0 ANSI: 0 CCS Driver 'sd' needs updating - please use bus_type methods sd 1:0:0:0: [sda] 4008881 512-byte hardware sectors (2053 MB) sd 1:0:0:0: [sda] Write Protect is off sd 1:0:0:0: [sda] Mode Sense: 00 c0 00 00 sd 1:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write through sd 1:0:0:0: [sda] 4008881 512-byte hardware sectors (2053 MB) sd 1:0:0:0: [sda] Write Protect is off sd 1:0:0:0: [sda] Mode Sense: 00 c0 00 00 sd 1:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write through sda: unknown partition table sd 1:0:0:0: [sda] Attached SCSI removable disk
po odmontowaniu mam tylko to:
scsi 2:0:0:0: rejecting I/O to dead device
Co robić?
Ostatnio edytowany przez AgayKhan (2008-07-11 19:31:09)
Spróbuj dodac wpis do fstab'a:
/dev/twoje_urządzenie /mnt/usb vfat rw,user,auto,umask=0000 0 0
efekt ten sam, tylko punkt montowania się zmienił. Zna ktoś sposób, w jaki ten playerek kolejkuje utwory? Ani nie jest alfabetycznie, ani po tagach określających numer utworu. Nie potrafię tego rozgryźć.
/dev/urandom :D
Co to za wynalazek ten player bo nazwa to mi sie z Jaguarem kojarzy, ale te ogg to sie chwali :)
[quote=AgayKhan]Zna ktoś sposób, w jaki ten playerek kolejkuje utwory? Ani nie jest alfabetycznie, ani po tagach określających numer utworu. Nie potrafię tego rozgryźć.[/quote]
Nie wiem jak twój, ale mój iRiver T30 w trybie UMS kolejkuje w kolejności skopiowania na odtwarzacz.
Ja kopiuję przez mc — tworzę katalog na odtwarzaczu, wchodzę do niego i katalogu z albumem, który chcę skopiować, zaznaczam kolejno utwory ([tt]insert[/tt]) i kopiuję.
Można się przyzwyczaić.
[quote=AgayKhan]do restartowania kompa też.[/quote]
szyderca :P
Nie szyderca, wypraszam sobie. Mój Pentagram uczy dyscypliny: bądź zdecydowany, jak już zamontujesz, to kopiuj wszystko bez odmontowania, albo restartuj kompa.
AgayKhan: a moze napiszesz cos o tym grajku :P
Co chcecie wiedzieć?
Zalety:
-72 pln
- 2 giga
- odtwarza ogg
- za te pieniądze nie znalazłem nic jakiejś lepszej firmy, co by odtwarzało .ogg.
- z mp3 dodaję smycz, ładowarkę, kabelki, rok temu, jak kupiłem żonie za 150 pln zen stone , to ładowarki ani smyczy nie było.
- mały wyświetlacz lcd,
- dużo opcji
Wady:
- kabel od słuchawek krótki, muszę na smyczy nosić, bo do kieszeni nie wsadzę
- jakość dźwięku to zen stone ma lepszy
- problemy z ponownym montowaniem
- dużo opcji.
Sluchawki, ja na takie "dodtaki" nie patrze, glownie uzywam Zen Aurvana wiec jakos odtawarzacza slychac. A skoro gra gorzej niz Zen Stone to chyba jednak nie dla mnie :).
Choc jak na playerek za ~70 zeta z ogg to niezly sprzet.
Cena czyni cuda. Chociaż ten gorszy dźwięk może być spowodowany tym, że na zen stone mam dośc dobre słuchawki. Myślę, że jak ktoś ma na mp3 tak z 80 pln, to nic chybha lepszego nie kupi.
Ostatnio edytowany przez AgayKhan (2008-07-11 12:34:35)
A tutaj sie zgodze, a gdybys mogl zrobic test na sluchawkach od zen stone (te znam) i porownac subiektywnie. Bo cholera to ogg kusi przy tej cenie :> Juz olac montowanie choc moze poprzez fuse by sie dalo bez problemow.
cosik spieprzyłem. Kopiowały się dane z prędkością 2 mega, teraz 32 kb
**
Samo się zrobiło. Aktualizacja była i teraz bez reboota można ponownie montować. Az do znudzenia.
kolejna wada: akumulator ładuje się tylko wtedy, gdy plajerek jest podmontowany.
Ostatnio edytowany przez AgayKhan (2008-07-13 17:53:32)
Strony: 1
Time (s) | Query |
---|---|
0.00009 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00099 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.142.131.51' WHERE u.id=1 |
0.00059 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.142.131.51', 1738489639) |
0.00045 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1738489339 |
0.00071 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=11818 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00141 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=11818 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00103 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=11818 |
Total query time: 0.00536 s |