Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Moja konfiguracja Core 2 Duo Asus P5K PRO Radeon 2900 PRO RAM 2 GB i nie mogę w ogóle rozpocząć instalacji systemu gdy włożę płytę do napędu nie pokazuje się ekran bootowania tylko czarny ekran i żadnego postępu co może by przyczyną?
Bootowanie oczywiście masz ustawione na CD?
Płyta się w ogóle kręci? Jeśli pobierałeś przez http/ftp, to sumy md5 się zgadzają?
[quote=azhag]Bootowanie oczywiście masz ustawione na CD?[/quote]
Bootowanie to raz, a dwa czy poprawnie zostala wypalona plyta z obrazu ISO ?
slusznie.
ostatnio robilem obraz z dvd. mialem na nim dla porownania fedore 9 i ubuntu hardy.
fedora hula , a ubuntu nie :)
powod?
SPRAWDZ PLYTE!!!!
:PPP
Ostatnio edytowany przez maciejewski (2008-08-06 17:42:36)
Miałem ostatnio kilka takich przypadków - ściągałem z serverów ftp debiana zazwyczaj płytę netinstall, sumy kontrolne się zgadzały, a płyta nie startowała. Mimo że miała wszystkie wymagane pliki, nie była bootowalna. Nagrywana z v = 8x
Ściągnąłem businesscard i śmiga jak burza
Nagrałem nową płytę businesscard i to samo nie ma instalatora. W jaki sposób sprawdzi sumy kontrolne?
W jaki sposób sprawdzi sumy kontrolne?
Pod linuxem
md5sum obraz.iso
Pod windowsem nie wiem.Moze nero to potrafi.
Ściągnąłem obraz i386 zamiast ia64 i pomogło ale pojawił się następny problem, z który nie miałem nigdy do czynienia instalator wyświetla komunikat, że napęd CD-ROM nie jest rozpoznany lub w ogóle go nie ma, mój napęd to NEC ND-4571A.
Etch czy Lenny?
Instaluj Lennego.
Etch odchodzi już w przeszlośc i w Lennym jest o wiele nowsze jądro i powinno wykryć napęd.
Kiepsko to widze ta sama sytuacja może to wina napędu albo płyty głównej?
Napęd DVD przypadkiem nie jest na SATA ?
Nie to jest napęd sata na wcześniejszym kompie, w którym był zamontowany nie było problemów. POMOCY
Znalazłem chyba problem tkwi on w kontrolerze Marvell 88SE6102, którego ani etch ani lenny nie wykrywa, czy można sobie jakoś z tym poradzić?
Time (s) | Query |
---|---|
0.00018 | SET CHARSET latin2 |
0.00005 | SET NAMES latin2 |
0.00118 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.145.57.5' WHERE u.id=1 |
0.00126 | UPDATE punbb_online SET logged=1732230993 WHERE ident='3.145.57.5' |
0.00075 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732230693 |
0.00072 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=12000 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00232 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=12000 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00133 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=12000 |
Total query time: 0.00785 s |