Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam mam problem z uruchomieniem javy na iceweaselu. Instaluje jave wg tego tutoriala http://dug.net.pl/faq/faq-2-73-Szybka_instalacja_Javy.php
ale Java dalej nie chodzi w iceweasl
Usuń wszystko co do tej pory pościągałeś i skorzystaj z menedżera pakietów. Zainstaluj pakiety:
[tt]openjdk-6-jre[/tt], [tt]openjdk-6-jre-headless[/tt], [tt]openjdk-6-jre-lib[/tt] i [tt]icedtea-gcjwebplugin[/tt]
Potem jeszcze użyj [tt]update-alternatives --config java[/tt] jako root żeby ustawić domyślną Javę w systemie.
Akurat ta Java u mnie okazała się najwydajniejsza, ale wcale nie musi być najlepsza z możliwych. Javy od Suna nazywają się kolejno [tt]sun-java5-jre[/tt] i [tt]sun-java6-jre[/tt]. Do tego potrzebujesz jeszcze [tt]sun-java5-plugin[/tt] lub [tt]sun-java6-plugin[/tt].
Oczywiście po zainstalowaniu Javy musisz ponownie uruchomić Iceweasela.
Moglbys powiedziec jak mam usunac to co zainstalowalem. Aha i nie mam menadzera pakietow synaptic :( musze go jakos doinstalowac, powie ktos jak ? :)
apt-get install synaptic
[quote=nocturn]Moglbys powiedziec jak mam usunac to co zainstalowalem.[/quote]
Jak Ci wygodniej. Najlepiej użyj graficznego menedżera plików. Ponieważ nie powiedziałeś nic o środowisku którego używasz, nie jestem w stanie nic polecić.
W terminalu do usuwania plików służy polecenie [tt]rm[/tt]. Prawdopodobnie będziesz potrzebował uprawnień administratora żeby usunąć te pliki. Na wszelki wypadek uruchamiaj [tt]rm -i /sciezka/do/usuwanego/pliku[/tt], to spowoduje że program najpierw zapyta Cię czy na pewno chcesz usunąć plik podany jako argument. Raz usunięty plik może być bardzo trudny do odzyskania, więc przed usunięciem upewnij się że usuwasz odpowiednią rzecz.
[quote=Minio]Usuń wszystko co do tej pory pościągałeś i skorzystaj z menedżera pakietów. Zainstaluj pakiety:
[tt]openjdk-6-jre[/tt], [tt]openjdk-6-jre-headless[/tt], [tt]openjdk-6-jre-lib[/tt] i [tt]icedtea-gcjwebplugin[/tt]
Potem jeszcze użyj [tt]update-alternatives --config java[/tt] jako root żeby ustawić domyślną Javę w systemie.
Akurat ta Java u mnie okazała się najwydajniejsza, ale wcale nie musi być najlepsza z możliwych. Javy od Suna nazywają się kolejno [tt]sun-java5-jre[/tt] i [tt]sun-java6-jre[/tt]. Do tego potrzebujesz jeszcze [tt]sun-java5-plugin[/tt] lub [tt]sun-java6-plugin[/tt].
Oczywiście po zainstalowaniu Javy musisz ponownie uruchomić Iceweasela.[/quote]
Sorki, ze dopiero teraz odpisuje ale nie mialem dostepu do mojego kompa z linuxem :( Niestety w menadzerze synaptic nie ma takich pakietow jak openjdk itp.
[quote=nocturn][quote=Minio]Usuń wszystko co do tej pory pościągałeś i skorzystaj z menedżera pakietów. Zainstaluj pakiety:
Oczywiście po zainstalowaniu Javy musisz ponownie uruchomić Iceweasela.[/quote]
Sorki, ze dopiero teraz odpisuje ale nie mialem dostepu do mojego kompa z linuxem :( Niestety w menadzerze synaptic nie ma takich pakietow jak openjdk itp.[/quote]
więc użyj sunowskiej javy
Time (s) | Query |
---|---|
0.00009 | SET CHARSET latin2 |
0.00003 | SET NAMES latin2 |
0.00137 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.145.44.22' WHERE u.id=1 |
0.00097 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.145.44.22', 1732545851) |
0.00049 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732545551 |
0.00084 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.144.42.233' |
0.00067 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=12672 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00175 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=12672 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00103 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=12672 |
Total query time: 0.00729 s |