Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Aktualnie używam Claws-mail'a + odpowiednia wtyczka, ale odnoszę wrażenie że to nie sprawuje się za dobrze (Oznacza mi przeczytane już tematy jako nieprzeczytane i się czasem zapętlam).
Szukam więc czegoś, co nie będzie instalowało jako zależności libów KDE, ani gnome, a przy tym potrafiło umieścić się w trayu. Any ideas?
EDIT:
Chyba że to wina interii...
Ostatnio edytowany przez urug (2009-04-08 12:00:03)
szkoda że skreślasz kde, bo akregator na prawdę jest super. gnomowy liferea? z najlżejszych to chyba tylko conky.
również polecam liferea ze względu na malutkie zależności
Cześć,
dzięki wszystkim za propozycję. Dam szansę temu programowi liferea, chociaż dociąga gconf'a, a tego chciałem uniknąć.
chyl-o, o ile widzę to to jest jakaś usługa online. Ja jestem na to zbyt konserwatywny :-)
[quote=urug]Cześć,
dzięki wszystkim za propozycję. Dam szansę temu programowi liferea, chociaż dociąga gconf'a, a tego chciałem uniknąć.
chyl-o, o ile widzę to to jest jakaś usługa online. Ja jestem na to zbyt konserwatywny :-)[/quote]
Zgadza się, to jest usługa on-line. Z tym, że działająca bardzo porządnie. Nie zaszkodzi spróbować czegoś nowego.
polecam czytnik opery!
to chyba szybsze i wygodniejsze rozwiązanie, niż używanie zewnętrznego programu i w razie potrzeby odpalanie przeglądarki (a jeżeli i tak trzymasz ją otwartą, to w ogóle mija się z celem).
Jeżeli dopuszczasz czytnik w przeglądarce, to może zainstaluj któryś z [url=https://addons.mozilla.org/pl/firefox/search?q=rss&cat=1%2C1]dodatków[/url]?
Domyślne dynamiczne zakładki sszą, ale jestem przekonany że widziałem gdzieś normalny czytnik do Fksa.
Masz dobry pomysł Minio. że też nie pomyślałem o wtyczce. Zaraz czegoś poszukam. Co prawda nie będzie traya, no ale zawsze to 1 dodatkowa aplikacja mniej.
Zainstalowałem "SAGE" który znajduje się w debianie. Poza felernym skrótem klawiszowym który jest w konflikcie z "Zakładki" to całkiem przyjemny plugin :)
Ostatnio edytowany przez urug (2009-04-09 12:42:20)
[quote=urug]Co prawda nie będzie traya, no ale zawsze to 1 dodatkowa aplikacja mniej.[/quote]
[url=https://addons.mozilla.org/pl/firefox/search?q=tray&cat=all];)[/url].
Minio, ja i tak mam odpalone zawsze po kilka okien ff, więc bez traya dam radę (a kilka ikon w trayu nie było by fajne).
Napisałbyś lepiej jak wyłączyć te mnemoniki (tak to się nazywa?), bo Alt+Z mi Zakładki otwiera, zamiast Sage :/
Ależ urugu, skąd pomysł że ja używam Fksa? Ja go trzymam tylko do flaszek i javy. Więc choćbym chciał, to nie potrafię pomóc.
czytnik opery jest całkiem fajny :) tez polecam
Ostatnio edytowany przez Yampress (2009-04-09 15:47:17)
Kurdę, jednak ten Wizz nie za dobrze działa - w każdym razie w wersji którą posiadam (3.0.0). Już kilkukrotnie wyczyścił mi listę przeczytanych wiadomości. Będę musiał się przyjrzeć innym rozwiązaniom, które sugerujecie u góry. Może opera... ;-P
urug, kilka miesięcy temu szukałem czegokolwiek na linuksa na czym wygodnie można korzystać z rss, nawet nie narzucając sobie ograniczeń co do balastu KDE czy Gnome. Akregator to jedyny dopracowany program, ciekawy był też RSSOwl, ale to java i mocno przymula. Reszta programów jest tak niedopracowana, że trzeba dużo samozaparcia żeby z nich korzystać, nie mówiąc już nawet o komforcie pracy.
Na pewno będziesz zadowolony. Dla mnie ważną sprawą była konfiguracja pasków narzędziowych a w akregatorze można na nich umieścić chyba wszystko ;) A dzięki temu bardzo wygodnie się korzysta na co dzień.
Miałeś rację. Po tych 2 dniach używania muszę przyznać, że ten program jest na prawdę dobry. Niestety po starcie czasem wywala mi informację, że na innym pulpicie już jest uruchomiona jego kopia. Który plik z ~/.kde mogę bezpiecznie wywalić by tego nie było?
Wygooglałem że chodzi o: ~/.kde/share/apps/akregator/lock
Dla potomnych :-P
Ostatnio edytowany przez urug (2009-04-19 09:14:03)
Time (s) | Query |
---|---|
0.00011 | SET CHARSET latin2 |
0.00006 | SET NAMES latin2 |
0.00113 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.116.20.108' WHERE u.id=1 |
0.00111 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.116.20.108', 1732215780) |
0.00053 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732215480 |
0.00101 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=13898 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00213 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=13898 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00094 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=13898 |
Total query time: 0.00708 s |