Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Prezu czy ten kod co wkleiles to z twojego kompa?Bo dopatrzylem sie tam architektury amd64:)Wiec czy miales problema z normalnym zbootowaniem plyty przy instalacji?
Sory za zmiane tematu.[/quote] Tak, to z mojego kompa. Ale nie miałem problemu z bootowaniem płyty. Jeśli masz problemy, ale tylko dla amd64 to prawdopodobnie wyna płyty. Wyspawaj ją jeszcze raz. Jeśli nic się nie zmieni to bootuj z dyskietek.
prezu ma rację - DCGui Qt zmienił nazwę na Valknut
Tak, to z mojego kompa. Ale nie miałem problemu z bootowaniem płyty. Jeśli masz problemy, ale tylko dla amd64 to prawdopodobnie wyna płyty. Wyspawaj ją jeszcze raz. Jeśli nic się nie zmieni to bootuj z dyskietek.[/quote]
Bynajmniej niebyla to wina plyty bo kiedys wypalalem kilka razy i po ikilka roznych obrazow amd64:)ale sobie poradzilem(pytalem czysto docieklwie):)
http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?p=11416#11416
czytnij szczegolnie ostatnie post o ile cie sie chce:)
Pozdrawiam
He, ciekawy sposób instalacji. Nie znałem tego, dzięki korbol. :)
dziala, dzieki wielkie
Może ktoś podać repozytoria dla Mldonkey bo nie moge nigdzie znaleść i jak jest prawidłowa komenda do zainstalowanie z apt-get bo już sie w tym pogubiłem. Czy apt-get install mlnet , czy apt-get install mldonkey-serwer??
http://ftp.de.debian.org/debian/pool/main/m/mldonkey/mldonkey-server_2.6.4-1_i386.deb
Tu jest docelowo mldonkey-server potem gdy go odpalisz to bedziesz potrzebowal jakiegos GUI :
http://ftp.de.debian.org/debian/pool/main/m/mldonkey/mldonkey-gui_2.6.4-1_i386.deb
Badz przez apt-get :
kmldonkey - KDE GUI for MLDonkey
Nie wiem czy to wszystko wystarczy...nie mialem czasu sprawdzic ;) Ale ja ostatnio zainstalowalem mldonkey-server potem zapodalem
# Sancho - Excellent Java multiplatform GUI for mldonkey
http://sancho-gui.sourceforge.net/
i wszystko gralo.
Inna opcja:
Mlnet czy mldonkey-server mozesz zrobic ze zrodel a potem odpalac do tego jakies gui- w apt-get'cie powinienes cos miec...no albo ten wyzej jest ciekawy "Sancho"
Mam nadzieje ze to cos pomoglem ;)
Pozdro
Hmm nie chodziło mi o paczke tylko repozytoria, do sources.list ma ktoś ?? nie potrzebuje gui.
Podczas instalacji Mldonkey wyskoczyło mi takie cośco mam zrobić ?? pomocy
E: This installation run will require temporarily removing the essential package e2fsprogs due to a Conflicts/Pre-Depends loop. This is often bad, but if you really want to do it, activate the APT::Force-LoopBreak option.
E: Internal Error, Could not early remove e2fsprogs
Napisze mi ktoś co mam zrobić z tym ?? jak aktywować tą opcje w APT ??
Jezeli jeszcze potrzebne
wpis unstable ;)
deb http://ftp.skynet.be/ftp/debian/ unstable main
Wie może ktoś jak sie obsługuje aMule-daemon z konsoli?? Bo w manie nic nie ma napisane jak to obsługiwać :/
Jest taki programik amulecmd, należy skompilować amule z flagą --enable-amulecmd przy konfiguracji. Żeby z niego korzystać muszą być skonfigurowane zewnętrze połączenia w ustawieniach demona.
Chce zmienic w Mldonkey'u miejsce tymczasowych plików i ściąganych, próbowałem już na wszystkie sposoby.
Możemi ktoś podać jaki ma być prawidłowy wpis jeżeli chce by temp zapisywało mi na dev/hdb9 (home) w katalogu temp
(* The directory where temporary files should be put *) temp_directory = temp (* New directories in incoming_directories are created with these rights *) create_dir_mask = 755 (* Create new files as sparse, only valid on MinGW for files on NTFS drives *) create_file_sparse = true
i pobrane pliki na tym samym tylko w katalodu download
shared_directories = [ { dirname = shared networks = [] strategy = all_files priority = 0 }; { dirname = "incoming/files" networks = [] strategy = incoming_files priority = 0 }; { dirname = "incoming/directories" networks = [] strategy = incoming_directories priority = 0 };]
Ja tam nadal wolę torrenta z uwagi na to że zazwyczaj dane zaczynają się ściągać niemal od razu no i idą zazwyczaj znacznie szybciej niż na emule itp.
Poza tym na emule już tyle razy na fake'a trafiałem że aż strach wspominać.
Co do klientów to mam tego azureusa ale on był dobry parę lat temu. Tzn wiem że na linucha jest mały wybór ale nie ma paru fajnych funkcji np. możliwości wybierania niektórych ściąganych plików ze świeżo załadowanego pliku *.torrent (tu musimy najpierw wskazać miejsce zapisu, potem zastopować pobieranie i dopiero gdzieś tam w edycji pliku odfajkować zbędne pliki których nie chcemy ściągać)... Mi to bardzo przeszkadza.
No i sama aplikacja jest dość zasobożerna. Ech, gdyby na linucha wyszedł BitSpirit albo jakiś jego odpowiednik - byłoby dużo fajniej.
Wie ktoś jak w Mldonkey oblsuguje sie sieć BT, jak dodawać pliki do ściągania, jak nimi zarządzać, itp rzeczy??
Moja wersja MLdonkey to 2.7.3
Time (s) | Query |
---|---|
0.00011 | SET CHARSET latin2 |
0.00007 | SET NAMES latin2 |
0.00129 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.138.69.39' WHERE u.id=1 |
0.00067 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.138.69.39', 1732311772) |
0.00043 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732311472 |
0.00043 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=1418 AND t.moved_to IS NULL |
0.00008 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00295 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=1418 ORDER BY p.id LIMIT 25,25 |
0.00083 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=1418 |
Total query time: 0.00686 s |