Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam szanowne grono forumowiczów
Jak w temacie, mam kilka wavepacków - 1 ścieżka audio na cały album. Można to jakoś "automatycznie" podzielić na poszczególne utwory? Nie doczytywałem specyfikacji tego formatu. Czy muszę spędzić czas i ręcznie wysłuchać gdzie kończy się jeden utwór a zaczyna następny i tam jakoś wyłuskiwać,kroić poszczególne utwory na ścieżki?
Nie masz przypadkiem pliku [tt]cue[/tt] do tego?
Może [deb]gramofile[/deb] da radę:
Another interesting feature is the track splitting. Just make one .wav file of an entire side of an record and GramoFile will detect where the individual tracks are located. This happens fully automatically, without need to set any options. More experienced users may fine-tune the algorithm, or change the detected track starts and ends, but generally that will not be necessary. Track-times are saved in an editable (plaintext) .tracks file, that will be used during the signal processing to produce one processed .wav file for each individual track.[/quote]
Ostatnio edytowany przez azhag (2009-09-24 22:01:06)
Błogosławieni, którzy czynią FAQ.
[url=http://www.opencaching.pl]opencaching[/url] :: [url=http://dug.net.pl/sources.list]debian sources.list[/url] :: [url=http://www.linuxportal.pl/blogi/azhag/wpisy]coś jakby blog[/url] :: [url=http://dug.net.pl/]polski portal debiana[/url] :: linux user #403712
Rzadko mam dołączony .cue
Widzę że ten [i] gramofile [/i] jest ciekawym narzędziem, teraz jeszcze pozostaje jak przerzucić ten .wv do wave.
Próbowałem to odpalić za pomocą mplayera
mplayer plik -ao pcm
ale wywala błędy
AC EOB marker is absent pos=
więc z palca próbowałem odtworzyć plik- niby idzie ale cisza, ale w środowisku graficznym gmplayer odtwarza bez zarzutu.
Co sugerujecie?
UUU chyba mam zwalone pliki :| kilka z nich idzie ślicznie, kilka wywala playera, właśnie testuje wyżej wymieniony sposób na pliku który się bez problemów odtwarza.
Ostatnio edytowany przez Paciocha (2009-09-25 20:13:37)
Można rozpakować programem wvunpack. Plik cue może być wbudowany wewnątrz pliku wv. Można go wydobyć tym samym programem. Poczytaj helpa. Kiedy już mamy zwykły wav i pasujący do niego plik cue można go automatycznie podzielić w ten sposób:
cuebreakpoints plik.cue | shnsplit plik.wav
Potrzebne pakiety: wavpack, shntool, cuetools.
[b] rafi [/b] może masz rację, i te pliki co nie chcą być odtwarzane zawierają .cue wewnątrz pliku. Jak się przemieli to co idzie testuję twoją podpowiedź.
[i]edit[/i]
Działa
Ostatnio edytowany przez Paciocha (2009-09-26 13:09:41)
Time (s) | Query |
---|---|
0.00011 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00102 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.14.255.174' WHERE u.id=1 |
0.00073 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.14.255.174', 1733968660) |
0.00042 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1733968360 |
0.00052 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=15077 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00163 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=15077 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00081 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=15077 |
Total query time: 0.00533 s |