Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Czesc
Mysle o zakupie takowego sprzetu, ale sie zastanawiam czy wart swojej ceny
oraz czy zainstaluje na nim Linuxa ?
Sprzetu bym chcial uzywac do programowania, netu .. czasami film
puscic na tv ( ma tv out .. )
I z tym tez pytanie ..czy jak tv ma rodzielke 1366 x 768 to czy
bede musial jakos skalowac obraz (przez Euro)
http://www.radiotonalwernia.com/index.php?products=product&prod_id=124
Nie puscisz takiej rozdzielczosci przez s-video, czy euro. Ale skoro podajesz rozdzielczosc to wnioskuje ze to LCD lub plazma, a one w znacznej czesci maja VGA.
Tak, chodzi o przelsanie obrazu na Lcd,
Telewizor ma D-sub wejscie ...ale nie wiem czy mi karta wytworzy taka rozdzielczosc, biorac pod uwage
ze matryca jest w formacie 4:3
Matryca laptopa nie ma nic do tego gdyz ona jest podpieta pod DFP czyli jedna z wyjsc karty. Wielkosc tafli pulpitu zalezna jest od ilosci pamieci VRAM (niewazne czy wspoldzielonej czy wlasnej). Ewentualnie bedziesz musial dodac recznie 'modeline' do xorg.conf zeby ta rodzielczosc dzialala.
IBM to IBM, solidna marka. Co wiecej mozna pisac? Nie wiadomo jak bedzie bateria dzialac (tzn. jaki jest jej stan) i np. jak zawiasy sie maja.
Co do kompatybilnosci ja z r61 nie mam problemow, Biexi ma jakiegos straszego ibm'a i jej tez smiga.
Troche lakonicznie, ale nie ma sensu sie powtarzac po tym co jest juz napisane w sieci ;)
Polecam
http://www.thinkwiki.org/wiki/ThinkWiki
Mysle o Laptopie "do noszenia". (Czesto jezdze busami itmp) . Wiec lapek powinien byc fizycznie w miare wytrzymaly. Dlatego sie zastanawiam nad tym co powyzej
czy moze nad nowym Acerem, za okolo 1100 pln.
Osobicie mialem serie, R, T a potem X (x to taki T tylko matryca 13") i moje doswiadczenia z X31:
- laptop updal z wysokosci 4 schodow na betonowa posadke jedyne zabezpieczenia to szmaciana torba - kiedy skonczylem pisac magisterke - jedyna usterka to ze klapka na dysk sie obsunela - dosunelem
- dzialajacy spadl ze stolika z ikei (taki maly za 30zl) - nic
- zawiasy od matrycy po 5 latach uzywania mial tak mocne ze moj nowituki T61 latwiej sie otwiera
Ogolnie powiem Ci jedno - ktos je kiedys nazwal tytanowa seria i sie nie pomylil. Ja bym sie w ogole nie zastanawial. Masz do wyboru obudowa plastik (acer) albo jakies tworzywo magnezowe (niektorzy twierda ze to stop tytanu ale mi sie nie chce wierzyc).
Osobiscie mam teraz T61 ale juz lewnowo - zaj..rozwiazania IBM'a w gorszym opakowaniu chinoli...
Anonimek - wylej sobie kawe na Acera i porzegnaj sie z plyta glowna, jak ja wyleje kawe na mojego T61 to:
1) klawiatura ma ksztalt rynienki wiec zatrzyma wode i zabezpieczy plyte
2) klawiatura ma 2 otwory wiec kawa wyleci dolem
Masz jeszcze jakies watpiwosic? Nie mowie kup bo ja mam, ja swego czasu szukalem testowalem i poza opakowaniem rozwiazania technologiczne Dell i IBM sa poprostu warte ceny.
A ja polecam Della D600 i ogólnie serię d6XX. Aluminiowa obudowa, też bardzo wytrzymałe sprzęciki. A co do IBM, to prawda, że potrafią dużo wytrzymać :)
[quote=gson]Osobiscie mam teraz T61 ale juz lewnowo - zaj..rozwiazania IBM'a w gorszym opakowaniu chinoli...[/quote]
Błąd, te wersje sa rebrandowane na lenovo. Calkowicie wlasne konstrukcje lenovo to ideapad.
anonimek na Twoim miejscu brałbym tego http://www.radiotonalwernia.com/index.php?products=product&prod_id=121 i się nie zastanawiał ;) i to co piszą poprzednicy bateria może tylko słabo trzymać ( tak to jest z używanymi laptopami ). Każdy porządny programista kiedyś pracował na serii T IBMa :D
AA no i ta wyje...na lampka robi szał :)
Ostatnio edytowany przez ba10 (2010-01-30 09:46:35)
No zaje... centrino 3 już ma ;] Lampka na prawde super sprawa. Mam starego T60 można polecić, choć ceny tych lapków na tej stronie mogły by być tak ze 200 zł mniejsze. Na baterie pewnie nie ma co liczyć, nie wiem czy mi się takie trafiają, ale padają jak muchy, po roku spada do 0.5-1 h. Dziwne bo mam lapka hp ze 4 lata, pierwsza bateria i trzyma dłużej.
[quote=qluk][quote=gson]Osobiscie mam teraz T61 ale juz lewnowo - zaj..rozwiazania IBM'a w gorszym opakowaniu chinoli...[/quote]
Błąd, te wersje sa rebrandowane na lenovo. Calkowicie wlasne konstrukcje lenovo to ideapad.[/quote]
Powiedzm mi proszę czym się różni zdanie "technologia IBM w opakowaniu Chinoli" od Twojego - "laptopy IBM'a brandowane na lenowo"?
Tym ze to nie opakowanie chinoli a tylko nalepka z napisem lenovo i nowe nalepki opisowe na podzespolach, ale wciaz z tym samymi numerami co np. w serii r60/t60. Dla mnie opakowanie to w tym wypadku buda, ale moze cos tez i w tym jest bo mi sie pekniecie male zrobilo na spodzie r61 :(
W czym ten
http://www.radiotonalwernia.com/index.php?products=product&prod_id=121
różni sie od
http://www.radiotonalwernia.com/index.php?products=product&prod_id=124
poza cena i 10 gb wiecej .a roznica 200 pln ?
Procesorem, GPU
Time (s) | Query |
---|---|
0.00021 | SET CHARSET latin2 |
0.00006 | SET NAMES latin2 |
0.00156 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.145.68.167' WHERE u.id=1 |
0.00083 | UPDATE punbb_online SET logged=1732216562 WHERE ident='3.145.68.167' |
0.00071 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732216262 |
0.00081 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='54.36.148.254' |
0.00070 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=16016 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00446 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=16016 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00155 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=16016 |
Total query time: 0.01095 s |