Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Śmieszą mnie te wszystkie durne "niusownie", które istnieją tylko po to, żeby pokazać parę reklam,
i cytują siebie na wzajem.
Czasem tez wkurzają - kiedy wrzucam do wujka G jakieś pytanie - i wyłazi 3000 takich śmieci, czasem fraz, czasem pracuj (to na hasło praca),a czasem inna bzdura.
Ale tym razem - temat znalazłem ważny, i zdaniem szacownego portalu - ciągle aktualny fakt:
http://www.linuxportal.pl/news/debian-users-gang-dug-net-pl-zmienia-sie-na-druzyna-uzytkownikow-gentoo-id1403
No cóż - gratulacje dla linuxportal.pl za aktualne informacje ;-)))
Pozdrawiam
;-)))
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2011-06-22 04:34:35)
Nie wiem co w tym niezwykłego, skoro news był dodany 1 kwietnia:)
Ja natomiast ciekaw jestem - czy następnego pierwszego kwietnia jeszcze tam będzie ;-)))
O, a [url=http://dug.net.pl/news/82/]ten oto brukowiec[/url] też to ma i zanosi się, że miał będzie. Aliści — wstyd, srom i hańba. ;)
A poważnie: akurat jeśli chodzi o linuxrss.pl, to ja się bardzo cieszę, że przedrukowują nasze teksty. Ba, sam do nich w tej sprawie napisałem.
Zupełnie też nie rozumiem dlaczego ci przeszkadza, że on tam ciągle jest — to normalne i naturalne, że „nie pali się ksiąg”. Portale które właśnie z czasem usuwają materiały zasługują na potępienie.
Zawsze możesz wykluczyć dane strony przy przeszukiwaniu przez google i problem z głowy.
Dowcip polega na tym - że szukam skryptu(albo wtyczki) - który by wykluczał domeny automatycznie, bo w pewnych przypadkach musiałbym wywalić chyba ze 20 albo nawet dwieście domen
Jeżeli znacie jakąś wtyczkę do ff, w której można na stałe wyciąć takie "niusownie" z wyników - to świat dzięki niemu byłby dużo lepszy (PS do FF jest tych dodatków .... ale działający Customize Google - na razie jest do starszej wersji FF, a do banowania domen i tak się średnio nadawał).
[quote=azhag]O, a [url=http://dug.net.pl/news/82/]ten oto brukowiec[/url] też to ma i zanosi się, że miał będzie. Aliści — wstyd, srom i hańba. ;)
......
Zupełnie też nie rozumiem dlaczego ci przeszkadza, że on tam ciągle jest — to normalne i naturalne, że „nie pali się ksiąg”. Portale które właśnie z czasem usuwają materiały zasługują na potępienie.[/quote]
Mnie nie przeszkadza akurat ta wiadomość, ani żadna pojedyncza wiadomość.
Zwłaszcza - że akurat bliżej mi do Drużyny, niż do Debiana.
Ta wiadomość - to tylko przykład .
Ale, kiedy na dowolne zapytanie, jakie wrzucę w Google, mam co najmniej 500, a czasem kilka tysięcy, takich "niusów" a sensowną informację np. na 67 stronie z wynikami - to mnie krew zalewa.
A teraz próbuję Custom Google Search (też FF) - dla testu zbanowałem jobrapido.pl , i na zapytanie o robotę w pierwszym linku było.... jobrapido.pl
Przydałoby się coś do wycinania domen z wyników, ale o skuteczności i elastyczności noscripta.
EDIT:
[b][url]https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/13996/[/url][/b]
Ta wtyczka jeszcze wczoraj się u mnie trochę gryzła z javascriptem, ale ją przeinstalowałem, i ruszyło.
trzeba było tylko trochę podyskutować z noscriptem, adblockiem i innymi drobiazgami, dzięki którym można coś sensownego czasem zobaczyć na niektórych stronach.
Jednak życie stało się lepsze.
Edyta:
I jest lepsze, Google-Custom-Search jest na maks FF-3.6 - ale drobna modyfikacja w install.rdf - i idzie na 4.0.1.
Pozdrawiam
;-)
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2011-06-22 04:36:54)
Time (s) | Query |
---|---|
0.00010 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00092 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.145.40.121' WHERE u.id=1 |
0.00108 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.145.40.121', 1732934293) |
0.00048 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732933993 |
0.00045 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=17092 AND t.moved_to IS NULL |
0.00007 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00212 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=17092 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00116 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=17092 |
Total query time: 0.00642 s |