Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Programista J2EE/ Oracle ADF
Miejsce pracy: Tychy
Opis stanowiska:
Osoba zatrudniona na tym stanowisku będzie odpowiedzialna za budowę oraz rozwój systemu informatycznego tworzonego dla jednego z wiodących towarzystw ubezpieczeniowych. Zakres obowiązków będzie obejmował programowanie baz danych, pisanie oprogramowania, wykonywanie wstępnych testów oraz kontakt z klientem. Programiści będą wykorzystywać narzędzia developerskie firmy Oracle (JDeveloper) oraz Embarcadero (Delphi).
Wymagania stawiane pracownikowi:
* Wykształcenie informatyczne lub pokrewne
* Minimum roczne doświadczenie zawodowe na podobnym stanowisku
* Umiejętność programowania w J2EE
* Bardzo dobra znajomość narzędzia JDeveloper, biblioteki ADF oraz frameworku JSF
* Znajomość baz danych Oracle
* Znajomość języka PL/SQL
* Znajomość branży ubezpieczeniowej będzie dodatkowym atutem
* Znajomość języka angielskiego na poziomie terminologii technicznej
Profil osobowy:
* Komunikatywność
* Samodzielność w działaniu
* Dokładność i terminowość wykonania powierzonych zadań
* Otwarcie na zdobywanie nowej wiedzy i umiejętności
Firma oferuje:
* Duże możliwości rozwojowe
* Atrakcyjne wynagrodzenie, system premiowy, pakiet socjalny obejmujący m.in. opiekę medyczną oraz uczestnictwo w ciekawych eventach organizowanych przez firmę.
Aby aplikować na powyższe stanowisko prosimy przesłać swój życiorys i list motywacyjny w języku polskim lub angielskim na adres hrm@cyclad.pl wraz z numerem referencyjnym: CC10/J2EEO/TYCH/DUG/941.
Na CV prosimy o umieszczenie klauzuli: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji, zgodnie z ustawa z dn. 29.08.97 o Ochronie Danych Osobowych, Dz. Ust. Nr 133 poz. 883."
Naliczyłem cztery etaty w jednym ;] Pogramista JEE, programista baz danych, tester i konsultant. Jeśli ktoś będzie miał tyle na głowie to każda z tych rzeczy będzie zaniedbana. Kiepsko to widzę.
[quote=patrycja].... oraz uczestnictwo w ciekawych eventach organizowanych przez firmę.[/quote]
Czyli obowiązkowe wyjazdy integracyjne, "wigilie" i inne formy indoktrynacji i inwigilacji :)
Co to jest event? Przeszukałem SJP i nie znalazłem....
Powinieneś zerknąć do słownika angielsko-polskiego.
event = firma tak Ci zorganizuje czas, że będziesz widział gęby swoich współpracowników 7/7 i 365/365 - jak nie na zakładzie, to na firmowych obowiązkowych spędach. Event to coś, co pozbawia Cię prawa do życia prywatnego.
Ostatnio edytowany przez ippo76 (2010-07-09 09:42:57)
Tak sobie myślę - czy my nie jesteśmy w Chinach
[quote=Bodzio]Tak sobie myślę - czy my nie jesteśmy w Chinach[/quote]
Szukam, szukam i nie mogę znaleźć, że praca jest za miseczkę ryżu :)
no co WY teraz jeden zawodnik ma robić wszystko najlepiej za najniższą krajową.
Sami jestesmy sobie winni. Godzimy sie na robienie roznych rzeczy z IT za coraz mniejsze pieniadze co HR/rynek pieknie wykorzystuje. Za kilka lat nie bedzie sie oplacalo studiowac informatyki bo taka sama kase zarobimy w zieleniaku sprzedajac pomidory.
A oferty w tytule Administrator-Programista to juz wogole jakas paranoja :/
Panie i Panowie cenmy sie bo robota za przyslowiowa miche ryzu jest coraz blizsza....
Bliżej, niż myślimy :) Chińczycy wykupili volvo, Hindusi jaguara (tatuar), jeszcze kilka lat :)
nie ma się co ludzić. lepiej być fizycznym fachowcem teraz bo takich zaczyna brakować, gdyż wszyscy ucza sie po to aby pracować za biurkiem, a na takich spada zapotrzebowanie... Powstaje dziura na rynku...
a ile mozna zarobic????? bo to co mnie najbardziej irytuje w ogloszeniach na polskim rynku pracy to slowo "godziwe lub atrakcyjne" zarobki, na wyspach mam w kazdym ogloszeniu jak byk napisane ile zarobie (stawka godzinowa lub tygodniowka ewentualnie jezeli sa to wysokie stanowiska to stawka roczna).
Kiedy to sie wreszcie zmieni w polsze.
[quote=pink]a ile mozna zarobic????? bo to co mnie najbardziej irytuje w ogloszeniach na polskim rynku pracy to slowo "godziwe lub atrakcyjne" zarobki, na wyspach mam w kazdym ogloszeniu jak byk napisane ile zarobie (stawka godzinowa lub tygodniowka ewentualnie jezeli sa to wysokie stanowiska to stawka roczna).
Kiedy to sie wreszcie zmieni w polsze.[/quote]
Jak dla mnie ten caly HR to tylko zbedne ogniwo - biora mase kasy a nie wnosza kompletnie nic od procesu.
Tak z ciekawosci dowiedzialem sie ostatnio ile moj pracodawca placi za godzine jednej z firm od zasobow ludzkich jest to 130zl/h brutto co daje nam przy 168h miesiacu pracy ~22 000 zl ! A ile z tego dostaje robol? Mysle, ze w przedziale - 6000-10000 brutto czyli pasozyty zarabiaja ok 16000 - 12000 brutto na specjaliscie (programer/admin z 3 letnim doswiadczeniem).
Jeszcze raz powiem Panie i Panowie nie dajmy sie dymac!
Time (s) | Query |
---|---|
0.00010 | SET CHARSET latin2 |
0.00003 | SET NAMES latin2 |
0.00099 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.144.42.233' WHERE u.id=1 |
0.00078 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.144.42.233', 1732385890) |
0.00046 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732385590 |
0.00059 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=17180 AND t.moved_to IS NULL |
0.00004 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00197 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=17180 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00087 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=17180 |
Total query time: 0.00583 s |