Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam,
mam pewien problem z przeglądarką, mianowicie kiedy oglądam filmy np. na youtube i chcę aby film był na pełnym ekranie i kliknę fullscreen przeglądarka się zamyka.
Wczoraj stawiałem system (debian leny z netinstall) i powstał problem, początkowo sądziłem że namieszałem z bibliotekami gcc, g++ itp.
Więc postawiłem system od nowa i na czystym systemie jest to samo jedynie co doinstalowałem to MC i flashplayer-nonfree.
Kiedy odpalam iceweasel przez konsole to dostaje:
damian@compaq:~$ iceweasel ** Message: GetValue variable 1 (1) ** Message: GetValue variable 2 (2) ** Message: GetValue variable 1 (1) ** Message: GetValue variable 2 (2) ** Message: GetValue variable 1 (1) ** Message: GetValue variable 2 (2) ** Message: GetValue variable 1 (1) ** Message: GetValue variable 2 (2) ** Message: GetValue variable 1 (1) ** Message: GetValue variable 2 (2) {w tym miejscu uruchamiam flasha na fulscreen, wywala naruszenie ochrony pamięci i zamyka się aplikacja} Naruszenie ochrony pamięci damian@compaq:~$
Ma ktoś jakiś pomysł?? dodam że na operze jest to samo.
Zapomniałem kiedy odpalam przeglądarkę jako root jest to samo.
Ostatnio edytowany przez ich (2010-11-08 19:19:35)
Sprawdź przy wyłączonym przyśpieszeniu sprzętowym (pod prawym myszem na oknie flasha, w ustawieniach). Był kiedyś taki bug, na który to pomagało, a objawiał się dokładnie tak jak piszesz. Poza tym piszesz, że instalowałeś [deb]flashplayer-nonfree[/deb], to wersja z Ubuntu? Wątpię żeby to akurat tutaj miało znaczenie, ale tak na przyszłość lepiej instaluj z repozytorium Debiana [deb]flashplugin-nonfree[/deb] albo z repo [i]"multimedia"[/i] [i]flashplayer-mozilla[/i].
I jeszcze standardowo: jaka architektura systemu, jaka grafika, jakie sterowniki, jaka wersja flasha?
A więc tak zainstalowany mam flashplugin-nonfree a nie player pomyliło mi się:)
Arch: 32bit
Grafika: ATI Mobility Radeon 7500 32MB
Sterowniki standardowe.
flash: Shockwave Flash 10.1 r102
Przy wyłączonym przyśpieszeniu sprzętowym jest tak samo.
Dodam że wcześniej przy takiej konf. działało prawidłowo (instalacja netinstall z kwietnia).
:(
Ostatnio edytowany przez ich (2010-11-08 20:34:44)
Jak dobrze pamiętam radek 7500 nie radzi sobie z flashem na linuxie.
[quote=torrentow]Jak dobrze pamiętam radek 7500 nie radzi sobie z flashem na linuxie.[/quote]
Ciekawe, tylko szkoda że wcześniej wszystko działało (przez reinstalacją systemu)
Zacząłem się zastanawiać czy nie jest to problem sprzętowy, ale memtesty i inne wynalazki testujące nie wykazały problemu.
Wczoraj zainstalowałem suse i na tym systemie problemu nie, więc ma ktoś jakiś pomysł?
Skorzystaj z wersji flash'a pobranej bezpośrednio ze strony Adobe, albo zainstaluj sobie gnash'a, ja już od dawna nie instaluję flash'a z repo, a z tym ze strony Adobe nigdy nie miałem problemów. Gnash też jest świetnym rozwiązaniem i w zupełności wystarcza do odtwarzania filmików z youtube itp. stron.
[quote=mesiu84]ja już od dawna nie instaluję flash'a z repo, a z tym ze strony Adobe nigdy nie miałem problemów[/quote]
To jest dokładnie to samo... Pakiet [deb]flashplugin-nonfree[/deb] to w gruncie rzeczy tylko skrypt pobierający flasha ze strony Adobe.
No to najlepiej użyć gnash'a, jeszcze nigdy się na nim nie zawiodłem.
flash 10 przy przelanczaniu na pelny ekran pada , odinstalowalem , sciagnolem 9 od adobe wrzycilem biblioteke do mozilli i ice... cos tam i smiga. fora pelne sa opisow crashow flasha 10 w debianie.
Strony: 1
Time (s) | Query |
---|---|
0.00013 | SET CHARSET latin2 |
0.00005 | SET NAMES latin2 |
0.00095 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.128.198.90' WHERE u.id=1 |
0.00086 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.128.198.90', 1732269513) |
0.00045 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732269213 |
0.00045 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=17700 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00214 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=17700 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00076 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=17700 |
Total query time: 0.00585 s |