Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam, od wczoraj próbuję zainstalować WINE bez skutku. Jestem użytkownikiem Debiana Wheezy stąd w podstawowych repozytoriach tego programiku nie było. Odnalazłem więc kilka innych repozytoriów oto one:
deb http://frickelplatz.de/debian/ sid main contrib non-free deb ftp://ftp.au.debian.org/debian/ testing main contrib non-free deb ftp://ftp.au.debian.org/debian/ stable main contrib non-free deb http://dev.carbon-project.org/debian/wine-unstable/ sid main contrib non-free deb http://packages.siduction.org/siduction unstable main contrib non-free deb-src http://packages.siduction.org/siduction unstable main contrib non-free
lecz po wpisaniu
aptitude update
a dalej
aptitude search wine
wine nie było. Postanowiłem więc go skompilować. Pobrałem paczkę 1.4, wypakowałem, wszedłem do katalogu i wpisałem
./configure
i dalej
make
Wczoraj to się bardzo długo robiło, a że musiałem iść spać, przerwałem kompilację. Wcześniej jednak wyszło że dźwięku może nie być i innych jeszcze rzeczy. Dlatego dzisiaj jeszcze raz podjąłem próbę tym razem wcześniej instalując te rzeczy, które wyskoczyły przy WARNINGU. W końcu tylko pisało, że może nie być dźwięku, ale ja wiedziałem, że korzystam z alsy, więc poszedłem dalej. Po tym znowu niechcący anulowałem kompilację. Ostatnio spróbowałem zainstalować komendą
./tools/wineinstall
lecz wyskakuje błąd:
make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_24' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_25' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_25' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_26' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_26' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_27' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_27' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_28' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_28' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_29' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_29' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_30' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_30' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_31' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_31' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_32' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_32' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_33' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_33' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_34' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_34' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_35' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_35' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_36' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_36' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_36/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_36/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_37' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_37' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_38' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_38' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_39' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_39' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_40' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_40' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_41' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_41' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_42' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_42' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_43' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dx9_43' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dxof' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dxof' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dxof/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/d3dxof/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dbgeng' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dbgeng' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dbghelp' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dbghelp' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dciman32' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dciman32' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ddeml.dll16' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ddeml.dll16' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ddraw' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ddraw' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ddraw/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ddraw/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ddrawex' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ddrawex' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ddrawex/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ddrawex/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/devenum' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/devenum' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dhcpcsvc' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dhcpcsvc' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dinput' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dinput' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dinput/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dinput/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dinput8' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dinput8' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dinput8/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dinput8/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dispdib.dll16' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dispdib.dll16' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dispex' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dispex' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dispex/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dispex/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/display.drv16' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/display.drv16' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dmband' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dmband' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dmcompos' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dmcompos' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dmime' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dmime' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dmime/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dmime/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dmloader' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dmloader' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dmloader/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dmloader/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dmscript' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dmscript' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dmstyle' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dmstyle' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dmsynth' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dmsynth' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dmusic' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dmusic' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dmusic32' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dmusic32' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dnsapi' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dnsapi' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dnsapi/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dnsapi/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dplay' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dplay' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dplayx' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dplayx' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dplayx/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dplayx/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dpnaddr' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dpnaddr' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dpnet' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dpnet' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dpnet/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dpnet/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dpnhpast' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dpnhpast' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dpnlobby' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dpnlobby' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dpwsockx' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dpwsockx' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/drmclien' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/drmclien' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dsound' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dsound' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dsound/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dsound/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dssenh' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dssenh' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dswave' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dswave' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dwmapi' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dwmapi' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dxdiagn' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dxdiagn' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dxdiagn/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dxdiagn/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dxgi' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dxgi' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dxgi/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/dxgi/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/explorerframe' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/explorerframe' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/explorerframe/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/explorerframe/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/faultrep' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/faultrep' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/faultrep/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/faultrep/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/fltlib' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/fltlib' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/fusion' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/fusion' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/fusion/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/fusion/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/fwpuclnt' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/fwpuclnt' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/gameux' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/gameux' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/gameux/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/gameux/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/gdi.exe16' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/gdi.exe16' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/gdi32' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/gdi32' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/gdi32/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/gdi32/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/gdiplus' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/gdiplus' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/gdiplus/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/gdiplus/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/gphoto2.ds' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/gphoto2.ds' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/gpkcsp' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/gpkcsp' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/hal' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/hal' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/hhctrl.ocx' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/hhctrl.ocx' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/hid' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/hid' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/hlink' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/hlink' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/hlink/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/hlink/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/hnetcfg' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/hnetcfg' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/httpapi' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/httpapi' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/iccvid' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/iccvid' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/icmp' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/icmp' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ieframe' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ieframe' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ieframe/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ieframe/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ifsmgr.vxd' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ifsmgr.vxd' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/imaadp32.acm' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/imaadp32.acm' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/imagehlp' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/imagehlp' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/imagehlp/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/imagehlp/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/imm.dll16' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/imm.dll16' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/imm32' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/imm32' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/imm32/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/imm32/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/inetcomm' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/inetcomm' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/inetcomm/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/inetcomm/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/inetcpl.cpl' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/inetcpl.cpl' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/inetmib1' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/inetmib1' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/inetmib1/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/inetmib1/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/infosoft' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/infosoft' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/infosoft/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/infosoft/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/initpki' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/initpki' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/inkobj' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/inkobj' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/inseng' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/inseng' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/iphlpapi' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/iphlpapi' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/iphlpapi/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/iphlpapi/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/itircl' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/itircl' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/itss' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/itss' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/itss/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/itss/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/jscript' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/jscript' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/jscript/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/jscript/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/kernel32' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/kernel32' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/kernel32/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/kernel32/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/keyboard.drv16' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/keyboard.drv16' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/krnl386.exe16' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/krnl386.exe16' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ktmw32' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ktmw32' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/loadperf' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/loadperf' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/localspl' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/localspl' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/localspl/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/localspl/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/localui' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/localui' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/localui/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/localui/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/lz32' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/lz32' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/lz32/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/lz32/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/lzexpand.dll16' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/lzexpand.dll16' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mapi32' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mapi32' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mapi32/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mapi32/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mapistub' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mapistub' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mciavi32' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mciavi32' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mcicda' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mcicda' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mciqtz32' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mciqtz32' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mciseq' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mciseq' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mciwave' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mciwave' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/midimap' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/midimap' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mlang' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mlang' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mlang/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mlang/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mmcndmgr' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mmcndmgr' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mmdevapi' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mmdevapi' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mmdevapi/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mmdevapi/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mmdevldr.vxd' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mmdevldr.vxd' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mmsystem.dll16' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mmsystem.dll16' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/monodebg.vxd' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/monodebg.vxd' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mountmgr.sys' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mountmgr.sys' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mouse.drv16' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mouse.drv16' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mpr' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mpr' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mprapi' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mprapi' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msacm.dll16' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msacm.dll16' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msacm32.drv' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msacm32.drv' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msacm32' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msacm32' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msacm32/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msacm32/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msadp32.acm' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msadp32.acm' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mscat32' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mscat32' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mscms' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mscms' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mscms/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mscms/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mscoree' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mscoree' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mscoree/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mscoree/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msctf' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msctf' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msctf/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msctf/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msdaps' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msdaps' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msdmo' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msdmo' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msftedit' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msftedit' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msg711.acm' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msg711.acm' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msgsm32.acm' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msgsm32.acm' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mshtml.tlb' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mshtml.tlb' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mshtml' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mshtml' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mshtml/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mshtml/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msi' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msi' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msi/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msi/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msimg32' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msimg32' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msimsg' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msimsg' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msimtf' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msimtf' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msisip' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msisip' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msisys.ocx' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msisys.ocx' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msnet32' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msnet32' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mspatcha' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mspatcha' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msrle32' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msrle32' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mssign32' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mssign32' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mssip32' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mssip32' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mstask' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mstask' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mstask/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mstask/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcirt' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcirt' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcp100' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcp100' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcp60' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcp60' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcp70' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcp70' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcp71' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcp71' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcp80' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcp80' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcp90' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcp90' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcp90/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcp90/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcr100' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcr100' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcr70' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcr70' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcr71' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcr71' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcr80' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcr80' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcr90' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcr90' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcr90/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcr90/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcrt' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcrt' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcrt/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcrt/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcrt20' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcrt20' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcrt40' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcrt40' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcrtd' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcrtd' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcrtd/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvcrtd/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvfw32' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvfw32' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvfw32/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvfw32/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvidc32' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvidc32' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvideo.dll16' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msvideo.dll16' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mswsock' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/mswsock' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msxml' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msxml' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msxml2' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msxml2' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msxml3' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msxml3' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msxml3/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msxml3/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msxml4' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msxml4' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msxml6' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/msxml6' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/nddeapi' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/nddeapi' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/netapi32' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/netapi32' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/netapi32/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/netapi32/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/newdev' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/newdev' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/normaliz' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/normaliz' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/npmshtml' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/npmshtml' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ntdll' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ntdll' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ntdll/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ntdll/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ntdsapi' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ntdsapi' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ntdsapi/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ntdsapi/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ntoskrnl.exe' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ntoskrnl.exe' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ntprint' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ntprint' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ntprint/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ntprint/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/objsel' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/objsel' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/odbc32' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/odbc32' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/odbccp32' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/odbccp32' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/odbccp32/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/odbccp32/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ole2.dll16' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ole2.dll16' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ole2conv.dll16' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ole2conv.dll16' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ole2disp.dll16' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ole2disp.dll16' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ole2nls.dll16' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ole2nls.dll16' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ole2prox.dll16' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ole2prox.dll16' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ole2thk.dll16' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ole2thk.dll16' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ole32' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ole32' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ole32/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/ole32/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/oleacc' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/oleacc' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/oleacc/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/oleacc/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/oleaut32' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/oleaut32' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/oleaut32/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/oleaut32/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/olecli.dll16' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/olecli.dll16' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/olecli32' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/olecli32' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/oledb32' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/oledb32' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/oledb32/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/oledb32/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/oledlg' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/oledlg' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/olepro32' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/olepro32' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/olesvr.dll16' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/olesvr.dll16' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/olesvr32' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/olesvr32' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/olethk32' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/olethk32' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/openal32' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/openal32' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/opengl32' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/opengl32' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/opengl32/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/opengl32/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/pdh' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/pdh' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/pdh/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/pdh/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/photometadatahandler' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/photometadatahandler' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/pidgen' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/pidgen' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/powrprof' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/powrprof' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/printui' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/printui' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/propsys' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/propsys' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/propsys/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/propsys/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/psapi' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/psapi' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/psapi/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/psapi/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/pstorec' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/pstorec' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/qcap' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/qcap' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/qedit' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/qedit' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/qedit/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/qedit/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/qmgr' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/qmgr' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/qmgr/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/qmgr/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/qmgrprxy' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/qmgrprxy' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/quartz' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/quartz' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/quartz/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/quartz/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/query' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/query' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/rasapi16.dll16' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/rasapi16.dll16' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/rasapi32' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/rasapi32' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/rasapi32/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/rasapi32/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/rasdlg' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/rasdlg' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/regapi' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/regapi' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/resutils' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/resutils' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/riched20' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/riched20' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/riched20/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/riched20/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/riched32' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/riched32' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/riched32/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/riched32/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/rpcrt4' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/rpcrt4' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/rpcrt4/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/rpcrt4/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/rsabase' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/rsabase' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/rsaenh' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/rsaenh' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/rsaenh/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/rsaenh/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/rstrtmgr' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/rstrtmgr' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/rtutils' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/rtutils' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/samlib' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/samlib' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/sane.ds' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/sane.ds' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/scarddlg' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/scarddlg' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/sccbase' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/sccbase' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/schannel' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/schannel' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/schannel/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/schannel/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/scrrun' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/scrrun' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/secur32' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/secur32' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/secur32/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/secur32/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/security' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/security' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/sensapi' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/sensapi' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/serialui' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/serialui' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/serialui/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/serialui/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/setupapi' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/setupapi' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/setupapi/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/setupapi/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/setupx.dll16' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/setupx.dll16' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/sfc' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/sfc' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/sfc_os' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/sfc_os' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/shdoclc' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/shdoclc' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/shdocvw' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/shdocvw' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/shdocvw/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/shdocvw/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/shell.dll16' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/shell.dll16' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/shell32' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/shell32' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/shell32/tests' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/shell32/tests' make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/shfolder' make[1]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/pawel/Desktop/wine-1.4/dlls/shfolder' make[1]: Wejście do katalogu `/home/
Z tego repo możesz zainstalować na Wheezym:
deb http://packages.siduction.org/experimental unstable main contrib non-free
==================
wine: Zainstalowana: (brak) Kandydująca: 1.4-1.siduction.1 Tabela wersji: 1.4-1.siduction.1 0 500 http://packages.siduction.org/experimental/ unstable/main amd64 Packages 1.1.24-2 0 1 http://ftp.pl.debian.org/debian/ experimental/main amd64 Packages 1.0.1-3.5 0 500 http://ftp.pl.debian.org/debian/ unstable/main amd64 Packages
==================
[url]dev.carbon-project.org/debian/wine-unstable[/url] to nie repozytorium. Można stamtąd zainstalować, ale pakiety trzeba pobrać ręcznie.
A jakie zależności instalowałeś aby skompilować wine?
Jest ich aż tyle , że bez zainstalowania zależności nie masz szansy skompilować wine.
Tekst z DLP może być pomocny http://debian.linux.pl/entries/163-Debian-instalacja-najnowszego-wine
Obecnie jest tam 1.4-1 i zazwyczaj są tam dosyć aktualne wersje. Jeśli zostawisz w sources.list repozytorium, to samo będzie się aktualizowało.
[quote=qetu]I czy tymi wcześniejszymi próbami kompilacji nie narobiłem sobie jakiegoś bałaganu w systemie?[/quote]
Samą kompilacją nie. Jeżeli tylko kompilowałeś, ale do instalacji nawet nie doszedłeś, to nie.
Ok, dziękuje za pomoc, co do pytania [b]Yampress[/b] skorzystalem z http://debian.linux.pl/threads/25396-Instalacja-najnowszej-wersji-Wine-1-3-x-na-Debianie-Squeeze tam gdzie jest napisane o kompilacji. Więc te pakiety co są tam napisane instalowałem.
Jeszcze dodam, że jak chcesz zostawić to repozytorium na stałe, to możesz obniżyć mu priorytet.
Na przykład coś takiego do /etc/apt/preferences:
Package: * Pin: origin packages.siduction.org Pin-Priority: 300
Wtedy inne pakiety, których nowsze wersje dostępne są w repo Siduction, nie zostaną przy okazji niepotrzebnie zaktualizowane.
Jeśli się skompilowało i coś nie działa to brakowało jakiś zależności... jakiegoś pliku -dev od danej funkcji.
########## zainstaluj zależności i możesz kompilować ###############
bison ccache flex fontforge gcc gettext git-core libasound2-dev libaudio-dev libc6-dev libcups2-dev
libdbus-1-dev libelfg0 libesd0-dev libexif-dev libexpat1-dev libfontconfig1-dev libfreetype6-dev
libgcrypt11-dev libgif-dev libgl1-mesa-dev libglib2.0-dev libglu1-mesa-dev libgnutls-dev
libgpg-error-dev libgphoto2-2-dev libgsm1-dev libgstreamer0.10-dev libgstreamer-plugins-base0.10-dev
libhal-dev libhal-storage-dev libice-dev libjpeg62-dev liblcms1-dev libldap2-dev libmad0 libmad0-dev
libmpg123-dev libncurses5-dev libodbcinstq1c2 libogg-dev libopenal-dev libopenal1
libpng12-dev libpopt-dev libsane-dev libsm-dev libssl-dev libtasn1-3-dev libtiff4-dev libtiffxx0c2
libusb-dev libvorbis-dev libvorbisfile3 libx11-dev libxau-dev libxcomposite-dev libxcursor-dev
libxdmcp-dev libxext-dev libxfixes-dev libxft-dev libxi-dev libxinerama-dev libxml2-dev libxmu-dev
libxmu-headers libxrandr-dev libxrender-dev libxslt1-dev libxt-dev libxv-dev libxxf86vm-dev m4 make
mesa-common-dev unixodbc unixodbc-dev x11proto-composite-dev x11proto-core-dev x11proto-fixes-dev
x11proto-input-dev x11proto-kb-dev x11proto-randr-dev x11proto-video-dev x11proto-xext-dev
x11proto-xf86vidmode-dev x11proto-xinerama-dev xtrans-dev zlib1g-dev
libcapi20-3 libcapi20-dev libieee1284-3-dev linux-libc-dev prelink
Ostatnio edytowany przez Yampress (2012-04-06 17:36:44)
Część zależności z Wine nie jest potrzebna, ale zwiększa możliwości Wine (np. obsługa GSM itd.)
Fervi
Ja proponuję czekać na aktualizację paczek Debiana, bo w PPA jest już Wine 1.5.1
[quote=fervi]Ja proponuję czekać na aktualizację paczek Debiana, bo w PPA jest już Wine 1.5.1[/quote]
Daj spokój… W unstable jest wersja 1.0.1, a z testinga wine już całkiem wyleciało, tu nie ma na co czekać.
[quote=ArnVaker]Daj spokój… W unstable jest wersja 1.0.1, a z testinga wine już całkiem wyleciało, tu nie ma na co czekać.[/quote]
Swoją drogą, dlaczego wine w Debianie jest takie zaniedbane? Jest znana jakaś oficjalna informacja?
Na stronie WineHQ odsyłają do [url=http://dev.carbon-project.org/debian/wine-unstable/]strony Kaia Wasserbächa[/url], który jest jednym z [url=http://qa.debian.org/developer.php?login=curan%40debian.org]Developerów Debiana[/url]. Czy jego paczki nie mogłyby trafiać do archiwum?
@Arnvaker
Jak zwykle się źle wyraziłem :P
Następujące pakiety mają niespełnione zależności: wine1.5 : Wymaga: libc6 (>= 2.14) ale 2.13-27 ma zostać zainstalowany
Fervi
[b]Minio[/b]: najbardziej oficjalne co widziałem na ten temat, to ten wątek: [url]lists.debian.org/debian-devel/2011/09/msg00172.html[/url]. Wypowiadają się tam zarówno dotychczasowy opiekun Ove Kåven, jak i Kai Wasserbäch. W skrócie: pierwszy nie ma czasu, a drugi nie chce być opiekunem wine. ;)
Pakiet wine
experimental (otherosfs): Windows API Implementation (empty transitional package)
1.1.24-2: amd64 hurd-i386 i386 kfreebsd-i386 powerpc sparc[/quote]
coś się ruszyło...
[b]Yampress[/b]: ten pakiet jest tam od trzech lat: [url]packages.debian.org/changelogs/pool/main/w/wine/wine_1.1.24-2/changelog[/url]. :)
buuu, a właśnie opmyślałem o tym. Jadą w kulki z tym wine. Przydałoby się tak 1.5 w wheezym. Zastanawiam się co bym na nim robił. Od wielu miesięcy jak przeszedłem ze squeeze do wheezy nic nie potrzebuje na wine uruchamiać.
[b]Yampress[/b]: ja od dobrych paru lat nie potrzebuję nic na WINE uruchamiać ;) . Kiedyś potrzebowałem do IE6 i jakiś czas temu próbowałem uruchomić grę (bez skutku).
Co nie zmienia faktu, że tak przestarzała wersja źle świadczy o Debianie. Jeżeli nie ma nikogo chętnego do opiekowania się nim, to pakiet powinien po prostu wylecieć z archiwum (tak jak wiele innych przestarzałych pakietów). Albo mogliby spróbować powołać grupę opiekunów WINE (tak jak są grupy do KDE czy innych dużych pakietów) — może kilku osobom byłoby łatwiej to opanować niż jednej.
Jakaś nadzieja na powrót wine jeszcze jednak jest: [url]http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=585409#268[/url].
PS Ja też wine nie mam obecnie zainstalowanego nawet. ;)
Ja z uporem maniaka będę twierdził ,że bez wine w debianie można się obejść.
Mamy playonlinux który sam zarządza wersjami wine.
Bez łaski repozytoriów debiana.
[quote=ilin]Ja z uporem maniaka będę twierdził ,że bez wine w debianie można się obejść.[/quote]
Oczywiście. Ale na tej zasadzie wszystko inne co jest w repozytoriach Debiana też można skombinować jakoś inaczej. :)
[quote=ArnVaker]Oczywiście. Ale na tej zasadzie wszystko inne co jest w repozytoriach Debiana też można skombinować jakoś inaczej. :)[/quote]
Nie do końca tak.
To działa na podobnej zasadzie jak flashplugin-nonfree.
Mnie się Wine przydaje od jednego programu, który jest tylko na Windowsa, więc wszystko zależy, co kto używa/potrzebuje.
Ja mam wine właściwie po to, żeby odpalić jakieś prymitywne programy z płyt do szkolnych książek i jako zależność do LMMS :) poza tym mam za słabego kompa, żeby się w gry bawić :) (a tak wogle to już jakoś się nie chce grać...)
Ja również mam słaby komputer, by grać w gry (i szkoda mi czasu), ale przyznam, że WINE odpala i obsługuje prostsze pogramy pod Pentium2 całkiem sprawnie
Time (s) | Query |
---|---|
0.00013 | SET CHARSET latin2 |
0.00008 | SET NAMES latin2 |
0.00134 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.217.10.200' WHERE u.id=1 |
0.00083 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.217.10.200', 1732663607) |
0.00042 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732663307 |
0.00053 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=21034 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00194 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=21034 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00080 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=21034 |
Total query time: 0.00612 s |