Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
To i tak mało wygodne, menu powinno być łatwo dostępne…
A gdzie jest strona i wiki tej dystrybucji?
Coby conieco poczytać, jak to się konsumuje. ;)
[quote=radziojedi][quote=fervi](...)Dodam guziczek minimalizacji wszystkich okien, o ile taki jest(...)
Fervi[/quote]
Jeśli taki jest, to nie trzeba dodawać.[/quote]
Cenna uwaga. Chodź fervi pewnie myślał o tym czy w "dodaj na panelu" będzie można wybrać gotowy guziczek "pokaż pulpit/zminimalizuj wszystko". Nawet, gdyby nie było gotowca można spróbować zrobić przy pomocy np. wmctrl. (przy tint2 użyłem tego; "pokaż pulpit" po kliknięciu lewym na zegarek)
http://pastebin.com/raw.php?i=fxqcJErh
Ostatnio edytowany przez dominbik (2012-07-09 12:05:54)
Zasadniczo dodałem guziczek :P
Teraz będę robił ikonki "Web browser" i "Mail Client", zamiast "Iceweasel" i "Icedove"
Fervi
Nie można po prostu "internet" "Email"? jeśli robisz system dla zielonego statystycznego mieszkania naszego kraju który ni be ni me po angielsku ci nie powie, to raczej "Web Browser" uważałbym za zły pomysł
Cały system jest po angielsku. ;)
System jest standardowo po angielsku, jednak jak instalujesz, to jest po Polsku (i jest Pszeglądarka, czy Klijent poczty)
Trzeba po prostu zainstalować (na Wirtualnej polecam)
Fervi
Daj najpierw linka do obrazu z wprowadzonymi poprawkami.
[quote=fervi](i jest Pszeglądarka, czy Klijent poczty)[/quote]
Jeżeli to miał być żart, to nieśmieszny.
systemu nie instalowałem ale sama ide inwencji twórczej mi sie podoba
Na razie otwieram. I nie radzę [u]nikomu[/u] trollować.
Alpha 3, miejmy nadzieję, że będzie ciekawie (ja już się do Beta 1 szykuję - 0.4)
Fervi
A changelog? :P Mam nadzieję, że to nie podchodzi pod trollowanie. :)
Sporo tego było :P
Na pewno aktualizacje, powiększenie paska, dodanie ikony do chowania okienek, dodanie nazw "Przeglądarka" i "Klient poczty" zamiast Iceweasel i Icedove. Teoretycznie powiększenie przeglądarki (liter), ale nie wiem czy działa - muszę sprawdzić
Fervi
[quote=fervi]Teoretycznie powiększenie przeglądarki (liter), ale nie wiem czy działa - muszę sprawdzić[/quote]
Zmieniłeś tylko dla "Western", zmień jeszcze przynajmniej dla "Central European". No i te wartości co dałeś to chyba jednak przesada. ;)
Do czego służy dodatek "Mozilla-laajennus Voikon käyttöön" w przeglądarce? To jedyny jaki tam widnieje.
Podczas wyboru gdzie zainstalować system, pasek z graficznym przedstawieniem dysku jest częściowo schowany.
Jakoś wolno wszystko działa (wcześniej myślałem, że to wina livecd). ;) Gdyby mój Debian tak działał, to chyba używałbym Windowsa…
Pasek postępu przy uruchamianiu najpierw jest na cały ekran, jednak gdy załącza się KMS jest już tylko na kawałku, wygląda to dziwacznie.
Można czepiać się wyglądu, w sensie, że to paskudne, tamto jeszcze bardziej itd.?
Nie, żebym się czepiał, ale bądź trochę dokładniejszy ...
[url=http://postimage.org/image/5uut539rx/][img]http://s6.postimage.org/5uut539rx/simply_sunrise.jpg[/img][/url]
Źródło: http://forum.dug.net.pl/index.php
Ostatnio edytowany przez marcin'82 (2012-07-11 16:59:56)
https://docs.google.com/open?id=0B4gOKmwVoOe0bWVKRFhNUjVLYzQ
Nowa wersja SimplyOS 0.4 - Beta 1
Poprawiono między innymi problem z Icedove, zmiana w isolinux, dodano plugin do Iceweasel na łatwe zwiększanie / zmniejszanie ekranu, jeśli się nie mylę to jeszcze z katalogami użytkownika, usunąłem brasero, nautilus, wywalone skórki, ikony.
Fervi
Ostatnio edytowany przez fervi (2012-07-16 20:30:16)
1. Repo w dalszym ciągu nie działa bez wykonania - apt-get update
2. Te czcionki nie wiem dla kogo są, nie mam 80 lat i nie muszę mieć czcionek na 1/3 ekranu.
3. Po co 3 wersje gcc i 2 wersje pythona?
4. Pulseaudio to nie wiem po co i dlatego, tym bardziej kto tak głupi, żeby to używać.
1. Repo w dalszym ciągu nie działa bez wykonania - apt-get update
2. Te czcionki nie wiem dla kogo są, nie mam 80 lat i nie muszę mieć czcionek na 1/3 ekranu.
3. Po co 3 wersje gcc i 2 wersje pythona?
4. Pulseaudio to nie wiem po co i dlatego, tym bardziej kto tak głupi, żeby to używać.[/quote]
1) Zainstaluj system
2) Ten system nie jest dla ciebie
3) Nie wiem, zobaczymy, najwyżej skrócę
4) To, że ty nie umiesz, to nie znaczy, że inni nie. Ja sobie bez problemu radzę z PulseAudio, it's simple, dlatego jest lepsze od Alsy. Dodatkowo ma fajne rzeczy, których w Alsie nie znalazłem, np. Overvoluming czy możliwość ustawiania dźwięku osobno dla każdego z programów
Fervi
Ad.1 Nie mam zamiaru instalować.
Ad. 2 Przyznaje racje
Ad. 4 Wiem tyle, musi co najmniej raz przy tym się wywalić, Pulseaudio it's old linux geeks word - I can't configure alsa.
http://img684.imageshack.us/img684/5559/przechwycenieobrazuekrav.png
http://img441.imageshack.us/img441/8098/przechwycenieobrazuekrak.png
Skriny z wersji 0.3 lub 0.2, za dużo się nie zmieniły, chociaż pewne zmiany są :P
BTW. Pogrubić zegarek?
Fervi
BTW. To może lepiej już nic nie powiększaj.
yyyy To jest LXDE?
Bo wygląda jak jakieś okrojone środowisko z bardzo wczesnych wersji systemów na netbooki/tablety czy tam inne urządzenia komputeropodobne.
Ostatnio edytowany przez KONSOR (2012-08-17 15:45:11)
Time (s) | Query |
---|---|
0.00009 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00109 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.147.76.183' WHERE u.id=1 |
0.00075 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.147.76.183', 1732301927) |
0.00053 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732301627 |
0.00071 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.140.196.5' |
0.00058 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=21574 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00394 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=21574 ORDER BY p.id LIMIT 50,25 |
0.00080 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=21574 |
Total query time: 0.00858 s |