Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Szukam szukam i nie mogę znaleźć Problem jeszcze większy ponieważ nie bardzo wiem czego szukać Otóż problem mam taki że po zainstalowaniu jakiegoś ciekawego motywu tło okien aplikacji jest szarawego koloru jak w win95 :/ Drugi problem to przestanie działania xcompmgr Na początku miałem przezroczysty terminal (sakura) a po którymś razie po prostu przestał być transparentny Akceleracja działa
Ktoś może udzieli mi podpowiedzi gdzie i czego szukać ?
[quote=brekofra]tło okien aplikacji jest szarawego koloru jak w win95 :/[/quote]
Mógłbyś zrobić skrina, bo ciężko mi sobie to wyobrazić. xD
A co do transparencji terminala, wprawdzie nie wiem co za terminal ale być może trzeba to ustawić ręcznie w nim? Ja mam dwa profile terminatora, jeden wyświetla się na pulpicie i ten jest transparentny, a drugi to zwykła konsola i to już ma sztywny czarny kolor,
Teraz w pracy jestem ale może na tym przykładzie opiszę http://www.troubleshooters.com/linux/openbox/images/obconf.png
Czy kolorystyka poniżej ramki okna nie powinna zmienić koloru na taki jak w motywie ? Oj chyba już wiem w czym problem z terminalem Pewnie temu że wywaliłem go z autostartu No dobra a nie można tak w openbox zrobić żeby nowo otwarte instancje konsoli miały uruchomioną przezroczystość ?
Motywy *boxów odpowiadają za kolorystykę/styl ramki i menu. Wygląd wnętrza okna określają style gtk/qt.
Czyli jak dodam w sposób opisany poniżej :
Move the theme folder to /usr/share/themes Edit ~/.gtkrc-2.0 and add the line gtk-theme-name="Theme Name" Alternatively, you could try the program gtk-chtheme
To tło się zmieni ?
Ostatnio edytowany przez brekofra (2013-11-27 15:13:58)
Najlepiej zainstaluj sobie lxappearance
Motyw instalowałem poprzez obconf
Zrobiłem tak :
1. Create a tcheme archiwe (.obt) i wskazałem motyw
2. Install a new theme i wskazałem zbudowaną paczkę motywu
[b]EDIT[/b] Po instalacji lxapperance coś trzeba zrobić Co ten pakiet robi w systemie ?
Ostatnio edytowany przez brekofra (2013-11-27 15:16:27)
To jest małe klikadełko do zmiany m.in stylów gtk (również motywów kursora, ikon itd)
Będziesz miał tam kilka stylów do wyboru inne możesz dociągnąć z repo (np oxygen) lub ze stron typu gnome-look
Ostatnio edytowany przez loop (2013-11-27 15:20:56)
Taki ułatwiacz xD Spoko może być choć prostota fajniejsza Dzięki za rady Pobawię się wieczorem Pozdrawiam
Tylko pamiętaj, że aplikacje oparte na qt dalej będą wyglądały nieciekawie (np vlc, keepassx itd). Dla nich trzeba będzie jeszcze:
[url]http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?id=22499[/url]
Co do samego ujednolicania wyglądu aplikacji, to [url=http://dug.net.pl/tekst/247/zaszyfrowany_debian_from_scratch_przy_wykorzystaniu_debootstrap/#4.6.]tutaj[/url] jest to opisane w miarę dość przystępnie
Tu kolejny tasiemiec na ten temat:
http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?id=22784
Zamiast xcompmgr lepszy będzie [deb]compton[/deb].
Jest kilka rozwiązań. Zależnie od sytuacji, można sobie wybrać dla siebie najwłaściwsze.
Strony: 1
Time (s) | Query |
---|---|
0.00010 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00097 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.191.9.9' WHERE u.id=1 |
0.00223 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.191.9.9', 1732219156) |
0.00200 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732218856 |
0.00081 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='18.118.137.96' |
0.00066 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='18.118.227.199' |
0.00062 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='54.36.148.135' |
0.00031 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=24701 AND t.moved_to IS NULL |
0.00027 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00149 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=24701 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00077 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=24701 |
Total query time: 0.01027 s |