Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Jest możliwość instalacji spolszczonego OpenBox-a?
A co tam jest do spolszczenia?
w jakim sensie? menu sobie możesz zrobić w pl, zresztą te które auto generuje się w Debianie chyba takie jest. A menu np. odnośnie opcji okna masz w PL :)
Poza menu to jeszcze opcje konfiguracyjne system są po EN
Menu i tak każdy robi swoje. Jakie opcje konfiguracyjne? Doinstaluj sobie [deb]obconf[/deb] oraz [deb]obmenu[/deb] i działaj. :)
Ustawienie wygaszacza albo cokolwiek jest wszystko jest EN
Openbox nie ma wygaszacza AFAIK. Tobie chyba chodzi o różne aplikacje których używasz nie o Openboxa, a z tymi to różnie bywa, w niektórych nie ma możliwości ustawienia języka polskiego.
PS Co to za system w ogóle?
Debian 7.2
Puściłem mu
aptitude install openbox oraz xorga
Ale normalnie teraz jest masakra nie spodziewałem się że tu nic nie ma.
No domyślnie jest chyba taka szara tapeta tylko i jakieś ubogie menu pod ppm. :) Doinstaluj sobie te pakiety co wyżej pisałem, jakiś panel (np. [deb]tint2[/deb]), menedżer plików itd.
Coś widzę,że będą z tym duże problemy
Oj tam, daj sobie trochę czasu. Żeby to wszystko fajnie skonfigurować za pierwszym razem to dość długo w sumie trwa. Mnie chyba najdłużej zajęło testowanie różnych aplikacji służących do tego samego i wybieranie tych które mi pasują.
[quote=mati75]Ustaw w $HOME/.config/openbox/environment:
LANG=pl_PL.UTF8
[/quote]
Możesz mnie jakoś naprowadzić?
nano $HOME/.config/openbox/environment
?
No tak jak robisz właśnie. :) Tyle że Openbox normalnie łapie locale użytkownika, nie wiem po co to tam jeszcze dodawać. Taki sam wynik powinieneś mieć w:
locale
root@tajwan:/home/tajwan# locale LANG=pl_PL.UTF-8 LANGUAGE= LC_CTYPE="pl_PL.UTF-8" LC_NUMERIC="pl_PL.UTF-8" LC_TIME="pl_PL.UTF-8" LC_COLLATE="pl_PL.UTF-8" LC_MONETARY="pl_PL.UTF-8" LC_MESSAGES="pl_PL.UTF-8" LC_PAPER="pl_PL.UTF-8" LC_NAME="pl_PL.UTF-8" LC_ADDRESS="pl_PL.UTF-8" LC_TELEPHONE="pl_PL.UTF-8" LC_MEASUREMENT="pl_PL.UTF-8" LC_IDENTIFICATION="pl_PL.UTF-8" LC_ALL= root@tajwan:/home/tajwan#
nano $HOME/.config/openbox/environment nie ma takiego pliku ani katalogu
Ostatnio edytowany przez tajwan (2013-12-08 20:52:20)
Z użytkownika zwykłego.
Nic nie pomogło połowa ystemu PL połowa EN
To ustaw sobie cały po angielsku i będziesz miał spójnie. :)
Chcę PL a nie EN
To co mamy Ci tu przetłumaczyć te aplikacje? Nawet nie napisałeś o co konkretnie chodzi.
Jest coś co może mi spolszczyć sytem/środowisko. TZN to co jest po EN.
Tłumacze mogą to zrobić. Jeśli nie napiszesz o jakie konkretnie programy chodzi, to nie da się nic sensownego odpowiedzieć.
Zainstalowałem testinga i nic w nim nie działa xfce ma jakieś problemy java się blokuje konsola nie działa dobrze nie da się tam nic wykeić
Już nie mam siły do tego systemu zawsze albo czgoś nie ma albo cos nie działa. I tak na okrągło. Pobrałem obraz debiana z xfce instaluje i normalnie żeby instalował domyśle środowisko a ten zamian xfce gnome mi instluje
Ostatnio edytowany przez tajwan (2013-12-08 23:40:39)
Time (s) | Query |
---|---|
0.00012 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00096 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.117.75.6' WHERE u.id=1 |
0.00102 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.117.75.6', 1732217968) |
0.00047 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732217668 |
0.00059 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='18.117.105.215' |
0.00070 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='54.36.148.193' |
0.00060 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=24783 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00926 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=24783 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00088 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=24783 |
Total query time: 0.0147 s |