Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witajcie!
Mam problem, gdyż nie mogę zimportować kontaktów z GG - nie ma takiej funkcji
Mnie zastanawia jak ten problem obejść
Fervi
Konta -> [numer gg] -> Wczytaj listę znajomych z pliku
No spoko, ale skąd wziąć plik z kontaktami?
Zwykle wysyłałem na serwery GG, a potem importowałem
Fervi
Z serwera :) Accounts -> gg -> Download buddylist from server.
Przynajmniej ja taką opcję mam. Workaroundem będzie skorzystanie z webowego gg i eksport znajomych do pliku, który później zaimportujesz.
@lis6502
Zbliżam się - jak z tego syfu pobrać te kontakty?
Fervi
[quote=lis6502]Z serwera :) Accounts -> gg -> Download buddylist from server.
Przynajmniej ja taką opcję mam. Workaroundem będzie skorzystanie z webowego gg i eksport znajomych do pliku, który później zaimportujesz.[/quote]
A wersja Pidgina to...?
Ja mam 2.10.8 - nie mam tej opcji. Jest tylko import i eksport z pliku, rozgłaszanie stanu i wyszukiwarka "znajomych".
http://wstaw.org/m/2014/02/02/2014-02-02-140841_2560x1024_scrot.png
[quote="niezawodna pomoc grupy gg"]W nowej wersji komunikatora GG nie ma potrzeby eksportowania swojej listy kontaktów do pliku. Lista odświeża się automatycznie i jest przypisana do Twojego numeru GG gdziekolwiek się zalogujesz.[/quote]
:D Słowem: you're fucked.
Chociaż, tak sobie myślę... Może to kwestia lokalizacji? Leniwe Polaczki nie przetłumaczyły tej opcji i dlatego się nie wyświetla? Spróbuj konsolowego triku z LC_ALL.
Ostatnio edytowany przez lis6502 (2014-02-02 14:14:59)
A jak zrobić transport GG na XMPP (jabbim.pl)? Ew. jak w ogóle taka procedura wygląda
Fervi
@Fervi:
Najpierw sobie uaktywnij wtyczkę wykrywanie usług xmpp.
Potem wchodzisz
Narzędzia -> Wykrywanie Usług Xmpp
Dajesz przeglądaj i ładujesz transport gg.
@krasnij
On wyszukuje mi transporty, między innymi GG (ok)
Jak mniemam daję "rejestruj", wpisuję numer GG, hasło, wybieram język i kodowanie (?) - utf-8
I co dalej? Tzn. na liście pojawią mi się kontakty, czy jak to ma być?
Na stronie jabbima jest, że to tylko dla VIP'ów (co płacą), inny serwer szukać?
Fervi
Ostatnio edytowany przez fervi (2014-02-02 15:13:18)
@Fervi: jeżeli jest płatne, to nie ma sensu.
Natomiast dziwi mnie to, że nie możesz zaimportować kontaktów. GG tak jak XMPP ma teraz swojego rostera i po dodaniu konta, powinno automatycznie zaimportować. Może nie masz nikogo dostępnego? Znajomi - > Wyświetlanie
@Fervi: jeżeli jest płatne, to nie ma sensu.[/quote]
Oj tam, nie ma sensu.
Polska ma tak absurdalny system opłat za internet, że portale i usługi internetowe muszą przynosić straty, to też spadek po komunizmie.
Więc czasem lepiej te parę złociszy rzucić na jakąś usługę, niż czekać,
aż zbankrutuje.
W demokracji każdy naród ma taką władzę, na jaką zasługuje ;)
Si vis pacem para bellum ;) | Pozdrawiam :)
Kadu ma coś zrąbane (lub Pidgin)
Pidgin importuje tylko pierwszy kontakt na liście, więc muszę sporo się napracować, by dodać wszystkie :D Oj, śmiesznie się zaczyna dziać
Fervi
zaloguj na gg.pl
[quote=tajwan]zaloguj na gg.pl[/quote]
I co dalej? Jak wyeksportować dane do Pidgina?
Fervi
Gadu-Gadu
Fix buffer overflow with remote code execution potential. Only triggerable by a Gadu-Gadu server or a man-in-the-middle. (Discovered by Yves Younan and Ryan Pentney of Sourcefire VRT) (CVE-2013-6487)
Disabled buddy list import/export from/to server (it didn't work anymore). Buddy list synchronization will be implemented in 3.0.0.
Disabled new account registration and password change options, as it didn't work either. Account registration also caused a crash. Both functions are available using official Gadu-Gadu website.[/quote]
Ehhh...
Dzięki fervi, że natrafiem na ten wątek... Przelogowałem się na Xubuntu 14.04, gdzie jeszcze 2.10.7 - import z serwera, zapisanie do pliku... żeby tutaj mieć kontakty z gg...Ostatnio edytowany przez majsza (2014-02-04 15:59:14)
[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/opi2x9ss9/powered_debian.png[/img][/url][url=http://postimage.org/][img]http://s23.postimg.org/6d2jegeqv/xubuntu_napl.jpg[/img][/url]
Ja zrobiłem Debootstrap, chroot i zimportowałem xD
Fervi
Nie da się np z kadu zapisać do pliku i potem z tego pliku wczytać do pidgina ?
[quote=ilin]Nie da się np z kadu zapisać do pliku i potem z tego pliku wczytać do pidgina ?[/quote]
Hehe... Właśnie wpadłem na ten pomysł i sprawdzam na moim Debianie Jessie :)
Edit.
No, mi nie wczytało wszystkiego z pliku. Tylko jeden kontakt. :(
Plik z kadu ma więcej znajomych na liście :)
Ostatnio edytowany przez majsza (2014-02-04 18:30:01)
Zapisać ten jeden kontakt z pidgina do pliku i porównać z tym z kadu.
Może coś ręcznie poprawić i będzie wczytywał.
Też u mnie był jeden kontakt
Po prostu albo Kadu, albo Pidgin nie ogarniają standardów Gównogada
Niestety, tylko jedną osobę mam na XMPP :|
Fervi
@mati75
A rozmowny on jest? :D
BTW, widzę że nie tylko mnie brakuje jakiegoś elektronicznego rozmówcy :P
Kto chętny na Oficjalnego DUGowego Bota Żaberowego do Pogody i Rzeczy Wszelakich?
Taki mały skubaniec, co to rzuci #error'ową fortunką, ujebie linka via ujeb.se, poinformuje o nowych postach (i już nigdy nie przegapię wypowiedzi jakiś fanbojów androida i będę na bieżąco mógł ich trollować :D). Kiedyś zabierałem się za coś podobnego, w ramach nauki pajtona, ale poległem, później stwierdziłem 'a po co mi to' i tak pomysł legł w gruzach (hej Cyganie!:p)
Time (s) | Query |
---|---|
0.00012 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00062 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.147.48.105' WHERE u.id=1 |
0.00088 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.147.48.105', 1732221809) |
0.00041 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732221509 |
0.00051 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=25132 AND t.moved_to IS NULL |
0.00007 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00336 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=25132 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00071 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=25132 |
Total query time: 0.00672 s |