Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
[quote=figa]i kiedy ja się wreszcie jakoś zrewanżuję :)[/quote]
Nigdy. ;)
:) Jedyne moje pocieszenie że kiedyś dużo starałam się pomagać zieleńszym ode mnie na forum Ubuntu :)bo tam tacy byli a tutaj takich nie ma :)
Ostatnio edytowany przez figa (2014-02-16 11:56:36)
[quote=figa]:) Jedyne moje pocieszenie że kiedyś dużo starałam się pomagać zieleńszym ode mnie na forum Ubuntu :)bo tam tacy byli a tutaj takich nie ma :)[/quote]
Też się pojawiają, choć nie na masową skalę :)
No tak . I w końcu uciekają bo dochodzą do wniosku, że ludzie poziom tutaj mają ogromny, a oni sami tylko początkujący.
Ostatnio edytowany przez Yampress (2014-02-16 12:18:00)
@figa
Możesz na ubuntu.pl pomóc troszkę piertruszkowato-zielonym moderatorom?
Bo co chwila widzę, że Ci ramkarze w wielu kwestiach do tego stopnia nie czają bazy, że nawet tematu nie rozumieją.
Takich pietruszkowatych jest tam co prawda tylko trzech czy czterech, ale to akurat najaktywniejsi ramkarze.
Czasem, jak widzę, co wypisują, dochodzę do wniosku, ze Ubuntu to nie system ale stan umysłu. ;P
Pozdro
;-)
[quote=Jacekalex]......[/quote]
Każde forum rządzi się swoimi prawami i nam nic do porządków na innym forum.
Ważniejsze aby użytkownik, który często nawet nie potrafi określić z czym ma problem nie został pozostawiony samemu sobie.
Pod warunkiem, ze ten też wykaże trochę zaangażowania i chęci.
Jacekalex
Możesz na ubuntu.pl pomóc troszkę piertruszkowato-zielonym moderatorom?[/quote]
:) chyba mnie przeceniasz , zdaję sobie sprawę z mojej minimalistycznej wiedzy w temacie linuxa , tak że będę pomagać ale z doskoku w wolnym czasie i w tematach które wiem że wiem :) a nie tylko wydaje mi się że wiem :)
Witam.
Rozwiązaniem działającym "od ręki" i najprostszym z najprostszych jest:
vboxmanage modifyhd {c46b2700-8860-46c8-99f7-810826b3939f} --resize 10000
Czyli reasumując, wystarczy podać UUID dysku zamiast jego nazwy.
Następnie uruchomić Gparted i rozszerzyć partycję :)
Pozdrawiam.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00009 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00101 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.141.12.30' WHERE u.id=1 |
0.00079 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.141.12.30', 1732222475) |
0.00043 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732222175 |
0.00052 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=25250 AND t.moved_to IS NULL |
0.00007 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00360 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=25250 ORDER BY p.id LIMIT 25,25 |
0.00078 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=25250 |
Total query time: 0.00733 s |