Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Cześć!
Zainstalowałem sobie ostatnią gre na maszynie wirtualnej z windows xp. Maksymalna obsługiwana przez nią rozdzielczość to 800x680. Jak rozciągnąć obraz w virtualbox żeby gra zajmowała całe okienko?
@TDK8GB:
Uruchamiasz wirtualną, instalujesz guest additions, włączasz grę a następnie [b]HOST+C[/b] to włącza tryb skalowania - o ile gra jest na full screen to powinna się rozciągać wraz z okienkiem maszyny wirtualnej - o to chodzi?
Ostatnio edytowany przez Huk (2014-03-09 19:55:00)
@up
Tak tylko ,że w tym trybie nie da się grać. Obraz się zacina.
No skalowanie niestety kosztuje - alternatywa to zmniejszenie rozdzielki monitora do 800x600, tego raczej nie przeskoczysz, chociaż... nie wiem czy dobrze pamiętam ale zdaje się że to (skalowanie) dużo lepiej(szybciej) działało na VMWare... ale mogę źle pamiętać. VMware player jest za free wiec na tym możesz spróbować ewentualnie.
Czemu po prostu monitora na 800x600 nie dasz?
[quote=TDK8GB]@up
Tak tylko ,że w tym trybie nie da się grać. Obraz się zacina.[/quote]
podczas instalacji mogłeś wybrać opcje która instalowała eksperymentalne sterowniki 3D. Poza tym granie w gry 3D na wirtualce ? Naprawdę ?
Przy skalowaniu to mi się wszystko zacina niezależnie od tego czy gram czy nie. Directx 3d mam zainstalowane.
A zwiększenie rozdzielczośći pod windowsem na kolejną wartość 1024x768 coś robi?
W Windowsie mam ten dodatek Guest Additions czy jakoś tak zainstalowany i system dopasowuje swoją rozdzielczość do wielkości okna.
Usuń sterownik od tego dodatku dla karty graficznej lub przywróć stary sterownik do grafiki . To on ma ograniczenie do 800x600.
Ewentualnie możesz odinstalować sterownik grafiki od Guest Add.
A jaką masz wersje VB ? W najnowszej 4.3.8 juz tego problemu z ograniczeniem rozdzielczości nie ma. :P
[quote=Yampress]Usuń sterownik od tego dodatku dla karty graficznej lub przywróć stary sterownik do grafiki . To on ma ograniczenie do 800x600.
Ewentualnie możesz odinstalować sterownik grafiki od Guest Add.
A jaką masz wersje VB ? W najnowszej 4.3.8 juz tego problemu z ograniczeniem rozdzielczości nie ma. :P[/quote]
ale jest ograniczenie z czymś innym. Gry w VBoxie zawsze bedą sie skalowały do 800x600 chyba, że zmienisz rozdzielczość w samej grze.
Ostatnio edytowany przez sysek (2014-03-10 09:17:08)
Wiecie co ja chyba kiedyś zainstalowalem za starą wersje Guest Add (pobierałem osobno). :p
@Yampress
Potem to wypróbuje.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00015 | SET CHARSET latin2 |
0.00006 | SET NAMES latin2 |
0.00133 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.189.184.99' WHERE u.id=1 |
0.00070 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.189.184.99', 1732571855) |
0.00042 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732571555 |
0.00053 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=25405 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00145 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=25405 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00085 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=25405 |
Total query time: 0.00555 s |