Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
Poszukuję słuchawek do telefonu z dość ograniczonej puli, w cenie do 100 zł, no troszkę ponad, jeśli naprawdę warto.
Wymagania:
- douszne,
- przewód przynajmniej 1,2m
- dobre brzmienie, ze zwróceniem szczególnej uwagi na bas
- brak mikrofonu
Myślałem nad http://allegro.pl/sennheiser-mx-470-sluchawki-douszne-d-24h-i4027798185.html
Jakieś inne propozycje?
Lepiej uważaj z tymi basami w słuchawkach, lepiej na ulicy słyszeć,
co się dzieje dookoła, zwłaszcza, jak jakiś wariat wpada BMką na przejście dla pieszych na 5 biegu.
http://www.audiofanatyk.pl/polecane-sluchawki-przenosne/ - polecam tego bloga
- douszne,
- dobre brzmienie, ze zwróceniem szczególnej uwagi na bas
tych dwóch rzeczy nie da się pogodzić niestety, ja polecam normalne słuchawy (douszne nie dość, że brzmienie jest tragiczne to są niewygodne, mnie zawsze to badziewie uwierało w uszy...
jak mam takie i do wszystkiego się nadają, tanie i solidne..
http://www.ceneo.pl/11412678
Ostatnio edytowany przez menel (2014-03-24 15:53:46)
[url=http://allegro.pl/skullcandy-sluchawki-douszne-jib-czarne-i4049943174.html]Skullcandy[/url]. Miałem podobne, tylko inny model. Bardzo fajny dźwięk. Poszły w cholerę, bo mi słuch wywaliło w pewnym momencie :D
jak do telefonu to kup bele co, bo jak sie slucha mp3 128kbs to i tak wszystko jedno, ale jak masz jakies fajne stereo w domu, albo jaka niezla karte w kompie tudziez jakis lepszy playerek to warto zainwestowac.
sam mam grado sr60i i w tej cenie sa to najlepiej grajace sluchawki z jakimi udalo mi sie spotkac, graja lepiej niz niektore po 200 euro.
sluchawki douszne to wogole pomylka jest, jakis gluchy je chyba wymyslil (takie sluchawki nie maja prawa grac).
ps. no ale niektorym wisi jak slychac, byle by bylo glaosno;-).
polecam poczytac na ten temat zanim kupisz jakies lepsze, temat rzeka i tyle sprzecznych opinii.
A ja powiem tylko, trzeba podpiąć słuchawki do fona i wtedy zdecydować. Kupowanie słuchawek po nawet najlepszej recenzji to strzał w ciemno. Można co najwyżej sugerować się jakością wykonania ale nie brzmieniem (szczególnie w przypadku gdzie muzyczka leci z fona). Mogą brzmieć zupełnie inaczej na dwóch różnych telefonach.
Osobiście preferuję dokanałowe. Przy takich z pierwszego posta jest za duży szum otoczenia co skutkuje zwiększaniem głośności przez użyszkodnika, szkoda sobie zawracać głowy słuchaniem.
[quote=pink]jak do telefonu to kup bele co, bo jak sie slucha mp3 128kbs to i tak wszystko jedno, ale jak masz jakies fajne stereo w domu, albo jaka niezla karte w kompie tudziez jakis lepszy playerek to warto zainwestowac.
sam mam grado sr60i i w tej cenie sa to najlepiej grajace sluchawki z jakimi udalo mi sie spotkac, graja lepiej niz niektore po 200 euro.
sluchawki douszne to wogole pomylka jest, jakis gluchy je chyba wymyslil (takie sluchawki nie maja prawa grac).
ps. no ale niektorym wisi jak slychac, byle by bylo glaosno;-).
polecam poczytac na ten temat zanim kupisz jakies lepsze, temat rzeka i tyle sprzecznych opinii.[/quote]
W domcio mam 2 kolumny Peavey'a spięte przez wzmacniacz. Jak trzeba, jest pier.. no wiadomo co. ;) Na słuchawkach nie lubię ogólnie w ogóle słuchać muzyki. Na rowerze mam i tak wyciągnięta jedną, żeby mnie coś nie rozjechało, albo żeby zwierzaki w lesie słyszeć. Spotkałem się kiedyś z lochą, dlatego teraz lepiej słyszeć co się dzieje. :P
W pociągach? W Polsce takie padliny jeżdżą, że tylko brałbym takie nausznikowe, bo ani dokanałowe, anie douszne nie zdadzą egzaminu. W Niemczech wystarczają mi douszne, bo jazda pociągu to lekki szum.
W samochodzie nie potrzeba. Tak więc, wybór pomyślany jest, że takie po prostu będą dla mnie najmniej szkodliwe. :)
Mam AKG K315, ale kabel jest ciut przykrótki i ten pierdolnik do regulacji głośności jakiś tandetny. Jakoś dzwięku? Ujdzie.
olej douczne i kup koss porta pro (trochę ponad 100 kosztują ale warto)
svL +1
Ładny dźwięk i całkiem zręcznie je można przewozić, bo się składają.
Do tego dochodzi "dożywotnia gwarancja", czyli oprócz zwykłej gwarancji możesz podejść do sklepu, gdzie zakupiłeś sluchafony i bez podania powodu (brajdak na przykład uciął kabel, co jest ewidentnie uszkodzeniem mechanicznym, nie obejmującym gwarancji) za opłatą ~50PLN dają ci nową sztukę.
Jedynym minusem, jest dość mocny docisk do uszu, więc więcej jak 5h ciężko w nich wysiedzieć, oraz nie mają wyciszenia żadnego, ale mnie jakość dźwięku przy tej cenie to wynagradza.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00008 | SET CHARSET latin2 |
0.00005 | SET NAMES latin2 |
0.00099 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.226.200.180' WHERE u.id=1 |
0.00064 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.226.200.180', 1732225852) |
0.00040 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732225552 |
0.00044 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=25490 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00168 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=25490 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00077 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=25490 |
Total query time: 0.00511 s |