Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Dzień Dobry
Mam pewien problem z instalacją davical, może ktoś już instalował to coś na Debianie 6 Linux 2.6.32-5-686 na i686
[url]http://www.davical.org/installation.php[/url]
Problem mam zaraz na samym początku wg instalacji muszę dodać do sourcelist taki wpis
deb http://debian.mcmillan.net.nz/debian lenny awm
(tutaj leny zamieniam na mój squeeze)
wykonuje polecenie apt-get update dostaje ze połowy pakietów nie można pobrać, potem wykonuje
apt-get install davical i wypisuje mi tylko coś takiego
The following packages have unmet dependencies: davical : Depends: libawl-php (< 0.54) but 0.54-1 is to be installed E: Unable to correct problems, you have held broken packages. davical: Wymaga: libawl-php (< 0.54) ale zainstalowana jest wersja 0.54-1
. -> no to skoro mam nowszą to zostawiam
/usr/share/davical -> ten katalog również się nie tworzy
instalował to ktoś już bo ja walczę z tym od wczoraj wykonując instrukcje za instrukcją
Ostatnio edytowany przez Q4RR (2014-04-17 10:49:52)
Ten projekt chyba leży... ostatnia zmiana na GIT pochodzi z listopada ubiegłego roku... Poza tym czemu korzystasz z Oldstable?
btw w repo masz i davicala, calendarserver (by apple) i radicale może po prostu zainstaluj te pakiety po prostu z repo Debiana
Ostatnio edytowany przez thomsson (2014-04-17 13:58:45)
Witaj udało mi się zainstalować już davicala, jednak ten pakiet o którym była mowa wyżej trzeba było zainstalować w starszej wersji libawl-php (< 0.54), jak wyszukam w historii przeglądanych stron dam link, aby ktoś już miał to z głowy, teraz walczę jeszcze z dwoma rzeczami.
Dostępem poprzez WWW, oraz problem związanym z tym że davical nawet po instalacji i założeniu bazy danych postrgresql nie tworzy sam pliku z cfg. To jest mniej więcej na koniec instrukcji.
Jeden kalendarz a tyle błędów
Czemu korzystam z oldstable w sumie to nie wiem z Debianem nie bawię się długo jak dobrze cię zrozumiałem to powinienem mieć wheezy?
A znasz może jakiś inny tego typu projekt, czyli kalendarz który można obsługiwać z ww i na androidzie
Ostatnio edytowany przez Q4RR (2014-04-18 09:48:34)
W Owncloud jest jakiś zintegrowany kalendarz, ale dawno nie widziałem co tam w nim teraz jest.
http://doc.owncloud.org/server/6.0/user_manual/pim/calendar.html
Na Androida tez jakiś klient jest. No i to zwykły CalDAV.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00012 | SET CHARSET latin2 |
0.00005 | SET NAMES latin2 |
0.00148 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.119.192.2' WHERE u.id=1 |
0.00079 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.119.192.2', 1732559917) |
0.00073 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732559617 |
0.00053 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=25633 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00176 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=25633 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00089 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=25633 |
Total query time: 0.00641 s |